av_instit-water-laboratory-hdrvb 450x360

Våre prinsipper

I 2018 målte vi merkevarens vann- og karbonavtrykk for å validere fremdriftsaksene og handling av spaker som kreves for å fortsette å begrense det. Fransk produksjon, biologisk nedbrytbarhet av hudpleieprodukter, økodesignemballasje, vi har definert prinsippene for å integrere miljødimensjoner i utviklingen og produksjonen av produktene våre.

Vann- og karbonfotavtrykk 

Vi målte vann- og karbonfotavtrykket vårt i 2018. Vårt totale vannforbruk tilsvarer forbruket i Paris i 20 dager1. Forbruket av Avène Termalkildevanntilsvarer det årlige forbruket til 350 franske husstander2. Dette forbruket er i hovedsak knyttet til produksjon av ingrediensene og kundebruk av våre avskyllingsprodukter. Når det gjelder karbon, tilsvarer fotavtrykket vårt utslippene til 11 580 franskmenn per år3. Dette forbruket er hovedsakelig knyttet til emballasjeproduksjon. Studiet av vårt vann- og karbonfotavtrykk var et utgangspunkt for å vurdere innsatsen som allerede er gjort og identifisere nye veier for fremgang.
Datakilder: 
1 - Paris rådhus
2 – INSEE (det franske nasjonale instituttet for statistikk og økonomisk forskning) fabrikkforbruk, termalbad, hotell og relatert til produktene: direkte forbruk for et hjem på 2,5 personer
3 - Planetoscope.com

AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Production unit_High-resolution_CMJN_7

Fransk produksjon

Vi sørger for at vi favoriserer fransk produksjon. 35% av råvarene våre produseres i Frankrike, 43% i Europa1. Vår eksepsjonelle aktive ingrediens Avène Termalkildevanndukker opp ved Sainte-Odile-kilden i hjertet av Haut-Languedoc regionale naturpark i det sørvestlige Frankrike. 86% av emballasjen vår er laget i Frankrike, 13% i Europa2. Alle produktene våre produseres og pakkes i Frankrike3 hovedsakelig i Avène-les-Bains. 
Datakilder:
1 – 2019 data – Europa = EU, England og Sveits, utenfor Frankrike
2 – 2019 data – Europa = EU, utenfor Frankrike
3 – Ekskluderer spesifikke produkter i Couvrance-serien
 

Placeholder-188x128 D

Formler

Vi streber etter å bruke prinsippet "less is more" ved hver omformulering, for å redusere antall ingredienser. Dette betyr at du kun velger det som trengs, slik at produktet har riktig effekt og gir deg riktig dose ingredienser.
Vi planlegger å tilby flere og flere naturlige formler. De nye formlene vil bli utviklet med et mål om minst 85 til 90% naturlige ingredienser. Vi vil sørge for at vi gjør dette uten å degradere vannfotavtrykket vårt vesentlig. Faktisk krever produksjon av naturlige ingredienser generelt et mer betydelig forbruk av vann for å dyrke plantene.
For alle nye hudpleieprodukter som skylles av, og hudpleieprodukter man lar være på, vil vi prioritere biologisk nedbrytbarhet av formlene når de er brukt1 for ikke å endre vannmiljøet. I dag er 90% av våre avskyllingsprodukter biologisk nedbrytbare.
Data:
1 og 2 OCDE 301B test
2- unntatt spesifikke produkter

AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Production unit_High-resolution_CMJN_1

Emballasje

Med hvert nytt produkt setter vi oss som mål å spare materialer eller inkludere resirkulerte materialer. Eskene og innleggene våre er laget av papp hentet fra bærekraftig drevne skoger, og der vi kan, vil vi fjerne dem. 
Innen 2025 vil 100% av emballasjen vår være gjenbrukbar eller resirkulerbar i en sirkulær økonomi.
 

Back to top