Innhold

Alt du trenger å vite om akne

En akne-kvise er ikke noe du kan bli kvitt på en dag! Det finnes flere stadier i dannelsen av disse mikrocyster, komedoner og inflammatoriske lesjonene i ansikt, rygg, nakke og bryst, som begynner i puberteten, men som også oppstår i voksen alder. La oss ta en nærmere titt.

av_acne_formation-bouton_1x1 472x472

Kvisen er toppen av isfjellet!

Det er fire faser i dannelsen av en akneflekk: overproduksjon av talg, fortykning av huden, dannelse av hudormer og komedoner og til slutt betennelsen. Hva utløser akne? Spesielt når de misbrukes av hudens enzymer (som i puberteten og stressende tider), stimulerer hormoner talgsekresjonen og gjør huden mer fet. Det øverste hudlaget tykner på grunn av økningen i frie fettsyrer og blir klissete. De pilosebakøse folliklene (poser som ligger i nivå med huden) fylles med celler og talg som blir svarte ved kontakt med luften: disse er hudormer.

C. Aknes-bakterier forårsaker deretter betennelse i disse områdene, noe som fører til dannelse av kviser, pustler (hvite hoder), samt cyster og knuter.
Lær mer om årsakene til akne

 

Ved akne blokkeres talgkjertelen av talg som er blitt for tykk eller skilles ut i for stor mengde. I tillegg oppfører cellene ved inngangen til pilosebakøse folliklene seg unormalt og det er ubalanse i hudfloraen.

French Society of Dermatology

Hvite hudormer: alt du trenger å vite om ansiktsmikrocyster

Ansiktsmikrocyster kalles også lukkede komedoner. De utvikler seg hovedsakelig på kinnene, pannen, haken og rundt leppene. Hva er den lille hvitaktige ballen du kan føle under huden din? Det er et tegn på overflødig sebumsekresjon. Utgangspunktet for dannelsen er de pilosebakøse folliklene, som delvis er sammensatt av talgkjertler. Når konsentrasjonen av talg er på sitt høyeste og hornlaget blir tykt, imploderer den lille klyngen under huden. På dette stadiet forsvinner kvisen enten spontant eller blir betent når overflødig talg øker utskillelsen av Cutibacterium Acnes-bakterier. Ved rødhet oppstår pustler og byller. Det er mye som skjer under akne-utsatt hud..

av_acne_microkyste_1x1

Slutten på en akne-kvises liv

Når en kvise har dannet seg, hvordan blir du kvitt den?

Alle kviser vil til slutt forsvinne: over en periode på dager til uker vil makrofagene (immuncellene) aktivere rensefasen. Hva er deres rolle? De fjerner hudvevet som er skadet av kvisen. 

For å bli kvitt akne-kvisene dine, rengjør porene dine for å begrense oljeoppbygging og betennelse, og avtal en time med en hudlege for råd om daglig behandling.

 

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

Pleie og hygiene er dine venner!
Noen gode vaner for å bekjempe ufullkommenheter.

Rens huden to ganger om dagen og fjern sminken hver kveld.

Skrinlegg alle de sterke rengjøringsproduktene dine! Sterke produkter stimulerer sebumsekresjonen, oppmuntrer og forverrer forekomsten av akne. Velg i stedet mer passende skånsomme rensegeleer. 

Unngå å plukke på lytene dine. Dette vil begrense risikoen for at det dannes kvise, eller en bakteriell sekundærinfeksjon hvis du allerede har en kvise. Ikke klem kvisene dine heller: urenheter kan trenge dypere inn i huden din og arr kan vises.

Kjenn til de riktige og gale tingene som gjøres

Riktig pleie for akne-utsatt hud

Riktig pleie for akne-utsatt hud

Hudfornyelse er avgjørende for å beskytte mot arrdannelse. En god hudpleierutine er den beste måten å øke denne naturlige prosessen på. Påfør en absorberende og eksfolierende maske en eller to ganger i uken: disse produktene inneholder fuktighetsgivende midler som lindrer og renser huden og oppmuntrer til cellefornyelse. Masker begrenser også talgoppbygging og glans. Hvis huden din er irritert, bruk et omslag med termalkildevann.

Fra samme produktkategori

Våre løsninger for å ta vare på den akneutsatte huden din

Eau Thermale Avène hudpleieprodukter utviklet for å hjelpe deg med å trives bedre i huden din

Avène Cleanance Cleansing Gel

Avène Cleanance Cleansing Gel

Matter - Renser

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Tilbake til toppen