Innhold

Akne hos voksne: årsaker og behandlinger

Mange kvinner er overrasket (og klager over realiteten) at de fortsetter eller begynner å få kviser etter fylte 25 år, og vi forstår det. Imidlertid er akne ikke begrenset til tenåringer og kan fortsette inn i voksen alder. Heldigvis, mellom kosmetiske og dermatologiske behandlinger,finnes det løsninger. Nei damer, marerittet starter ikke igjen!

Hva er akne hos voksne kvinner?

Akne er ganske vanlig hos kvinner. Omtrent 2 av hver 5. kvinner mellom 25 og 45 år oppsøker lege av denne grunn. Det er derfor ikke en isolert situasjon, selv om det er et tema som fortsatt ikke er diskutert nok. Kvinneakne kan i utgangspunktet være "vedvarende": i dette tilfellet er det en fortsettelse eller et tilbakefall av sykdommen fra ungdomsårene. Men det kan også dukke opp sent i livet og utvikle seg for første gang i voksen alder. 

Hvordan viser kvinnelig akne seg?

Mens prosessen med akne alltid er den samme (med overdreven talgsekresjon, obstruksjon av hårsekken og spredning av mikrobielle midler), er formen den har hos kvinner forskjellig fraungdomsakne.. Først og fremst vises det hovedsakelig på den nedre delen av ansiktet, rundt kjevelinjen og haken (dette kalles U-formet akne). Det kan også påvirke halsutringningen. Deretter er det generelt preget av hovedsakelig inflammatoriske lesjoner, noen ganger med klumper på haken, men også mikrocyster som kan etterlate residuell pigmentering og atrofiske arr.

Da jeg var 22, fikk jeg et plutselig akneutbrudd med veldig store kviser (den store skrekken). Jeg dro til en hudlege og han sendte meg rett til en gynekolog for å skrive ut en ny pille som hjelper for akne. Men jeg må vente tre måneder for å se de første effektene, det virker så lenge...

Anaïs, 22 år gammel

Hva forårsaker kvinnelig akne?

Flere utløsere har blitt fremhevet:

  • Arvelighet er selvfølgelig en faktor, men det er ikke alt. 
  • Stress har blitt identifisert som en faktor i akneutbrudd. 
  • Hormonelle svingninger spiller også en rolle. Progesteronet som produseres før en kvinnes menstruasjon stimulerer aktiviteten til talgkjertlene. Visse p-piller eller spiraler som inneholder hormoner kan også fremme akne hos voksne kvinner. 
  • Enkelte uegnede kosmetiske produkter kan også være de skyldige (noen med essensielle oljer osv.). 

En psykologisk påvirkning selvfølgelig

Å bli påvirket av akne når du trodde det bare var et tenåringsproblem... Denne følelsen av å gå baklengs og måten andre ser på deg har innvirkning på hverdagen naturligvis. De fleste av de berørte kvinnene sier at de er "stresset", "frustrerte" eller "flaue" over kvisene. Riktig behandling er derfor viktig. 

Få tilbake selvtilliten!

Hva er behandlingen for kvinnelig akne?

Klinisk aspekt, stadium av progresjon, risikofaktorer... Din akne er forskjellig fra en tenåring. Behandlingen din bør være like forskjellig og personlig, fordi visse lokaliserte behandlinger ikke alltid tolereres godt. Hudlegen din vil være din allierte i søken etter en effektiv løsning. Han eller hun vil kunne foreskrive riktig oral eller lokal behandling (som skal påføres huden) eller visse dermatologiske prosedyrer som peeling... 

Oppdag tipsene våre for å ta deg av fet hud 

Hygiene for akneutsatt hud: de grunnleggende reglene

Å ta vare på huden din ved å bruke egnede dermo-kosmetiske produkter er også viktig. For din daglige hudpleie, velg milde, såpefrie produkter for ikke å irritere huden din, fuktighetsgivende produkter for å kompensere for tørr hud forårsaket av visse behandlinger, "ikke-komedogene" produkter for å forhindre at nye hudormer dannes. og generelt sett produkter spesielt utviklet for akneutsatt hud.

Se rådene våre

Våre svar på spørsmålene dine

For å skille det sanne fra det usanne: det er det vi er her for.

Sminke kan være din beste allierte hvis du velger den riktig og bruker den riktig. Den forbedrer selvtilliten ved å gi et umiddelbart resultat og kan forhindre at du presser ut kvisene dine, noe som kan forårsake arrdannelse. Velg spesifikke og tilpassede ufete, ikke-komedogene formler.

Dette er sant, i hvert fall for noen. Noen piller forbedrer faktisk akne. Andre kan derimot gjøre den verre. Derfor er det viktig å diskutere dette med din hudlege, gynekolog eller fastlege.

Det er ganske vanlig. De hormonelle endringene i begynnelsen av svangerskapet bidrar til akneutbrudd. Ikke stress, akne har en tendens til å avta gjennom svangerskapet. I mellomtiden kan du rense og fukte huden din med produkter som passer for akneutsatt hud. Og selvfølgelig beskytt deg mot solen.

Tilbake til toppen