Det siste en tenåring skal bekymre seg for, er uren hud. For å bidra til en renere hud og bedre selvtillit, har vi samlet sammen noen gode tips og informasjon.

Å engasjere seg i en idrett eller bare komme ut å røre på seg, er noe av det beste man kan gjøre for sitt velvære.

ezgif-6-eb2609d01f23.png

Det gjelder uansett om man har uren hud eller ei. Utover å bidra til en sunnere kropp, sikrer trening mer energi og overskudd. Når man svetter, hjelper treningen huden med å rense seg selv for avfallsstoffer i porene. Trening gir også en umiddelbar frisk utstråling.

Importance-of-wash-products.png

TRENING ER GODT FOR SELVFØLELSEN

Trening øker selvtilliten som ofte er lavere i tenårene. Trening fremmer også samvær med andre. Det samme gjelder for andre aktiviteter (musikk, kunst osv.). Det gir mulighet til å uttrykke seg, til å forbedre seg og til

å ha det gøy.

I gjennomsnitt dukker de første kviser opp i 14-års

alderen*.

*IFOP studie, 1.999 eprsoner – Frankrike – Desember 2018

DUSJ ETTER TRENING


Sørg for at du alltid dusjer etter trening. Hvis svette er i kontakt med huden over lengre tid, fremskynder det utvikling av bakterier som kan gi kviser og hudormer. Sørg for å regelmessig bytte ut håndkleet, slik at ikke bakterier opphopes. Ikke bruk det samme håndkleet til å tørke deg etter dusjen, som du har brukt under din trening. 

For mye trening kan forverre akne

ezgif-6-3b8ba89a837c.png

Profesjonell trener Joris Palomé sier:

«For mye trening har motsatt effekt. Det belaster og stresser kroppen. Det produseres for mye testosteron, og derfor for mye talg, noe som kan få nye kviser til å utvikle seg.

Mange fordeler for huden

ezgif-6-f349aa277353.png

Joris Palomé sier at regelmessig trening forbedrer den generelle helsen. Det er nemlig mange fordeler: Man sover bedre, får lyst til å spise sunnere og drikke mer vann. Man er mindre stresset og bedre til å eliminere avfallsstoffer. Alle disse fordelene forbedrer hudens kvalitet.

Generelt viser de første tegnene på puberteten seg i ansiktet: Huden blir fettete og de første urenhetene oppstår.

Gir fastfood deg kviser?

ezgif-6-87121d759ee0.png

Dermatolog og medisinsk direktør for Avène Dermatological Laboratories Victor Georgescu svarer:

«Nei, men alt med måte! Det finnes ikke bevis på at for mye fett gir kviser. Enkle sukkerarter har imidlertid en høy glykemisk indeks og kan ha en innvirkning på utviklingen av akne. Det finnes også matvarer som kan ha positiv effekt på huden din. Grønn te har en gunstig virkning på uren hud ved å begrense talgproduksjonen. Det er kanskje verdt et forsøk…»

Husk at det er mulig å bli kvitt akne

ezgif-6-02b5e6048a6a.png

« Jevnlig mosjon kan gjøre det lettere å følge en hudpleierutine. En hudpleierutine er akkurat slik som sport, i det at virkningen ikke er øyeblikkelig. Man er nødt til å være tålmodig og følge rutinen» sier Joris Palomé.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

ezgif-6-857769664ce6.png

Motta gode råd til din hudpleierutine

  • Instagram

Følg oss på Instagram for gode tips og inspirasjon til din hudpleie