Innhold

Pleie av akneutsatt hud hos voksne

Akne er uforutsigbar: den kan ha latt deg være i fred som tenåring og deretter dukket opp for første gang som voksen. Men den kan like gjerne dukke opp igjen i trettiårene som om den aldri hadde forlatt deg. Kort sagt, voksen akne er like forvirrende som det er vanlig, og påvirker minst en fjerdedel av alle kvinner. Behandle det, dekke det til og forhindre at ting blir verre: hvordan tar du vare på akneutsatt hud hos voksne på daglig basis? Vi er her for å forklare alt.

De spesifikke egenskapene til akneutsatt hud hos voksne

Akne hos voksne er mer en inflammatorisk type (store røde kviser med eller uten hvit tupp) og sitter hovedsakelig på haken, kjevelinjen og øvre nakkedel. Hvis akne ikke behandles, vil disse dype lesjonene noen ganger sannsynligvis etterlate arr.

En annen forskjell med tenåringskviser er at med alderen blir huden tynnere og produserer mindre talg. Den oppstår som oftest i kombinasjon, dvs. fet på T-sonen (panne, nese, hake) og tørr alle andre stedene. Den er også mer følsom og reaktiv. Valget av produkter er derfor viktig for den daglige pleierutinen til akneutsatt hud hos voksne. Spesielt hvis du også blir behandlet av en hudlege. Det er viktig å vite at noen aknebehandlinger kan tørke ut huden.

Jo mer jeg byttet om produktene for å prøve å tørke ut kvisene mine, jo mer irritert ble huden min med stadig rødere kviser. Siden jeg har brukt akneprodukter for kvinner og ikke endret dem, forsvinner kvisene mine mer for hver dag.

OCEANE, 29 ÅR GAMMEL

Pleie for voksne med akneutsatt hud

Her er noen tips for en daglig hudpleierutine for voksne med akneutsatt hud.

 

1. Rens den akneutsatt huden hos voksne

Det finnes flere alternativer for skånsomt fjerning av urenheter og sminke. For eksempel kan micellært vann for uren hud påføres skånsomt med en bomullspad og det trenger ikke å skylles av. Hvis huden din blir tørket ut av visse behandlinger, velg en skånsom rensekrem formulert for sensitiv og akneutsatt hud: den vil styrke og beskytte hudbarrieren. I alle tilfeller, avslutt med en spray med termalkildevann for å lindre kviselesjoner.

2. Å hydrere akneutsatt huden hos voksne

For å eliminere kvisene dine, tenk på serum! Disse aktive ingredienskonsentratene er virkelige effektivitetsforsterkere, som retter seg perfekt mot urenhetene dine. Reduser overflødig talg, strammer opp porene, jevner ut hudteksturen og reduserer til og med gjenværende merker: noen produkter er i stand til å gjøre alt! Påfør serumet med fingertuppene og ikke stopp der: siden det også er viktig å fukte huden din, avslutt med et beskyttende, fuktighetsgivende produkt og dagkrem for uren hud, og om kvelden et pleieprodukt som glatter ut huden for å rense porene og redusere gjenværende merker.

 

Gode og dårlige gester

picto_apaisant-adoucissant_gris

Termalkildevann, alliert mot akne hos voksne kvinner 

Behandlingene for alvorlig akne hos voksne har en rekke bivirkninger. Rødhet fremstår, huden tørker ut og blir overfølsom. Denne økningen i sensitivitet påvirker livskvaliteten i en slik grad at noen pasienter foretrekker å kutte ut behandlingen.

Avène termalkildevann er en lindrende alliert for akneutsatt hud og vil redusere rødhet og ubehag i ett enkelt trinn, uten å tørke ut huden. Alt dette i ett enkelt trinn? Det er flotte nyheter!

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

Solen: den andre fienden til akneutsatt hud hos voksne

Moderat soleksponering er bra for humøret. Men når det er intenst, er det veldig skadelig for huden. For akneutsatt hud hos voksne, for eksempel: hvis kvisene ser ut til å forsvinne i solen, bør du vite at dette bare er midlertidig. De vil komme sterkere tilbake så snart solstrålene er mindre intense og huden, som har blitt tykkere under påvirkning av solen, har fått tilbake sin vanlige tykkelse. 

Andre skadelige effekter av solen: den fremhever tegn på aldring og etterlater små brune flekker i stedet for aknearr. På daglig basis bør du velge en dagkrem med solbeskyttelse inkludert. Og når du utsettes for intenst sollys, bruk høynivå (SPF 50+) og bredspektret (anti-UVA og UVB) solbeskyttelse, spesielt hvis du er på en behandling mot akne. Noen av disse behandlingene gjør seg dårlig med solen.

Vanlige misoppfatninger: sol og akne

De riktige tingene som bør gjøres for å ta vare på akneutsatt hud hos voksne

Akneutsatt hud hos voksne har egenskaper som ligner mer eller mindre på tenåringshud utsatt for akne. Men alt ligger i "mer eller mindre": noen produkter utviklet for tenåringer passer kanskje for voksne, mens andre gjør det ikke. For å være sikker på at du er på rett spor, velg produkter utviklet spesielt for voksen akne!

Fra samme produktkategori

Våre løsninger spesialdesignet for voksne kvinner

Eau Thermale Avène hudpleieprodukter designet for å forene deg med huden din

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner sminke - Matter - Renser

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Tilbake til toppen