av_instit-biodiversity-impluvium-hdrvb-square 2880x1620

Bærekraftig utvikling Opptre bærekraftig for å bevare Avène Termalkildevann

De kjenner til betydningen av økosystemer og jordsmonn for kvaliteten på Avènes Termalkildevannog hvordan spørsmål om bærekraftig utvikling tas i betraktning i styringen av aktivitetene våre. Séverine Roullet-Furnemont, direktør for samfunnsansvar og bærekraftig utvikling i Pierre Fabre-gruppen og Sandrine Bessou Touya, leder for vannforskningssenteret og direktør for praktisk forskning for dermo-kosmetikk R&D – personlig pleie, sørger for at denne unike og naturlige ressursen bevares og engasjerer seg i samfunns- og miljøhensyn, gjennom konkrete handlinger. Felles intervju.

 

 

Hva er det som slår deg når du ankommer Avène Hydroterapisenter

Sandrine Bessou-Touya: Først, stien som fører til den, beskyttet mot synlig eller støy forurensning. Så er det følelsen av å være i hjertet av elementene, i krysset mellom Middelhavet-, fjell- og kontinentale landskap og klima.

Séverine Roullet-Furnemont: Naturen enerådende. Vi befinner oss i hjertet av naturparken Haut-Languedoc. Det er som en tidløs reise.

AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Production unit_High-resolution_CMJN_7 473x473

Hva er jobben din på stedet?

S.R-F: Jeg er ansvarlig for å bringe til liv til Pierre Fabre-gruppens politikk for bærekraftig utvikling og anvende den på de ulike virksomhetene og merkene til selskapet. Dette spenner fra utviklingen av globale strategier som å redusere karbonfotavtrykket vårt, til økodesign av produkter og opp til konsernets ansattes engasjement i sosiale eller miljømessige handlinger, slik at alle utfører sin del. Pierre Fabre-gruppens CSR-politikk er vurdert på perfeksjonismenivået til ECOCERT 26000-standarden, men vi er alltid ute etter å møte nye utfordringer og åpne opp nye veier. Mer spesifikt, med Eau Thermale Avène-merket og området på Avène les Bains, fører jeg med meg jeg ekspertisen vår, jeg bistår eller støtter CSR-prosjektene som utføres av teamene.

Økodesigne produkter, sette opp karbon- og avfallsstrategier eller prosjekter for å bidra til bærekraftige utviklingsspørsmål som bevaring av koraller, vi streber etter å iverksette tiltak på alle nivåer.

Séverine Roullet Furnemont
Séverine Roullet FurnemontLeder for CSR og bærekraftig utvikling for Pierre Fabre Group
AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Hydrotherapy bath and treatment_High-resolution_CMJN_5-jpg 473x473

Og du Sandrine?

S. B-T: Jeg er ansvarlig for Water Research Center. Avène Hydroterapisenter er det eneste i Frankrike som drar nytte av et arrangement som dette. Det er AQUACERT-sertifisert og Water Research Center er kreditert ISO 17025 (av COFRAC), dedikert til kontroll og bevaring av termalkildevann. Her vil vi ikke bare ta vannet og bruke det. Vi ønsker å ta vare på det. Vi må sikre kvaliteten og holdbarheten for fremtidige generasjoner.

Vi må sikre kvaliteten på termalkildevannet og at det fortsetter å eksistere.

Sandrine Bessou Touya
Sandrine Bessou TouyaLeder for Water Research Center og direktør for praktisk forskning for Dermo-Cosmetics R&D – personlig pleie
AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Surrounding_High-resolution_CMJN_1 1638x722

Hva er dine andre CSR-initiativer?

S. B-T: Siden 2018 har vi søkt ekspertisen og anbefalingene fra den nasjonale skogbruksorganisasjonen (ONF) for å hjelpe oss med å sikre bærekraftig forvaltning av Pierre Fabres skogspark. Dette er viktig fordi trær spiller en viktig rolle i integriteten til jord og vannressurser.

av_instit-hotel-avene-hdrvb-square 473x473

S.R-F: For merkevaren Eau Thermale Avène er det utført mange initiativer på ulike elementer. Jeg vil trekke frem noen her. Når det gjelder produkter, er det utviklet økodesignede solpleieprodukter og siden 2013 ble 90% av avskyllingsproduktene gjort biologisk nedbrytbare. Vi har utviklet en ny aktiv ingrediens i en sirkulær økonomi for en av merkevarens viktigste målrettede tilstander, nemlig akne. Dette er den aktive ingrediensen som brukes i Cleanance Comedomed, som vi bruker melketistelfrø til, resten av planten brukes så til å produsere andre aktive ingredienser.Når det gjelder bygningene i Avène-les-Bains, er produksjonsanlegget der Eau Thermale Avène TermalkildevannSpray lages og Eau Thermale Avène L'Hôtel sertifisert Haute Qualité Environnementale (High Quality Environmental) – en standard for grønt bygg i Frankrike. Eau Thermale Avène l'Hôtel er også BREEAM-sertifisert. Når det gjelder å bevare det biologiske mangfoldet, er Avène-les-Bains-området et tilfluktssted som er godkjent av LPO (Fuglevernforbundet). Når det gjelder miljøledelse, er produksjonsanlegget ISO 14001-sertifisert og hotellet er et europeisk miljømerke.

 

I produksjonen ønsker vi å være eksemplariske i miljøledelse.

Séverine Roullet Furnemont

Hvordan oversettes disse miljøansvarlige initiativene i feltet?

S.R-F: Produksjonsmessig har fabrikken for eksempel et eget renseanlegg for avløpsvann, utstyrt med topp moderne teknologi. I mange år har vi drevet et ambisiøst program for å spare vann og energi.

På en annen måte, på hotellet, produseres 80% av de ferske produktene som serveres innenfor en radius på under 100 km.For å bevare vannressursene leder vi også et pilotprosjekt i samarbeid med en Toulouse-oppstart: tjue rom skal utstyres med vannmåler. For kunder som ønsker å delta i en utfordring, vil hver liter spart i dusjen bidra til å støtte en CSR-aksjon.

 

av_instit-avene-production-unit3-hdrvb-square 473x473
av_instit-mowing-avene-park-parcel-ld 473x473

S. B-T: Vi undersøkte vannforbruket vårt og måtene å optimalisere det på: for eksempel er en av tiltakene implementert er å redusere klipping av grønne områder og installasjon av regnmålere som utløser automatisk vanning. I 2019 testet vi bærekraftig klipping av engene våre i samarbeid med en bonde som kommer for å klippe dem. Vi etterlot blomstrede parseller, installerte et insekthotell og matere. Merkbart har otere dukket opp igjen, noe som vitner om rikdommen og kvaliteten på elvene på stedet! Og til slutt, vi har alltid brukt regelen om ingen ugressmidler på stedet.Og i dag ønsker vi å komme lenger ved å engasjere oss kollektivt. På den ene siden, med landbrukskammeret og den regionale naturparken eller til og med ONF, for å jobbe med lokale aktører mot metoder som er mer respektfulle for miljøet. På den annen side, med skogeiere, lokale myndigheter og innbyggere, for større beskyttelse av skogdekket.

 

Tilbake til toppen