Innhold

Hudpleierutine for fet hud

Hver hudtype har sin egen pleierutine, og fet hud krever spesiell oppmerksomhet. Du må vaske, fukte, rense, ja, men ikke bare på det gamle viset. Vi kan hjelpe deg med de riktige produktene for å balansere den fete huden din uten å strippe den eller behandle den for aggressivt. La oss se hvordan du starter den gode sirkelen med sunnere (og vakrere!) hud.

av_acne_maquillage_peau-grasse_1x1

Identifisering av fet hud

Først og fremst er det avgjørende å identifisere hudtypen din for å velge de riktige produktene for huden din.
Fet hud kan kjennes igjen på dens skinnende utseende over hele ansiktet fra huden som produserer overflødig talg. Porene dine - de bittesmå hullene som talg renner gjennom - vil bli utvidet og veldig synlige. Ufullkommenhet oppstår når porene blir tette. Hvis du bruker sminke, vil foundationen din ha problemer med å holde seg hele dagen, og du må rette opp regelmessig. Til slutt vil hodebunnen også bli påvirket, og håret blir lett fett.
Hvis du kjenner deg igjen i denne beskrivelsen, har du sannsynligvis fet hud.

Hvorfor er huden min fet?

Jeg blir fortalt at fet hud eldes bedre enn tørr hud, men i mellomtiden tåler jeg ikke det glinsende utseendet på huden min og de forstørrede porene mine...

Emilie, 29 år

Hvilke produkter bør jeg bruke for å rense den fete huden min?

Ritualet for fet hud begynner med rensing. Din prioritet er å rense og redusere overflødig talg. Det er flere måter å oppnå dette på.

Rensegel

En gel uten alkohol eller såpe er det mildeste alternativet for å pleie fet hud. Geléen brukes om morgenen for å fjerne talg som skilles ut om natten, og om kvelden for å fjerne talg, sminke og urenheter som har samlet seg i løpet av dagen. Rensegelen påføres våt hud og bør skylles av. Avslutt med lindrende og irritasjonsdempende termalkildevann for å fjerne kalkrester og klor fra vann fra springen, for å lindre og mykgjøre huden. For å øke effekten dens, spray vannet på ansiktet og masser med fingertuppene for å fjerne eventuelle gjenværende urenheter.

Micellært vann 

Dette fanger opp talg og urenheter takket være "miceller": små partikler som tiltrekker seg fettstoffer. En veldig skånsom løsning, micellært vann fjerner sminke og renser morgen og kveld samtidig som den respekterer sensitiv fet hud. Dette dobbeltvirkende produktet (sminkefjerning og rens) er praktisk og raskt påført med en bomullsdott og trenger ikke å skylles vekk. Den perfekte løsningen når du føler deg lat med henblikk på fjerning av sminken...

 

Hvordan hydrere min fet hud

Bare fordi huden din er fet, betyr det ikke at den ikke trenger hydrering – snarere tvert imot! Etter rens om morgenen, påfør en lett, ufet mattende dagkrem på den fete huden din for å redusere overflødig olje og fukte og beskytte den. Denne kan brukes som base hvis du bruker sminke, og du bør selvfølgelig bruke ikke-komedogen sminke. Om kvelden, ikke hopp over sminkefjerningstrinnet med en rensegel eller micellært vann, og fukt med en emulsjon som er rettet mot fet hud. Du kan også bruke en behandling mot kviser om nødvendig. 

Alle sminketipsene våre for fet hud

 

av_acne_peau-grasse_creme_1x1

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD 

Den fete huden din må også renses dypt.

Rensing og fuktighetsbevarende er en del av den daglige rutinen for fet hudpleie. For å la huden puste og gi den en glød, kan du også bruke en skånsom eksfolierende behandling eller absorberende rensemaske. Dette vil "frigjøre" porene dine ved å fjerne overflødig talg, døde celler og urenheter i dybden. Men vær forsiktig: bruk ikke disse maskene mer enn en eller to ganger i uken, og alltid sammen med produkter som ikke er aggressive og som ikke stripper huden. Hvis huden behandles for aggressivt, reagerer den med å tykne og produsere mer talg, det er akkurat det vi ønsker å unngå. 

Gode vaner for å ta vare på fet hud

Gode vaner for å ta vare på fet hud

Selv om den virker tykkere og mindre sart enn tørr hud, trenger fet hud også oppmykning. Nøkkelen er å velge produkter som er målrettet for denne hudtypen og påføre dem forsiktig. Bruk fingertuppene til å påføre rensemiddel, krem eller peeling, og ikke gni huden hvis du bruker en bomullsdott og micellært vann. 

Fra samme produktkategori

Våre løsninger for å ta vare på fet hud

Eau Thermale Avène-produkter designet for å hjelpe deg med å trives bedre i huden din

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner sminke - Matter - Renser

Cleanance Cleansing Gel

Cleanance Cleansing Gel

Matter - Renser

Cleanance Mattifying Emulsion

Cleanance Mattifying Emulsion

Hydrerer - Matter - Reduserer ujevnheter

Tilbake til toppen