Innhold

Hva er akneutsatt hud?

Akne rammer rundt 6 millioner personer i Frankrike. Det er også den ledende årsaken til dermatologiske visitt. Selv om hovedmålgruppen fortsatt er tenåringer, kan også voksne rammes. Men i realiteten, hva er "akneutsatt hud"? Hva skyldes det? Og hvilken pleie bør gjøres på daglig basis for å redusere det?

Hva er akne?

Akne er en inflammasjonssykdom i den pilosebakøse follikkelen. Hvert hårstrå er assosiert med en talgkjertel som skiller ut talg, en fet væske hvis rolle er å beskytte huden vår. Ved I tilfelle av akne blokkeres talgkjertelen av talg som er blitt for tykk og skilles ut i store mengder. I tillegg oppfører cellene ved inngangen til de pilosebakøse folliklene seg unormalt og det skaper ubalanse i hudfloraen. 

Hva som ligger bak en kvise

av_acne_schema_acne-nodulaire_1x1 472x472 Normal pilosebakøs follikel kontra comedo 1: Talg i normal tilstand 2: Talgkjertel 3: Hindring av kanalen 4: Ubalansert talg (tykkere, endret sammensetning) 5: Stamcelleformering = fortykkelse av follikkelveggen

Hva forårsaker akne? 

Akne oppstår hovedsakelig i puberteten, på grunn av hormonelle endringer. Hormonelle endringer kan også føre til akneutbrudd hos kvinner som voksne. Genetikk spiller også en rolle i denne sykdommen. Hvis begge foreldrene ble rammet i en yngre alder, er risikoen for å utvikle akne høyere. Andre faktorer kan også spille en rolle, som stress, røyking, forurensning og til og med soleksponering. Men mer enn å identifisere årsaken, er det viktigste å identifisere riktig behandling!

Akneutsatt hud - Årsaker

De forskjellige typer akne

Tilstoppede porer oppmuntrer til utvikling av hudormer (åpne komedoner) eller mikrocyster. Dette kalles retensjonskviser. Men når de blir inflammerte, under påvirkning av en bakterie – hvis vitenskapelige navn er Cutibacterium Acnes – kan de bli til ikke-purulente røde kviser (papuller), purulente kviser (pustler) eller større kviser som vanligvis er smertefulle og dypt forankret i huden (kuler). Dette er inflammatorisk akne (mest vanlig hos voksne kvinner).

Typer akne

"Under mitt andre svangerskap endte jeg opp med mikrocyster på kjeven og hudormer på kinnene".

Amandine, 31 år gammel

Akne i alle aldre

Tenåringskviser er den mest typiske formen. Men det kan også ramme folk i andre aldre. Så la oss ta en titt på akne hos unge mennesker, men også hos voksne kvinner og til og med hos spedbarn.

  • <p><a href="/ihosi/fet-uren-og-akneutsatt-hud/hva-er-akneutsatt-hud/tenaarings-akne-aarsaker-og-behandling">Ten&aring;rings-akne</a></p>
    Tenårings-akne
  • <p><a href="/ihosi/fet-uren-og-akneutsatt-hud/hva-er-akneutsatt-hud/akne-hos-voksne-aarsaker-og-behandlinger">Akne hos voksne</a></p>
    Akne hos voksne
  • <p><a href="/ihosi/fet-uren-og-akneutsatt-hud/hva-er-akneutsatt-hud/babykviser">Akne hos spedbarn&nbsp;</a></p>
    Akne hos spedbarn 

Vokt deg for akne-arr

Arr er de styggeste konsekvensene av akne. Etter hvert som de leges, kan aknelesjoner etterlate mer eller mindre dype og varige merker, hvis forekomst hovedsakelig favoriseres av at man tar på kvisene og alvorlighetsgraden av akneen din. Det er mulig å unngå dem med tidlig behandling og tilpasset pleie, eller redusere dem hvis de allerede er der. Men det viktigste er å ikke pelle på kvisene dine!

Akne-arr

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD 

Hudlegen, ditt hovedkontaktperson

Uansett alder, uansett form for akne, vil hovedkontaktpersonen være hudlegen din. Ikke nøl med å konsultere dem så snart de første tegnene vises. De vil vite hvordan de bør tilpasse behandlingen din, avhengig av flere kriterier: sykdomsforløpet, alvorlighetsgraden av den, effektiviteten til behandlingene du allerede har gjennomgått. De vil også gi deg råd om dermo-kosmetisk pleie og vil kunne berolige deg hvis akne forstyrrer hverdagen for mye. 

Alvorlig akne

Vi svarer på spørsmålene dine

Vi er her for å hjelpe deg med å skille fakta fra fiksjon

Selv om ideen er utbredt, er det ikke så enkel. Bare overskudd ser ut til å være en del av det. I prinsippet er ikke et fettholdig kosthold en faktor som forverrer kviser. På den annen side peker noen studier på raske sukkerarter, med høy glykemisk indeks, i forekomsten og vedvarende akne.

Dette er sant. Rettere sagt er det en utløser og ikke en direkte årsak til akne. For eksempel kan tiden før en eksamen eller et jobbintervju føre til et akneutbrudd.

Nei. Tvert imot er det fullt mulig å bruke sminke. Det viktige er å velge de riktige produktene: tilpasset din type akne og at de er ikke-komedogene. Og ikke glem å fjerne sminken hver kveld for å unngå å "tilstoppe" huden du prøver å rense.

Våre løsninger for å ta vare på den akneutsatte huden din

Våre Cleanance hudpleieprodukter er utviklet for å forsone deg med huden din
av_cleanance_comedomed-anti-blemishes-concentrate_front_30ml_3282770202854

Cleanance COMEDOMED Anti-Blemish Concentrate

Jeg har brukt dette produktet i 1 uke og ærlig talt kan jeg allerede se forbedringer. Jeg liker teksturen og den brukervennlige flasken. Oppdag Cleanance COMEDOMED Anti-Blemish Concentrate
Tilbake til toppen