hydrance-sarah-s1.jpg

Livsstil

Fuktgivende frukt og grønt

 

Krem, serum og face mist … Hudpleie kan tilføre huden fukt, men 80% av hudens hydrering kommer faktisk fra kosten sammenlignet med 20% fra hudpleie. Kostholdet ditt har altså stor innflytelse på hudens glød, smidighet og kvalitet.

Hvilke frukter og grønnsaker spiller en rolle i hydrering av huden?

Planter er gode for helsen ettersom de er fulle av aktive ingredienser og vitaminer tilpasset alle kroppens behov.

Til hud som har en tendens til å bli dehydrert: Velg frukt og grønt som er rike på vann, slik som agurk, fersken, ananas, vannmelon og jordbær. De hjelper med å gjøre vevene spenstige.

Ved meget tørr hud bør du velge aprikos og avocado – to frukter som er rike på E-vitamin og antioksidanter, og som bidrar til å opprettholde et godt innhold av oljestoffer på hudoverflaten. Også epler, druer og bjørnebær er bra for huden ettersom de har beskyttende og bløtgjørende egenskaper. Utover det gir gulrøtter en sunn glød ved å aktivere melanin i kroppen.

Hva med fett?

Det er mange som prøver å unngå fett, men de gode fettstoffene er faktisk uunnværlige for å opprettholde kroppens funksjoner. Fettstoffer styrker hudens hydrolipidiske barriere. Oliven, valnøtter og kokosnøtter har alle høye innhold av Omega-3 og -6 og beskytter kroppen mot miljøbelastninger. De sunne oljene beskytter tørr hud mot kulde, forurensning og uegnet hudpleie.

ap 1.webp
ap 1.webp

80% av hudens hydrering kommer faktisk fra kosten.

hydrance-lifestyle-4-1.webp