Innhold

Pleie av akneutsatt hud hos tenåringer

Akne er et faktum for omtrent 80%* av tenåringene, og påvirker både gutter og jenter. Den gode nyheten er at med noen få gode hygiene- og pleievaner, forsvinner det vanligvis hvis akneen ikke er alvorlig. Her er noen tips om hvordan du kan ta vare på akne-utsatt hud når du har mild til moderat akne.

Hva er akne?

De første kvisene dukker opp i puberteten som følge av hormonelle endringer som stimulerer talgproduksjonen. Huden blir fet og talg kan ha problemer med å drenere gjennom porene. Akne begynner deretter å utvikle seg i ansiktet, ryggen, skuldrene og halsen.

Andre faktorer kan også bidra til akne, som gener (spør foreldrene dine om de hadde akne), stress, røyking, forurensning, visse medisiner og et kosthold rikt på sukker. Kosmetikk kan også være en skyldig når de ikke er spesielt utviklet for akne-utsatt hud.

Så hvordan kan du redusere akne? Ta i bruk en tilpasset daglig hudpleierutine. Fordi akne-utsatt hud produserer mer talg... Og flere kviser.

Jeg prøvde mange kremer, men ingenting hjalp i lengden - kvisene kom alltid tilbake! Farmasøyten min rådet meg til å holde ting enkelt og være mer oppmerksom på livsstilen min, og kvaliteten på huden min har forbedret seg dramatisk!

Mathilde 18 år

Pleie av akne-utsatt hud: rensing

Hud med akne er ofte fet, men noen behandlinger kan tørke den ut. Hvordan rense huden uten å skade den

Huden min er fet og jeg har mild til moderat akne

Målet ditt vil være å matte ned og rense huden din. Hva er den beste måten å gjøre dette på? Reduserer overflødig talg og fjerner urenheter som bidrar til tette porer. Bruk en skånsom, såpefri rensegel eller micellært vann, morgen og kveld.

Huden min blir tørr av aknebehandlingen min

Hvis huden din har blitt svekket av behandlingen foreskrevet av hudlegen din, vær forsiktig så du ikke "stripper" huden ytterligere. Velg en skånsom rensekrem spesielt utviklet for akneutsatt og sensitiv hud, som vil bidra til å gjenopprette og beskytte hudbarrieren.

Å leve med akne

Ta vare på akne-utsatt hud: hvilken krem bør du velge?

Valget av fuktighetskrem avhenger også av hudens utseende. Er huden din fet eller uttørket?

Huden min er fet med noen få kviser

Etter rensing er det på tide å fukte. Ja, selv om huden din er fet, må den fortsatt fuktes! Velg en lett, ufet dagkrem med absorberende mikrokapsler for å matte huden din. Fuktighetskremen din bør også ha en ikke-komedogen formel mot urenheter for å forhindre og redusere kviser. Du kan også bruke en eksfolierende maske med absorberende og rensende egenskaper, men bruk den ikke mer enn to ganger i uken.

Huden min blir tørr av aknebehandlingen min

Et lite tips før du går videre til fuktighetsfasen: spray ansiktet ditt med termalkildevann! Dette vil bidra til å lindre huden din etter rensing og før du påfører din spesialformulerte krem for hud som har blitt tørket ut av aknebehandlinger. Fuktighetskremen din skal være lindrende og nærende for å rekonstituere det hydrolipidiske belegget og gjenopprette huden din sin komfort. Når huden er for tørr, bør peeling unngås.

Å leve med akne

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD 

Urenheter kan takles før de i det hele tatt er synlige.

Den gode nyheten er at noen innovative hudpleieprodukter nå er rettet mot mikrokomedoner. Dette er stadiet før “comedo”, eller akne-kvise. Når denne typen behandling brukes, behandles eksisterende mikrokomedoner og nye forhindres i å dukke opp. Kort sagt, vi må komme til roten av problemet og bryte den onde sirkelen!

Gode vaner for å ta vare på akne-utsatt hud

For å ta vare på akne-utsatt hud, må du først vurdere huden din nøye. Er huden din fet? Tørr? Har du mange kviser? På denne måten kan du velge rense- og fuktighetsgivende produkter som passer bedre til huden din. Men det første (og vanskeligste) rådet er dette: ikke klem på kvisene dine!

Våre løsninger for å ta vare på den akneutsatte huden din

Eau Thermale Avène hudpleieprodukter designet for å forene deg med huden din
Fra samme produktkategori
Cleanance Cleansing Gel

Cleanance Cleansing Gel

Matter - Renser

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner sminke - Matter - Renser

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Tilbake til toppen