Innhold

Den psykologiske innvirkningen av akne hos voksne

Du har akkurat fylt 30, du trodde du var ferdig med akne og nå er den tilbake. Verre: du slapp unna som tenåring og først nå dukker det opp når du minst venter det. Hvis du føler deg nedstemt på grunn av disse kvisene, er det normalt: som mange folk trodde du at akne bare var for tenåringer. Akne hos voksne er mye mindre kjent, men i likhet med tenåringsakne kan det ha en betydelig psykologisk innvirkning. Heldigvis finnes det løsninger mot akne, selv for de over 30 år.

De spesifikke egenskapene til akneutsatt hud hos voksne

Mens menn er relativt spart for voksenakne, rammer det minst en fjerdedel av kvinner over 25 år. De fleste har egentlig aldri blitt kvitt kvisene siden ungdomsårene: enten gikk de midlertidig i dvale, eller så har de aldri blitt helt borte. Mer sjelden opplever noen kvinner forekomsten av kviser når de når voksen alder. 
Hormonelle svingninger, arv, men også stress, kosthold, røyking, forurensning eller uegnet kosmetikk... Ansvaret til visse faktorer til akne hos voksne er nå godt etablert. Men å ha kviser i voksen alder er langt fra lett å leve med. Det kan ha stor effekt på selvtilliten og på sosiale, romantiske og profesjonelle relasjoner. Ikke få panikk, du er ikke alene!

Å agere på akne hos voksne for å redusere dens psykologiske virkning

Er pillen din velegnet? Er kostholdet ditt balansert? Opplever du akne-oppbluss under tider med stress? Er dine kosmetiske produkter "mot kviser"? Rengjør du regelmessig svamper og børster?

Å svare på disse spørsmålene er allerede en måte å lage en liste over faktorer som du kan prøve å gjøre noe med i utgangspunktet. Avhengig av situasjonen din, kan det å endre prevensjonsmiddel (selvfølgelig etter medisinsk råd) eller skjønnhetsrutinen hjelpe deg til å merke en forbedring i huden din og du vil føle deg bedre. 

Hvis dette ikke er nok, besøk en hudlege. De vil foreskrive en passende behandling. Jo tettere du følger behandlingen – med tanke på at det noen ganger kan ta lang tid – jo bedre blir resultatet. 

Årsakene

 

av_acne_maquillage_accessoires_1x1 472x472

I følge en undersøkelse utført av Laboratoires Pierre Fabre Dermatologie og CSA Santé, tror 83%* av kvinnene at deres akne har påvirket deres daglige liv eller forholdet deres til venner.

*Undersøkelse utført av Laboratoires Pierre Fabre Dermatologie og CSA Santé på 10 000 forsøkspersoner i Frankrike.

Voksen akne: godta det eller dekke det til?

Å begrense den psykologiske innvirkningen av voksen akne kan oppnås ved å akseptere ens ufullkomne hud. Men dette er ikke alltid lett.

Voksen akne: godta det

På sosiale nettverk blir bilder av unge voksne som usjenert viser et ansikt dekket av kviser stadig flere. Selv om den er en minoritet, prøver den "hudpositive" bevegelsen å avlive myten om feilfri hud og inviterer folk til å vise seg frem uten sminke. For er ikke det å akseptere sine ufullkommenheter det samme som å føle seg bedre? 

...eller kamuflere kvisene dine?

I hverdagen, på jobb eller med venner, kan det imidlertid være komplisert å blottelegge ansiktet, uansett hvor alvorlig akneen din er. Så mens du venter på at hudpleie og/eller behandlingene skal tre i kraft, må du velge sminke med omhu: fra concealer til pudder må den ha høy dekning, men ikke okklusiv, og fremfor alt må formelen være mot uren hud og ikke-komedogen

Sminke for å dekke akne

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

For å redusere voksen akne og dens psykologiske påvirkning, er det viktig å velge de riktige produktene.

Enten du aksepterer kvisene dine eller ønsker å skjule dem, står du overfor den samme virkeligheten: voksen hud er ikke den samme som den var i puberteten. Den er ofte tørrere, tynnere og mer reaktivt. Noen ganger har de første aldringstegn allerede dukket opp og akne-arr setter sine spor, spesielt på mørkere hud.

Kort sagt, å velge de riktige kosmetiske produktene for din daglige rutine kan være en hodepine. Men den gode nyheten er at noen produkter nå er spesielt utviklet for voksen hud som er utsatt for akne, inkludert fuktighetskremer, serum og nattpleieprodukter.

Pleie for voksen hud som er utsatt for akne 

De rette tingene som bør gjøres for akne hos voksne

Enten du er tenåring eller voksen, hvis du ikke vil at akne skal etterlate merker, er det sterkt frarådt å presse ut kvisene dine. Så selv om det er vanskelig, er det best å ikke ta på dem og være tålmodig: kan behandlingene virke lange, men heldigvis vil daglig pleie og ikke-komedogen sminke for sensitiv hud hjelpe deg å komme deg gjennom det. Du vil få tilbake vakker hud... og godt humør!

Fra samme produktkategori

Våre løsninger spesialdesignet for voksne kvinner

Eau Thermale Avène hudpleieprodukter designet for å forene deg med huden din

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner sminke - Matter - Renser

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Tilbake til toppen