hydrance-sarah-s1.jpg

Livsstil

Planter som hjelper huden

 

Kombinasjonen av tørr luft (ofte fra radiatorer), luftfrisker, stearinlys og diverse rengjøringsmidler gir et dårlig inneklima. Får å forhindre dette er det viktig å lufte ut men også å fylle ditt hjem med grønne planter. Ikke bare er de dekorative, men de har også skjønnhetsfremmende egenskaper. Så lenge du velger de riktige.

Planter: Utrolige fuktighetsregulatorer

Akne, eksem, tørr hud, rosacea … Luftfuktigheten i hjemmet ditt kan forverre hudproblemene dine. Et hygrometer angir luftfuktigheten i et rom. Ideelt sett bør luftfuktigheten ikke overstige 50-60% i en storby. Men om vinteren faller den prosentandelen med 20%, noe som kan ha uheldige påvirkninger på huden. For å motvirke det, kan du investere i planter som gjennom en transpirasjonsprosess produserer fukt, som igjen bedrer hudens hydreringsnivå betydelig. Plantene kan i tillegg absorbere forurensningspartikler og med det gjøre luften renere.

Det høres fint ut, men hvilke planter skal du velge?

Det er mange typer planter på markedet, og derfor kan det være vanskelig å ta det rette valget. For å hjelpe oss med nettopp det, har NASA forskere utarbeidet en liste over hvilke 9 planter som spiller en viktig rolle for luftkvaliteten- og derfor også for huden vår:

Fredslilje, Engelsk Ivy, Areca-palme, Dracaena, Ficus, Slangeplante (svigermors skarpe tunge) Aloe Vera, Edderkoppeplante og sist men ikke minst Boston Bregne.

Mens du beundrer dine nye grønne venner, diffunderer plantene fukt og absorberer fine partikler i hjemmet ditt, noe som fremmer den cellulære regenereringen av hudens epidermis.

ap 1.webp
ap 1.webp

Ikke bare er de dekorative, men de har også skjønnhetsfremmende egenskaper.

hydrance-lifestyle-1-1.webp