EKSPERTENS NOTATBOK

Ufullkommenheter i huden

FOKUS PÅ HUDENS UFULLKOMMENHETER

Arr, flekker, fødselsmerker og en matt hudfarge er alle hudfeil som kan korrigeres eller maskeres med passende korrigerende pleie.

Ulike ufullkommenheter i huden

Det er mange forskjellige ufullkommenheter i huden og forskjellige aspekter ved ufullkommenheter i huden. Noen er medfødte, for eksempel fødselsmerker. De kan være lette, depigmenterte, pigmenterte eller røde (angiomer).
Andre er hudsykdommer man kan ha fått:

 • vitiligo hvite flekker (lokalisert depigmentering) er ufarlige, men skjemmende og er hovedsakelig synlige på mørk hud.
 • Mørke flekker er et resultat av overdreven soleksponering. De er mer vanlige under graviditet, derav navnet "graviditetsmaske", men forekommer også utenfor svangerskapet hos kvinner og noen ganger også hos menn.
 • Noen hudsykdommer i ansiktet (couperose, rosacea, etc.) kan forbedres med spesifikke behandlinger, men går aldri helt bort.
 • Vanlig akne fortjener en spesiell omtale. Noen akneflekker kan etterlate langvarige merker, spesielt hvis de er store, dype, eller hvis de har blitt "tuklet med" for mye.

All kosmetisk kirurgi eller plastisk kirurgi i ansiktet kan følges av en "vanskelig" periode, hvor det enda ikke har blitt grodd. Disse midlertidige ufullkommenhetene krever også nøye oppmerksomhet.

Til slutt kan noen mer alvorlige hudsykdommer (iktyose, alvorlige brannskader, etc.) kreve korrigerende sminke.

av_carnets-experts_imperfections-teint_dermatologue_1x1

Nøkkelelementer med forebygging

Hudleger er svært nøye med å sikre at du i alle disse situasjonene kan dra nytte av den beste behandlingen, både forebyggende og helbredende. Fordi "forebygging er bedre enn kur" gjelder spesielt for ufullkommenheter i ansiktet ditt.
Nøkkelelementene med forebygging er:

 • For det første tidlig og effektiv behandling av inflammatorisk dermatitt;
 • da, god solbeskyttelse. De fleste pigmentflekker er enten forårsaket eller forverret av solen. Forsiktig fotobeskyttelse er god "anti-mørkeflekk"-forsikring. Velg produkter med høy SPF og bredspektret, og galeniske formler som blir godt heftet til huden slik at de holder lenge.
 • Unngå traumer.

Det er ikke alltid lett, men du bør i det minste "ikke tilføye" ved å angripe huden utilsiktet.
Enten du klør eller piller ut av vane, så snart neglene våre kommer nær huden vår er det stor risiko for å forårsake varige merker.

 

Pass deg for arr!

Dersom et sår må sys eller en lesjon fjernes, må reparasjonen gjøres etter reglene for dermatologisk kirurgi, slik at arret, som ofte er uunngåelig, blir så lite synlig som mulig. Til tross for alle disse forholdsreglene, kan det hende vi ikke er i stand til å forhindre noen ufullkommenheter og kan muligens ikke kunne håndtere dem effektivt ved å bruke noen av midlene vi har til rådighet.
Spesielt i disse tilfellene er korrigerende sminketeknikker en flott alternativ løsning.

av_carnets-experts_imperfections-teint_cicatrice-visage_1x1 473*473

Dermo-kosmetiske behandlinger

"Høytoleranse"-produkter: ved å bruke hudpleieprodukter med høy toleranse kan du minimere plager som kan oppstå ved intoleranse eller allergi mot en bestemt ingrediens.

Dermatologisk sminke: korrigerende sminke er et viktig våpen i hudlegens arsenal. Enten det er en midlertidig situasjon (etter dermatologisk kirurgi) eller gjelder langvarige ufullkommenheter, når den brukes godt, gir medisinsk sminke virkelig fantastiske resultater.

“Kamuflerende” tiltak er egnet for

 • dermatologiske tilstander som angiomer, vitiligo, eksem, psoriasis, couperose, rosacea, akne og aknearr, seboreisk dermatitt, melasma;
 • eller etter dermatologiske prosedyrer, som laser, dermabrasjon, fillerinjeksjoner, peelinger;
 • eller etter kirurgiske prosedyrer som ansiktsløft, blefaroplastikk, neseplastikk, osv.

For å korrigere ufullkommenheter i huden er de grunnleggende prinsippene:

Ved å bruke to komplementære farger i fargehjulet nøytraliseres ufullkommenheter i huden .

 • Grønt nøytraliserer rødt (couperose, arr, angiomer, etc.).
 • Gult nøytraliserer fiolett (mørke sirkler, åreknuter, etc.).
 • Brun "skjuler" hvitt.

Lyse nyanser hever, mens mørke nyanser konturer.

Ved å leke med disse kontrastene kan vi korrigere ansiktsformen, redusere arr eller nedsunkede områder og skjule dyschromi.
Den hvite tonen jevnes ut subtilt og fanger opp lyset.

Vår ekspert svarer på spørsmålene dine

Leve bedre med hud utsatt for urenheter

Det finnes en bred variasjon av fødselsmerker. For å minske fødselsmerker, kontakt en spesialist for å få relevant informasjon, foreta medisinske undersøkelser om nødvendig, og avgjør om noen behandlinger er tilgjengelige. For å skjule fødselsmerker er det en flott løsning å bruke korrigerende sminke.

Det avhenger av arret:
- Hvis arret er innsunket (hult), jevn det ut med vår kompakte foundationkrem, og bruk deretter en korrigeringsstift.
- Hvis arret er hevet, etter å ha jevnet ut huden, påfør litt mer av vår Compact Foundation-krem i en nyanse litt mørkere enn den forrige (mørke farger gjør at arret ser mindre fremtredende ut).

Hendene dine har ofte samme farge som ansiktet ditt, så bruk området nær bunnen av tommelen (mellom håndflaten og håndbaken) for å teste fargen. Påfør foundation på det lysere området. Nyansen nærmest det mørke området er den du skal huske. Hvis du foretrekker en lysere eller mørkere tone, velg en tone under eller over.

Rengjør huden din grundig. Påfør en sminkebase tilpasset hudens følsomhetsnivå. Nøytraliser ufullkommenheter med en korrigeringsstift. Jevn ut hudfargen med en flytende foundation eller en kompakt krem. Korriger lokaliserte ufullkommenheter med en concealerbørste. Sett sminken på plass med vår Mosaic Powder. Forbedre ansiktet ditt med Mosaic Powder for øyelokk, øyenbrynskorrigerende blyant for å lysne øynene og leppe- og konturduoen for å forbedre smilet ditt.

Våre hudpleieprodukter tilpasset ufullkommenheter i huden

Våre hudpleieprodukter tilpasset ufullkommenheter i huden

Oppdag
Tilbake til toppen