Innhold

Å bekjempe alvorlig akne

Enten du er tenåring eller voksen, kan akne oppstå i alvorlige former som etterlater arr og svekker livskvaliteten og selvtilliten din. Heldigvis kan riktig behandling og god daglig hygiene hjelpe deg med å bekjempe alvorlig akne. Og du kan stole på at vi deler alle tipsene våre med deg.

av_acne_adolescent_dermatologue_1x1

Hvilke behandlinger er best for alvorlig akne?

Aknebehandling vil avhenge av ulike faktorer, inkludert alvorlighetsgrad, risiko for arrdannelse, psykososiale konsekvenser osv. Hudlegen din vil kunne berolige og veilede deg. Ved moderat til alvorlig akne kan en innledende behandling som kombinerer en lokal behandling (benzoylperoksid, retinoid) og et oralt antibiotika (doksycyklin eller lymecyklin) anbefales.

Som mor lider jeg når jeg ser sønnen min med disse sårene i ansiktet og på ryggen, og jeg føler meg hjelpeløs fordi han avslår alle rådene mine.

Joëlle, 45, mor til en tenåring med svært alvorlig akne

Alvorlig akne: alt du trenger å vite om isotretinoin

Ved alvorlig til svært alvorlig akne, eller hvis andre behandlinger mislykkes, brukes ofte isotretinoin (bedre kjent under handelsnavnet Curacne®, tidligere Roaccutane®).

Hvordan det fungerer

Oral isotretinoin er et legemiddel avledet fra vitamin A som reduserer talgproduksjonen betydelig. Dens effektivitet skyldes den store innvirkningen den har på aktiviteten til talgkjertlene og blokkering av talgproduksjonen. 

Bruk forsiktig

Først og fremst er isotretinoin strengt kontraindikert under graviditet på grunn av risikoen for fostermisdannelse. For det andre, som med alle medisiner, har det bivirkninger. Inntak av isotretinoin kan være ledsaget av tørr hud og slimhinner. Heldigvis kan du iverksette tiltak for å unngå disse effektene. Slapp av, hudlegen din vil diskutere temaet med deg under konsultasjonene dine. 

 

Alvorlig akne og isotretinoin: skreddersy hudpleie din

Alvorlig akne og isotretinoin: skreddersy hudpleie din

For å unngå hudutslett fra isotretinoin, må du bruke kompenserende hudpleie. Hvorfor "kompenserende"? Fordi hudpleien din vil "kompensere" for tørr hud ved å lindre, fukte og gi næring til huden din. Noen produkter (som Cleanance HYDRA-serien) er spesielt laget for hud som har blitt tørket ut og irritert av medisiner mot akne. Denne pleien kan gjøre at du føler deg litt bedre.Isotretinoin gjør også hudbarrieren mer følsom for UV-lys. Så mer enn noen gang, hvis du må ut i solen, sørg for å påføre en solkremvæske med SPF 50+ regelmessig.

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD 

Selv når du gjennomgår behandling for alvorlig akne, hold deg til din daglige rutine. 

Rensing av huden morgen og kveld bidrar til å holde den i balanse. Velg milde, såpefrie rensegeler som både renser og bevarer det hydrolipidiske belegget. 

Og for hele behandlingsperioden, spesielt hvis huden din er spesielt sart etter visse medisiner som retinoider, kan bruk av skrubber og eksfolierende masker skade huden din. Velg i stedet mykgjørende hudpleieprodukter som fukter intenst og styrker hudens barrierefunksjon. Og hvis leppene dine er sprukne, vil hyppig bruk av en målrettet salve eller stift, så ofte som nødvendig, bidra til å gjenopprette mykheten.

Alvorlig akne: kunsten å kamuflere

Alvorlig akne: kunsten å kamuflere

Behandling av alvorlig akne vil kreve litt mer tålmodighet, så i mellomtiden er det ingenting som hindrer deg i å bruke sminke for å dekke over eventuelle små urenheter som kan plage deg. I dette tilfellet, bruk ikke-komedogene kosmetiske produkter designet for sensitiv hud. Bonustips: "matt finish" kompakte foundationkremer er de mest nyttige for å dekke over alvorlige ufullkommenheter. Og fjern selvfølgelig alltid sminken om natten for å vedlikeholde huden sunn.

Fra samme produktkategori

Våre løsninger for å ta vare på huden din

Eau Thermale Avène-behandlinger designet for å gjenopprette komfort til hud som er tørket ut av medisinske behandlinger

Cleanance HYDRA Soothing Cleansing Cream

Cleanance HYDRA Soothing Cleansing Cream

Nærer - Beroliger - Renser - Hydrerer

Cleanance HYDRA Soothing Cream

Cleanance HYDRA Soothing Cream

Nærer - Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Tilbake til toppen