Hudpleie for akne

Hudpleie for akne

Fet, skinnende hud, kviser og hudormer, akne bør alltid tas på alvor. Akne-utsatt hud krever spesielle pleieprodukter.

6 resultater "Hudpleie for akne"

FINN UT MER
FINN UT MER

Årsaker til akne-utsatt hud

Årsakene til akne er fortsatt noe som forskes på, men én ting er sikkert: det er en hormonell og inflammatorisk tilstand i huden.  

Hormonelle endringer som pubertet, menstruasjon, graviditet og overgangsalder kan øke produksjonen av talg og hudceller (corneocytter). Disse fenomenene kalles hyperseboré og hyperkeratose.

Oppbygging av hudceller i veggene til pilosebaceous-folliklene blokkerer talgkjertlene som ligger ved roten av hårene, og forhindrer at talg flyter ordentlig, porene utvider seg og retensjonslesjoner vises, dvs. hudormer og hvite prikker.

Talgkjertlene er overbelastet med talg, som forårsaker en betennelse på hudoverflaten. Dette betente terrenget er en ideell grobunn for bakterier, spesielt Cutibacterium acnes. Sistnevnte bryter ned talg og frigjør inflammatoriske mediatorer som øker og sprer betennelsen til det omkringliggende vevet.

Andre faktorer forårsaker akne eller gjør det verre ved å tette porene eller øke aktiviteten til talgkjertlene:

  • Stress forårsaker et hormon, kortisol, som påvirker oppførselen til talgkjertlene.
  • Produkter og handlinger som fjerner for mye av huden stimulerer også produksjonen av sebum.
  • Kosmetikk og sminke som er for fet og ikke-komedogen tetter porene.
  • En genetisk disposisjon.
  • Røyking.
  • Enkelte medisiner.

Hvordan gjenkjenner du hormonell akne?

Hormonell akne hos voksne er forårsaket av en hormonell endring som stimulerer talgkjertlene i nedre del av ansiktet. Den skiller seg fra ungdomsakne ved plasseringen av lesjoner i en U-form rundt haken og på halsen.

Omvendt er pubertetsakne synlig i hele ansiktet, spesielt på T-sonen, men også på nakke, bryst, skuldre og øvre del av ryggen.

Akneutsatt hud hos voksne kan også utvikle seg til inflammatoriske flekker som kan danne arr. På hud med lite talg tørker de ut og blir lett irritert av uegnede behandlinger.

Tidspunktet for symptomene er også en pekepinn: Hvis urenhetene oppstår en gang i måneden, samtidig med menstruasjon, er det mest sannsynlig et hormonrelatert akneutbrudd. Merk at urenhetene har en tendens til å dukke opp igjen på de samme stedene der porene ble utvidet av de tidligere flekkene.

Hvordan kan du bli kvitt akne?

Vil du redusere urenheter, så finn en hudpleierutine for akne og hold deg til den. Det er essensielt at du følger en rutine over tid.

Rens ansiktet ditt to ganger om dagen med en ansiktsrens tilpassetfet og akne-utsatt hud. Om morgenen og/eller kvelden renser Cleanance Cleansing Gel huden, reduserer overflødig talg og virker mattende. Cleanance Micellar Water er godt egnet til å fjerne øye- og ansiktssminke, og eliminere urenheter, samtidig som den reduserer overflødig talg og glans.

Påfør deretter et produkt tilpasset uren hud – ikke-komedogen, mattende fuktighetskrem i tilfelle blank og fet hud, et produkt mot kviser i tilfelle hudormer og kviser, eller et beroligende og gjenoppbyggende produkt dersom du gjennomgår medisinsk aknebehandling som tørker ut huden..

Cleanance-serien er spesielt utviklet for pleie fet, akne-utsatt hud hos voksne kvinner. Du finner blant annet:

  • Cleanance Comedomed Anti-Blemish Consentrate som reduserer kviser og urenheter med synlig resultat allerede fra 7 dager,

Våre laboratorier har også utviklet hudpleieprodukter for hud med akne som har blitt tørket ut og irritert av foreskrevne aknebehandlinger. De gjenoppretter hudkomfort, beroliger irritasjon og reduserer rødhet i ansiktet. Hvis hudlegen din har foreskrevet disse typer medisiner, kan du prøve:

  • Cleanance Hydra Soothing Cleansing Cream som er en beroligende og skånsom ansiktsrens.
  • Cleanance Hydra Soothing Cream for dens fuktighetsgivende og gjenoppbyggende egenskaper.

Ved soleksponering, husk å beskytte deg med et egnet produkt som er lett å påføre, ikke-fettet, og er talgregulerende, som f.eks. Sun Fluid SPF30++.

Til slutt, oppdag vår sminketips for akne-utsatt hud.

Hvor lenge varer akne?

Hos ungdom varer akne i gjennomsnitt tre til fire år og forsvinner i en alder av 18 til 20 år. Hvis de ikke behandles, kan denne perioden vare lenger.

De kan også dukke opp igjen i voksen alder etter hormonforstyrrelser som hovedsakelig oppstår hos kvinner (graviditet, menstruasjon og overgangsalder).

Tilbake til toppen