hydrance-lucy-s1.jpg

Skjønnhetstips

Viktigheten av SPF i din daglige hudpleie

 

Både om sommeren og om vinteren blir huden din utsatt for en rekke risikoer, slik som påvirkninger fra UVA- og UVB-stråler. For å beskytte huden burde du bruke hudpleieprodukter med solfaktor i din daglige skjønnhetsrutine. Velg en solfaktor som passer til hudtypen din. Solbeskyttelse skal ikke bare brukes om sommeren, men året rundt. Spesielt hvis du sykler til og fra jobb/studie eller på annet vis oppholder deg utenfor i lengre tid.

Hva er SPF? Og hvorfor er det nødvendig?

Hudpleieprodukter med SPF (som står for Sun Protection Factor) blokkerer for UVA- og UVB-strålene slik at de ikke når inn og skader hudens celler. Hvis hudcellene får for mye kontakt med de ultrafiolette strålene, vil de produsere mindre kollagen og elastin som er avgjørende for hudens elastisitet. Derfor anbefaler dermatologer at man bruker produkter med SPF i sin daglige hudpleie. På den måten kan man forhindre for tidlig aldring av epidermis – men også minske risikoen for hudkreft – mens du samtidig tar vare på huden.

Vær obs på vanlige misforståelser

Du trenger ikke nødvendigvis å være på stranden iført badedrakt for å bli utsatt for solens skadelige stråler. Selv om solen er mindre synlig fra november til mars, så strekker solstrålene seg likevel gjennom skyene og kan dermed forårsake skade på huden.

Bor du i byen? Eller i et område som ikke har så mye sollys? Du utsettes likevel for ufrivillig UV-stråling. Lunsj utendørs, shoppingtur med venner, sykkelturen hjem fra jobb/studie … Det er mange daglige aktiviteter der huden din utsettes for solens stråler.

ap 1.webp
ap 1.webp

Hudpleieprodukter med SPF blokkerer for UVA- og UVB-strålene slik at de ikke når inn og skader hudens celler.

spf viktig.webp