Hudpleie for kombinasjonshud

Hudpleie for kombinasjonshud

Kombinert hud er vanlig, og kombinerer tørre kinn og skinnende hud på T-sonen. En kombinert hudrutine er derfor avgjørende for å eliminere urenheter i ansiktet og balansere huden, som kan være sensitiv.

3 resultater "Hudpleie for kombinasjonshud"

FINN UT MER
FINN UT MER

Kombinert hud: definisjon

Kombinert hud refererer til en  med ulike kvaliteter i ulike områder av ansiktet på grunn av ubalansert talgproduksjon. Dette er den vanligste hudtypen, men hvordan gjenkjenner du kombinasjonshud slik at du kan velge riktig ansiktspleieprodukter?

Den er preget av uregelmessig hudtekstur: en fetere T-sone og resten av ansiktet veksler mellom normal hud og tørr hud, avhengig av hudens sensitivitet og årstidene.

I motsetning til fet huder skinn og urenheter plassert på pannen, nesen og haken framfor på hele ansiktet. I disse områdene, er porene mer synlige og utvidede og kan forårsake utbrudd av hudormer og små hvite prikker. Dette skyldes overaktivitet av talgkjertlene, som produserer overflødig talg i T-sonen.

På resten av ansiktet er huden generelt normal, men mer utsatt for dehydrering og følgelig tørrhet og tap av glød. Den hydrolipide filmen i kinnene kan ha færre av lipidene som kreves for å opprettholde fuktighet. Ytre aggressorer kan få huden til å føles stram og flasse.

Hva er en god hudpleierutine for kombinasjonshud?

En vanlig risiko for kombinasjonshud er å prøve å bli kvitt urenheter med aggressive ansiktspleieprodukter. Hvis disse er for uttørkende, vil huden kompensere for mangelen på talg ved overproduksjon av talg, noe som bare øker de uønskede effektene.

Omvendt kan kremer og balmer for tørr hud være for næremde og komedogen for pannen, nesen og haken. Derfor er det viktig å bruke produkter spesielt utviklet for kombinasjonshud. Det krever fuktighet, komfort og en mattende effekt for T-sonen.

Vi anbefaler også å ta i bruk en konsistent, daglig rutine for kombinasjonshud for å forhindre ubehag eller ubalanser.

Hvordan renser du kombinasjonshud?

Fjern førstsminke og rens ansiktet hver natt for å forhindre at sminkerester og støv tetter til porene dine. Vi anbefaler at du gjentar rensingen om morgenen for å fjerne overflødig talg som skilles ut i løpet av natten.

Du har to alternativer:

  • Cleansing Foam Mattifying for å forsiktig fjerne sminke, rense og regulere talg. Det kremete skummet skal påføres med lette masserende bevegelser ved hjelp av fingertuppene, med fokus på T-sonen. Skyll deretter grundig med kaldt vann for å lukke porene.
  • Micellar Lotion og 3-in-1 Makeup Remover for å rense og fjerne sminke fra alle sensitive hudtyper.
  • Cleanance Micellar Water for fjerning av sminke og rensing av fet eller kombinert hud som er utsatt for urenheter. Noen milde strøk med en bomullspad vil redusere glans og urenheter.

Hvordan fjerner du urenheter i ansiktet?

For en enda mer effektiv reduksjon av urenheter og poresynlighet, anbefaler vi å søke Cleanance Women Corrective Serum i tillegg til en dagkrem. Denne behandlingen foredler hudens tekstur, jevner ut hudfargen og optimerer fordelene med den mattende kremen som du påfører rett etterpå.

Hvilken krem bør jeg velge for kombinasjonshud?

Eau Thermale Avène har formulert flytende emulsjoner som er i stand til å løse de vanlige problemene med dehydrering og overflødig talg i kombinasjonshud:

  • Cleanance Women Day Cream SPF 30 Tinted for å hydrere, korrigere urenheter og beskytte huden mot daglige UV-stråler.
  • Refreshing Mattifying Fluid, med sin lette tekstur og fuktighetsgivende, mattende og beroligende egenskaper.
  • Hydrance Light Hydrating Emulsion, anbefalt for dehydrert hud, spesielt på kinnene. Påfør om morgenen og/eller kvelden, for gjenoppretting av fuktighet i løpet av dagen eller mens du sover. Den er også tilgjengelig i en UV-versjon med SPF 30 for å beskytte deg mot solens skadelige stråler hver dag.
  • Tolérance Extrême Emulsion har sine fuktighetsgivende egenskaper og lette tekstur i en minimalistisk formulering for deg på jakt etter et produkt med høy hudtoleranse.
  • Om kvelden korrigerer Cleanance Women Smoothing Night Cream gjenværende merker for glatt, glødende hud om morgenen.

Til slutt, oppdag alle våre tips for mattende glans i kombinasjonshud ved hjelp av sminke.

Tilbake til toppen