Hudpleie for tørr hud og eksem

Hudpleie for tørr hud og eksem

Ansiktseksem betyr ubehag og kløe i ansiktet, noe som kan bli uutholdelig. Bli kjent med spesifikke pleieprodukter for å løse problemene med atopisk hud i ansiktet.

1 resultat "Hudpleie for tørr hud og eksem"

FINN UT MER
FINN UT MER

Hvordan vet du at du har eksem?

Symptomene på eksem i ansiktet er betennelse i huden, gjenkjennelig på røde, svært tørre flekker med blemmer på sidene av nese, ører, kinn, øyelokk og nakke. Disse hudlesjonene forårsaker alvorlig kløe, kjent som pruritus.  

Denne hudtilstanden oppstår på veldig tørr og skadet hud, med oppblussing av eksem. Med andre ord: perioder med forverrede symptomer og økt kløe, sammen med perioder med remisjon. Generelt er denne hudtypen, kjent som atopisk hud, ekstremt reaktiv overfor kosmetikk.

Årsaker til ansiktseksem

Ansiktseksem er en kronisk hudtilstand, en dermatose, som påvirker immunsystemet og hudcellene som fungerer som en barriere mot allergener. Det finnes to typer eksem: kontakteksem og atopisk eller konstitusjonelt eksem.

Kontakteksem

Kontakteksem er forårsaket av en hypersensitiv reaksjon i huden på et allergen. Denne reaksjonen foregår i to faser:

 1. En første eksponering for det allergifremkallende produktet.
 2. Andre kontakt lar huden gjenkjenne stoffet og overbelaste immunsystemet, og utløser en lokal betennelsesreaksjon i løpet av få timer.

Listen over potensielle allergener er omfattende:

 • Kjemikalier (maling, lim, fargestoff, plantevernmidler, vaskemidler, vaskepulver)
 • Sminke og irriterende kosmetiske produkter (parfyme, sjampo, neglelakk, etc.)
 • Pollen
 • Metaller (nikkel, krom...) og gummi
 • Medisiner (antihistaminer, antibiotika, anestetika, etc.)

Atopisk eksem

Konstitusjonelt eksem, også kjent som atopisk dermatitt, er den vanligste formen for eksem, men er dessverre ikke alltid lett å behandle. Den påvirker barn og spedbarn fra de første levemånedene og varer noe gjennom oppvekst og voksen alder.

Som oftest er atopisk eksem arvelig. Stress og visse miljøfaktorer kan også være viktige faktorer som bidrar til et eksemutbrudd med en disponert hudtilstand.

Immunologiske og hudrelaterte avvik overføres fra generasjon til generasjon eller oppstår som et resultat av miljøbelastninger. Det er da lett for de allergifremkallende molekylene å trenge gjennom epidermis og utløse intense reaksjoner fra hudens immunforsvar, for eksempel betennelse som er typisk for eksem.

Er eksem smittsomt?

Fordi ansiktseksem ikke er en infeksiøs hudtilstand, er den ikke smittsom.

Hvordan behandler du eksem i ansiktet?

Personer med ansiktseksem bør først behandles av helsepersonell, helst en hudlege. Legen vil først prøve å identifisere årsaken og mulig allergenansvarlig ved kontakteksem. De vil da tilkalle en allergilege for å utføre hudtester.

Legen kan deretter foreskrive en passende behandling. Dette skjer vanligvis i form av topiske kortikosteroider som påføres lokalt på eksemplettene. Avhengig av intensiteten av symptomene, kan legen også anbefale:

 • Antihistaminer hvis kløen er for sterk
 • Antibiotika og antiseptika for å motvirke bakteriell superinfeksjon
 • Skånsomme hygieneprodukter og et mykgjørende middel for vedlikehold
 • Psykologisk støtte hvis stress er identifisert som hovedårsaken

Hvilken krem bør du bruke mot eksem i ansiktet?

Inflammasjonsbekjempende medisinske behandlinger som inneholder kortikosteroider er effektive til å behandle akutte eksemanfall, da de demper betennelsen og kløen, men de begrenser ikke nye utbrudd.

Som et forebyggende tiltak og i tillegg til behandlingen, hjelper en hudpleierutine som er egnet for eksem til å jevne ut oppblussinger.

 1.   XeraCalm A.D. Cleansing Oil, brukt med lunkent vann, kan rense huden uten å forverre hudens tørrhet og dermed rense atopisk hud. Lipidene i disse ansiktsrensene gir næring og gjenoppretter hudbarrieren.
 2. n ekstra spray med Termalkildevann lindrer og beroliger ansiktsirritasjon ytterligere.
 3. En god fuktighetskrem målrettet atopisk eksem, utgjør den beste rutinen. Våre laboratorier har formulert kløedempende og parfymefrie fuktighetskremer for å gjenopprette hudens barrierefunksjon og respektere den kutane floraen til atopisk hud. XeraCalm AD. Lipid-Replenishing Cream anbefales for tørr, kløende hud og XeraCalm AD. Lipid-Replenishing Balm er mer nærende for veldig tørr, kløende hud.
 4. Du kan også bruke XeraCalm AD Lipid-Replenishing Cream som en dagkrem siden teksturen er ganske lett og XeraCalm AD Lipid-Replenishing Balm som en nattkrem da formelen fyller på med flere lipider.
 5. For intens kløe, for eksempel på ørene, nesen, nakken eller til og med øyelokkene lindrer XeraCalm AD. Soothing Concentrate umiddelbart.
Tilbake til toppen