Innhold

Å bli kvitt akne-arr

Akne kviser er mer eller mindre inflammatoriske lesjoner. Når de blekner, etterlater de noen ganger et merke: akne-arr, som man ofte er redd for fordi de kan forårsake forlegenhet. Så hvordan kan du få disse merkene til å blekne?

Målrettede løsninger for å redusere aknearrene dine

Målrettede løsninger for å redusere aknearrene dine

Med riktig behandling vil hudlesjonene dine i ansikt, hals og bryst sannsynligvis forsvinne, mens noen gjenstridige aknelesjoner kan etterlate uutslettelige arr. For mindre synlige aknearr, er behandlingene skreddersydd til typen arrdannelse. Behandlingen er kirurgisk for atrofiske arr, og ofte supplert med resurfacing-teknikker. For de mest gjenstridige arrene, eller såkalte hypertrofiske arr, er metodene som brukes kryoterapi, kryokirurgi, kortikoidinjeksjoner og silikonbandasjer.

Hvordan kan du få arrene i ansiktet til å blekne?

Hvordan kan du få arrene i ansiktet til å blekne?

For akne-arr i ansiktet som er svært synlige, kan en rekke teknikker (dermabrasjon, lasersliping, peeling med trikloreddiksyre eller fenol, resurfacing, fraksjonert fototermolyse) utføres av hudlegen din. Disse trinnene jevner ut overflaten av den skadede huden og bidrar til nykollagenese: en prosess som oppmuntrer dine egne celler til å produsere kollagen, et essensielt protein for helbredelse. Disse behandlingene krever sosial isolasjon i rundt ti dager og vanlig pleie omsorg. 

En eltemassasje med en reparerende balsam vil redusere pigmentering, smerte og kløe, og øke hudens tykkelse, elastisitet og smidighet.

French Society of Dermatology

Hvordan velge å sminke dine akne-arr

Kamuflering av akne-arr kan gjøres diskret og kan tilpasses typen ufullkommenhet når det gjelder tekstur og farge

 

Korrektorer som kompakte foundationkremer med høy dekning skjuler røde (lys hud) og hyperpigmenterte (mørk hud) arr. For det første er fargekorrigering nyttig for diskret å maskere svært fargede arr og unngå en "maskeeffekt". Vi anbefaler en gul korrigeringsstift for blå/lilla lyter, grønn korrigeringsstift for røde lyter og en korallkorrigeringsstift for brune lyter.

 

For dype arr, jevn ut hudfargen med en foundation som inneholder lysreflekterende pigmenter for å "viske ut" teksturen til akne-arr mer effektivt. Klapp foundation lett på med en svamp og legg et snev av beige concealer over hvert akne-arr for å fylle ut hule arr.

 

Oppdag sminketipsene våre

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

Unngå akne-arr: ta deg tid til å reflektere

Akne-arrbehandlinger bør ikke foreskrives for tidlig. 

Som et første trinn, bruk 2-i-1 dermo-kosmetikkprodukter for å ta vare på arrene dine som forhindrer forekomsten og reduserer dem. I tilfelle huden din motstår behandlingen, bør den bare startes etter et utbrudd når huden ikke er betent. Vurder alternativene dine noen uker etter slutten av utbruddet før du starter behandlingen for å redusere akne-arr. Dette er ikke alltid en enkel tid for pasienter, men det er nødvendig å gi arr en sjanse til å bli mindre synlige på egenhånd. Løsningen vil da være mer egnet og mindre invasiv. 

 

av_acne_adolescente_laver_visage_1x1 472x472

Unngå akne-arr: hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre

Her er hovedpunktene for å forhindre at akne-arr vises: 

  • Rens huden to ganger om dagen med Cleanance Cleansing Gel for akne-utsatt hud, Cleanance Micellar Water for kombinert og uren hud, Cleanance Hydra for sensitiv hud.
  • Bruk en krem mot urenheter for å forhindre og redusere hyperpigmentering av arr, og en reparasjonskrem for å hjelpe huden til å gro.
Fra samme produktkategori

Våre løsninger for å ta vare på den akneutsatte huden din

Eau Thermale Avène hudpleie designet for å redusere akne-arrene dine

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Beroliger - Reparerer - Renser

Tilbake til toppen