Innhold

Hvordan leve med akne i hverdagen

Akne gir mange spørsmål i hverdagen. Hvordan kan du bli kvitt det? Bør jeg ikke bruke sminke? Bør jeg endre kostholdet mitt? Eller (og dette er veldig aktuell) oppmuntrer det å dekke til ansiktet til utbrudd? Her er våre ekspertsvar på de legitime spørsmålene dine.

Ting man bør gjøre og ikke gjøre med akne

Ting man bør gjøre og ikke gjøre med akne

For å bli kvitt akne har alle sitt eget små tips eller kjerringråd. Men pass deg for alle disse falske "gode ideene". Ja, det er viktig å rense huden din, men ikke forveksle "rensing" med "stripping". Ja, det er fristende å presse ut kvisene dine, men du vil bare gjøre inflammasjonen verre. Her er de beste vanene å ta i bruk, og de som bør unngås.

Gode og dårlige vaner

Jeg har levd med akne i 12 år... For å skjule lidelsen min bruker jeg selvsagt sminke, og heldigvis et har jeg funnet denne løsningen fordi jeg er i kontakt med kunder hver dag. Jeg tør ikke møte opp med kviser... selv om det skulle spare meg for tid om morgenen!

Coline, 26 år gammel

Akne: det er mulig å bruke sminke hver dag

Hvis du er avhengig av sminke for å hjelpe deg med å dekke over noen av lytene dine, gode nyheter: det er fullt mulig. Det er til og med en god idé. Så lenge du respekterer to elementer: å velge de riktige produktene (ikke-komedogene) og ta i bruk de riktige vanene (som skånsom fjerning av sminke hver kveld). Vi er her for å forklare deg alt.

Sminke for akneutsatt hud

Juster kostholdet ditt

Juster kostholdet ditt

Utviklingen av akne avhenger også av hva du spiser. Også her er det mange forutinntatte ideer om emnet. Får “fast food” kviser til å oppstå? I prinsippet er ikke for mye fett en faktor som forverrer kviser. På den annen side vil raske sukkerarter med høy glykemisk indeks være involvert i forekomsten og vedvarenheten av akne. Så godteri og søtsaker bør unngås! På den annen side bør hamburgerbrød og pommes frites (som inneholder skjulte sukkerarter) spises med måte.

Livsstilstips for å leve med akne
For å bekjempe akne, kom deg i bevegelse!

For å bekjempe akne, kom deg i bevegelse!

Det er ingen hemmelighet. Det er viktig å ha indre ro for å ha det bedre med seg selv. I dette tilfellet kan trening bli din beste venn! Å få kroppen i bevegelse bidrar til å bli kvitt tretthet, rense og avgifte huden og kroppen, og gi deg en umiddelbar glød. Og ikke glem å drikke vann: huden blir også hydrert og regenerert innenfra.

Livsstilstips for å leve med akne

VENNLIGE OG EKSPERT-RÅD

Du har sikkert lagt merke til at om sommeren gir solen deg vakker hud og reduserer tegnene på akne. Dette fenomenet varer imidlertid ikke, for når ferien er over, starter akneen igjen. Dette er kjent som "rebound-effekten". For å beskytte deg selv, beskytt deg alltid mot solen med en SPF-indeks på 50.

Effekten av solen på akneutsatt hud

Akne i tiden under COVID-19

Akne i tiden under COVID-19

Har du hørt om maskne? Dette er neologismen som brukes til å beskrive akne knyttet til bruk av ansiktsmaske. Denne masken kan på en eller annen måte "kvele" huden, noe som gjør den mer utsatt for kviser. Vårt råd: fortsett med hudpleierutinen din morgen og kveld. Sørg for å bruke en ren maske hver dag, da den kan bli mettet med kosmetikk og kremer, noe som vil gjøre den mer irriterende og poretilstoppende. Når det gjelder hvilken type ansiktsmaske du bør bruke, finnes det ingen fast regel. For å finne ut hvilken som er best for deg, prøv hver maske i noen dager...

Maskebruk og akne

Våre svar på spørsmålene dine

For å skille det sanne fra det usanne: det er det vi er her for.

Ja. Svette, når den er i kontakt med huden for lenge, oppmuntrer til utvikling av bakterier som kan forårsake kviser eller hudormer. Det er derfor at etter en idrettsøkt, gå rett i dusjen og husk å rense ansiktet med et passende hudpleieprodukt.

Dette er feil. Selv om du må være skånsom. Velg gel fremfor skum fordi det griper bedre om håret, noe som gjør barberingen lettere. På denne måten unngår du å skjære deg eller skrape opp kvisene. Før barberhøvelen i retning av håret, forsiktig og uten press. Og selvfølgelig ikke bruk en alkoholbasert aftershave!

Riktig. Risikoen for å utvikle kviser er 1,4 ganger større når søvnen vår er forstyrret og vi våkner slitne. Dette er ofte et tegn på fysisk og/eller psykisk stress. Det er derfor viktig å få en god natts søvn. Og dette betyr først og fremst å redusere eller til og med eliminere skjermer om kvelden...

Våre løsninger for å ta vare på den akneutsatte huden din

Våre Cleanance hudpleieprodukter er utviklet for å forsone deg med huden din
AV_CLEANANCE_Brand-website_CLEANANCE-COMEDOMED-anti-blemish-concentrate_30ml_Packshot_Product-page_600x725_3282770202854-png

Cleanance Comedomed Anti-Blemish Concentrate

Et lite mirakel for huden min. Det hjelper mye for å redusere ufullkommenhetene mine. På to måneder har det virkelig hjulpet! Gleder meg til å se resultatet om noen måneder til og håper at det vil få dem til å forsvinne for godt.

Margot, 26 år

Cleanance Comedomed Anti-Blemish Concentrate
Tilbake til toppen