Françoise, pasient ved Avène Hydroterapisenter for etterbehandling etter kreftsykdom
Hver persons hud har sin egen historie

Hver persons hud har sin egen historie

Françoise, pasient ved Avène Hydroterapisenter for etterbehandling etter kreftsykdom

Enten som pasient, eller i følge med en pasient, har de fulgt et regime og dratt nytte av fordelene fra Avène Termalkildevann, samt råd fra ekspertteamene ved Avène Hydroterapisenter. Oppdag Françoises historie. Hennes første termiske behandling etter kreft var et pusterom.

Hvordan oppdaget du behandlingen etter kreftsykdom ved Avène Hydroterapisenter? 

Det hele startet med et konferansemøte om termiske behandlinger organisert av Maison Rose i Bordeaux, et sted dedikert til kvinner som er rammet av kreft. Da jeg hørte vitnesbyrdene, fortellingene om behandlinger som var fysisk og psykologisk helbredende, sa jeg til meg selv at jeg ville trenge dette ved enden av behandlingene mine. Beskrivelsen av landskapene nær Avène, og Piemonte-siden, overbeviste meg til slutt. Og for noen som liker å gå, ble jeg ikke skuffet.

Hva syntes du om de termiske behandlingen hos Avène?

Som et øyeblikk med pusterom. Jeg kom uten egentlig å vite hvordan etterbehandlingen av kreften ville fungere for meg siden jeg ikke har store hudproblemer. Etter jeg gjennomgikk cellegift og brystoperasjonen min, har jeg spesielt slitt med en sensitiv hodebunn og en følelse av tyngde i armen og prikking i hånden på den opererte siden. Jeg oppdaget helt personlige behandlingsprogrammer foreskrevet til meg av legen min. De termiske kildevannsdusjene masserte det rammede indre vevet, badene virket avslappende på meg og fikk meg til å føle meg vel. Jeg hadde også massasjeøkter og gymtimer med fysioterapeut. Og når det gjelder den sarte hodebunnen min, så kjøpte jeg også et spesifikt pleieprodukt for å ta med meg hjem. Etter en uke så jeg allerede en klar forbedring.

AV_post-cancer-treatment-patient_lifestyle 1638x722

Og tre uker etter denne termiske terapien, hvordan føler du deg?

Jeg klarte å koble helt av. Jeg var i stand til å omgås med andre mennesker som gikk gjennom etterbehandlingen for kreftsykdom. Det var veldig viktig for meg. Hodebunnen min er mindre tørr og armen føles mye mindre nummen, den er lettere. Jeg håper at de fordelaktige virkningene vil fortsette hjemme, jeg vet at effekten av behandlingene kan vare. Men jeg kommer tilbake neste år, det er helt sikkert. Jeg har allerede kontaktet eieren av en hytte for å bestille den.

AV_post-cancer-treatment-patient_care 473x473
AV_instit-village-drone-view-hd 472x472

 

Et sted: gangveien som går fra spaet til Avène landsbyen

En behandling: fysioterapeutmassasjen

En oppdagelse: restauranten Auberge de Madale i regionen (ELLER de mange små lokale og økologiske produsentene i regionen)

 

Litt mer informasjon

Hvorfor kan termisk terapi være gunstig etter å ha gjennomgått onkologisk behandling?

I tillegg til selve operasjonen, eller til og med brystrekonstruksjon, som kan etterlate skjemmende eller smertefulle arr, kan onkologiske behandlinger (strålebehandling, konvensjonell kjemoterapi og/eller nye målrettede terapier) ha bivirkninger på huden: tørr hud, lesjoner, radiodermatitt, etc. Termisk terapi kan da være gunstig for å gjenopprette hudens komfort og helse.

Tilbake til toppen