Innhold

Forverrende faktorer ved akne

Akne utvikler seg på grunn av hormonelle endringer i puberteten og kan vedvare inn i voksen alder. Men andre elementer spiller også inn: stress, røyking, kosthold osv. La oss se nærmere på de forverrende faktorene ved akne.

Hormoner og arv: årsaken til akne

Hormoner og arv: årsaken til akne

Akne oppstår vanligvis i ungdomsårene hos både jenter og gutter. Det er knyttet til den hormonelle omveltningen som oppstår i puberteten. På dette tidspunktet produserer huden mer talg av dårlig kvalitet som kan ha problemer med å drenere, og til slutt føre til urenheter som akne. Hormonelle variasjoner forklarer også hvorfor akne kan vedvare eller gjenta seg hos kvinner. 

Arvelighet er en annen viktig faktor. Hvis begge foreldrene dine led av akne i puberteten eller som voksen, er det mer sannsynlig at du blir rammet. Disse faktorene kan ikke endres. Men andre forverrende faktorer kan spille inn og føre til at akne vedvarer, dukker opp eller kommer tilbake.

Forstå hormonell akne

Forstå skjerpende faktorer for å iverksette de riktige tiltakene 

Hvorfor forsvinner akne for noen mennesker og ikke for andre?

Noen miljøfaktorer kan delvis forklare dette. Stress er en nøkkelutløser. Mange av oss opplever akne-utbrudd når vi er under for mye press, da stress antas å øke talgproduksjonen. Og kviser i seg selv legger press på oss,så det kan ende opp som en ond sirkel. Hvordan kan stress reduseres? Absolutt ikke ved å røyke sigaretter. Dette ville være en veldig dårlig idé, og ikke bare for lungene: røyking bremser også helbredelsen av kviser.

Andre forverrende faktorer inkluderer kosthold. Det har virkelig blitt etablert en sammenheng mellom tilstedeværelsen av akne og det daglige inntaket av meieriprodukter, fruktjuicer, sirup, bakverk, sjokolade og søtsaker. Visse uegnede medisiner eller piller blir også regelmessig holdt ansvarlige, og det samme er forurensning, som i stor grad antas å være ansvarlig for økningen i tilfeller av voksen akne. Mens sistnevnte faktor er vanskelig å unnslippe, er det heldigvis mulig å handle på de andre skjerpende faktorene.

Ikke nøl med å snakke om akne med hudlegen din: de lytter og kan foreslå riktig behandling.

 

av_acne_stress_1x1 472x472

Hver gang jeg skjemmer meg bort med for mye sjokolade er jeg sikker på at jeg får kviser, og det gjør jeg, bare med litt sjokoladepålegg...

Romain, 17 år

Solen: den andre forverrende faktoren

Når det kommer til akne, kan solen være en skjult fiende. Det forbedrer utseendet til akne... men bare på kort sikt.

 

Fra solbrun...

Det er sommer, været er fint, og solen ser ut til å forbedre hvordan huden din ser ut. Inflammatoriske lesjoner reduseres visuelt, både ved å bli brun og av solen, som gjør huden din tykkere og tørker den ut sammen med kvisene dine. Så mye at du glemmer å bruke solkrem...

... til et tilbakefall av akne

Det er høst og ansiktet ditt er fullt av hudormer, papler og pustler. Nå som huden din er mindre utsatt for solen, har den mistet tykkelsen og har gått tilbake til normal tilstand, med en overproduksjon av talg, tilstoppede porer og et stort antall kviser. Dette kalles rebound-effekten.

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

Ikke all kosmetikk er likestilt. Noe kan være forverrende for akne.

Kremer, foundations og pudder som ikke er ikke-komedogene kan føre til hudproblemer. Les etikettene nøye: enten du velger en sminkefjerner, fuktighetskrem eller sminke, se etter produkter som er "ikke-komedogene" eller for "akne-utsatt hud". Dette garanterer at deres sammensetning, anti-imperfeksjon eller anti-glans aktive ingredienser og tekstur er perfekt tilpasset din hudtype.

Til slutt, vask børstene og svampene regelmessig. Hva skjer hvis du ikke gjør det? Du vil legge til talg til pudderet ditt og holde den onde sirkelen i gang.

 

Gode vaner for å lindre akne

Gode vaner for å lindre akne

Enten det er noe du kan gjøre med årsaken til akne eller ikke, er trinnene for å ta vare på den de samme. For det første bør du velge produkter som er tilpasset hudtypen din når det kommer til både rens og fuktighetsbevaring og sminke. Nøkkelen til å oppnå en varig synlig effekt er regelmessighet. Og en lett berøring! Bare fordi den ser tykkere ut, betyr det ikke at huden din er mindre sart. Du kan fortsatt tillate deg opptil to skrubber og masker per uke, men alltid med nøye utvalgte produkter!

Fra samme produktkategori

Våre løsninger for å ta vare på den akneutsatte huden din

Eau Thermale Avène hudpleieprodukter designet for å forene deg med huden din

Cleanance Cleansing Gel

Cleanance Cleansing Gel

Matter - Renser

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Tilbake til toppen