Det siste en tenåring skal bekymre seg for, er uren hud. For å bidra til en renere hud og bedre selvtillit, har vi samlet sammen noen gode tips og informasjon.

En fysisk og psykologisk belastning

ezgif-6-f8c9e250a1dd.png

Akne kan ha alvorlige psykiske konsekvenser ettersom det kan påvirke både selvbildet og forholdet til andre. De fleste tenåringer føler at de må leve opp til et ideal for å bli akseptert. Dette presset og den manglende kontrollen over huden kan være frustrerende. Heldigvis kommer man langt med rådgivning og innovative pleieprodukter.  

Unngå å gjøre narr av og å kommentere andres hud. Selv om du bare gjør det for å være morsom kan det være veldig sårende.

Overgangen til de voksnes rekker

ezgif-6-b200069d03ac.png

I ungdomsårene blir vi mer oppmerksomme på hvordan andre ser oss, og vi legger større vekt på utseende vårt. Vi har alle vært der…

VÅR PSYKE OG HUD ER FORBUNDET

Stress påvirker intensiteten av akneutbrudd. Så unngå å presse deg selv for mye. Velg dine kamper og ikke vær redd for å be om hjelp i stressende situasjoner.

Ordet ‘akne’ kommer faktisk av en enkel feil, det ble nemlig foretatt en transkripsjon av ordet ‘acme’ som betyr pubertet.

ET BEHOV FOR Å
UTTRYKKE SEG

 

Dr. Olivier Revol råder tenåringer til ikke å holde de spørsmålene man måtte ha om akne for seg selv. Hvis man ikke har lyst til å snakke med sine nærmeste om det, kan man snakke med sin lege eller helsesøster.

Nærbilde av Generasjon Z

ezgif-6-f6feb7b4bbd1.png

Dr. Olivier Revol, leder av psykologiavdelingen for barn og ungdom på Lyon Universitetssykehus, forteller om Generasjon Z. Denne nye generasjonen er tolerant, følsom, åpen for verden og dens muligheter og elsker frihet, men har også bruk for trygghet, fordi det i puberteten og tenårene skal håndteres mangle problemer, slik som vanskelige familiesituasjoner, humørsvingninger, tristhet, stress, mangel på søvn, et urealistisk skjønnhetsideal på sosiale medier og et stadig raskere tempo i livet. Samtidig kan det være vanskelig for foreldrene å forstå presset.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

ezgif-6-857769664ce6.png

Motta gode råd til din hudpleierutine

  • Instagram

Følg oss på Instagram for gode tips og inspirasjon til din hudpleie