Innhold

Påføring av sminke på fet hud

En overproduksjon av talg gjør huden fet og det kan være vanskelig å sminke seg. Enten problemet er lokalisert til T-sonen eller påvirker hele ansiktet, finnes det løsninger og gode daglige vaner du kan ta i bruk for å holde foundation og pudder på plass enkelt.

Forbered huden din for sminke

For å forberede huden din på sminke, start med å rense den med et micellært vann eller rensegel. Dette første trinnet eliminerer talg som produseres om natten. For mer glød og for å begrense seboré, dvs. produksjon av talg, fukt huden din med en fuktighetsgivende og mattende behandling. Hvis huden er dehydrert, tilsett et fuktighetsgivende serum før den mattende behandlingen. Å bruke disse behandlingene vil forberede huden din på sminke og forbedre resistensen.

Hvis du har store porer, kviser eller akne-arr, er det best å bruke en blender eller sminkesvamp for å klappe på flytende concealer: denne teknikken hjelper til med å viske ut ufullkommenheter.

Joëlle NonniEkspert på sminke og hudpleie

Fet hud: å velge riktig foundation

For fet hud er det viktig å velge riktig sminke for huden din. Det er viktig at all sminken din er merket som ikke-komedogen. Velg alltid lette, ufettete teksturer eller de med en matt finish. Farget fuktighetskrem eller flytende foundation? Velg vår fargede fuktighetskrem hvis du er ute etter en sunn glød, og vår flytende foundation for å korrigere små til moderate feil.

Dekningen en foundation kan gi er den viktigste faktoren. For å "viske ut" forstørrede porer, påfør vår flytende foundation med en svamp, press lett på der det er nødvendig for å "viske ut" ufullkommenheter og jevne ut over resten av ansiktet.
I tilfelle større ujevnheter, velg vår fargede kompaktpudder med matt finish. Den pigmentrike formelen dekker og jevner ut huden effektivt med en liten mengde produkt, og unngår en sminke-finish som er for tykk som fremhever porene. Påfør produktet med en svamp på midten av ansiktet og glatt deretter ut mot kantene av ansiktet, husk å blande inn på halsen. 

Til slutt kan du også bruke en concealer-stift eller børste for å dekke eventuelle flekker som fortsatt er synlige.

 

av_acne_fond-de-teint_eponge_1x1 472x472

Pulverfinish for matt, glødende hud

Et mattende pudder vil sette sminke på fet hud ved å absorbere talg gjennom dagen.

 

Gjennomsiktig pulver eller lett mosaic-pulver?

Vårt gjennomsiktige pudder vil sette sminken din og gjøre huden subtilt matt. Påfør med en stor børste for et lett resultat. For å redusere forstørrede porer enda mer effektivt, velg vårt lette mosaic-pulver. Velg riktig produkt for deg basert på hvordan huden din ser ut. For et enda mer målrettet resultat, påfør det gjennomskinnelige pudderet på hele ansiktet og påfør deretter det lette pudderet på bestemte områder for å viske ut forstørrede porer. Når du har påført pudderet, bruk børsten mot hårvekstretningen for å løsne dunet i ansiktet. Dette vil gjøre sminken din og eventuell uregelmessig hudtekstur mindre synlig.

En perfekt passform

Avslutt med å spraye Avene termalkildevann 20 cm fra ansiktet for å forlenge sminken. La vannet lufttørke. Når det fordamper, setter vårt termalkildevann sminken på huden: et viktig trinn for fet hud. 

 

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD 

Fjern sminken hver kveld, uten unntak

Dette er et viktig skritt for alle hudtyper, men fjerning av sminke på kvelden er enda viktigere for fet hud. I tillegg til å fjerne sminke og urenheter, fjerner dette daglige ritualet også talg som produseres gjennom dagen. For å fjerne sminken uten å irritere huden, tørk forsiktig av ansiktet og halsen (uten å gni for hardt, selvfølgelig) med en bomullspad bløtlagt i micellært vann eller en gjenbrukbar bomullspad. Hvis du er på utkikk etter et produkt som må skylles av, velg en rensende og mattende gelrens. Avslutt med en Avène termalkildevann-spray for å fjerne kalkstein og klorrester fra springvann som lindrer huden.

Svamper og børster: rengjør dem regelmessig

Svamper og børster: rengjør dem regelmessig

Enten du foretrekker svamper eller børster, sørg for at du rengjør verktøyene etter hver bruk. Hvorfor er dette viktig? I åpen luft samler sminkeverktøy opp støv, talg og andre urenheter. For å vaske dem, ikke bruk sjampo eller dusjsåpe (disse kan være vanskelig å skylle og kan irritere huden). Såpe og vann holder! Absorber overflødig vann ved å presse børsten inn i et rent håndkle og la det tørke flatt. 

Fra samme produktkategori

Våre løsninger for fet hud

Eau Thermale Avène-produkter designet for å hjelpe deg med å trives bedre i huden din

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner sminke - Matter - Renser

Cleanance Mattifying Emulsion

Cleanance Mattifying Emulsion

Hydrerer - Matter - Reduserer ujevnheter

Tilbake til toppen