Innhold

Akne: gode og dårlige vaner

Noen dager starter dårlig: enda en kvise har dukket opp i løpet av natten... Enten du er tenåring eller voksen, er akne sjelden velkommen, og det finnes mange fristelser for å få kvisene til å forsvinne så raskt som mulig. Vi forklarer hvordan du unngår gale vaner, og hvordan du tar i bruk de riktige for å håndtere akne bedre på daglig basis.

av_acne_hormones_stress_1x1

Hygiene, sol... Stopp mytene om akne

Å leve med kviser betyr å måtte håndtere mange fordommer og forutinntatte meninger. Akne sies å være knyttet til mangel på hygiene. Det forsvinner med solen. Det rammer bare tenåringer. Skal vi fortsette?

Så vi gjentar: nei, kviser har ingenting med dårlig hygiene å gjøre (og det er ikke smittsomt heller).Det er en kronisk hudsykdom som rammer rundt 80% av tenåringene og mer enn en fjerdedel av voksne, hovedsakelig kvinner. Det utløses av hormoner og kan forverres av faktorer som kosthold, stress, røyking eller uegnet kosmetikk.

Hva med solen? Her igjen, la oss avlive en myte. Hvis det reduserer eller til og med får akne til å forsvinne, er denne effekten midlertidig. Så snart solstrålene avtar og huden, som har tyknet i solen, får tilbake sin vanlige tykkelse, kommer kvisene tilbake... noen ganger dobbelt så mange.

Fet hud med urenheter og akne / Akneutsatt hud / Årsaker

 

Hudlegen min anbefalte meg å være oppmerksom på sammensetningen av kremer og sminkeprodukter fordi visse formuleringer tetter til porene. Siden den gang har jeg vært mye mer forsiktig med hva jeg kjøper og smører på huden min!

Salomé, 24 år gammel

Pressing, skrubbing... få slutt på de dårlige vanene

Så hvordan blir du kvitt akne? Start med å unngå å ta på kvisene dine: fingrene og hendene dine kan bære bakterier og ansiktet ditt bør holdes så rent som mulig. Og så fristende som det er, ikke press ut kvisene dine! Du risikerer å forverre betennelsen og forårsake arr som svært ofte er vanskelige å fjerne.

Alternativet "hud-skrubb" anbefales heller ikke. Irriterende renseprodukter som brukes for ofte vil fremfor alt ha effekten av å angripe huden din. For å forsvare seg mot denne aggresjonen risikerer den å produsere mer talg... og kviser!

Hva med naturlige løsninger? Vær forsiktig med «oppskriftene» på hjemmelagde masker eller skrubber som du finner på Internett. Bare fordi det er naturlig betyr ikke det at det passer for din mer sensitive hud. I stedet kan du behandle akne hos en hudlege, den beste spesialisten når det kommer til hud.

 

av_acne_femme_masque_1x1

Rensing og fuktighet: de riktige tingene som bør gjøres

Hvilke er de beste vanene å ta i bruk når du har akne?

Rensing av akneutsatt hud

Dette er grunnlaget. Det finnes flere typer produkter: micellært vann, rensegeler, rensekremer osv. Men vær forsiktig: de må være spesielt formulert for akneutsatt hud. Påfør dem med skånsomme bevegelser (ingen gnidning!) morgen og kveld for å fjerne sminke og rense huden for talg og urenheter. En spray med termalkildevann for å avslutte og huden din blir lndret.

Hydrering av akneutsatt hud

Selv om den har en tendens til å være fet, må akneutsatt hud fuktes med et produkt mot kviser, og ikke-komedogene dermatologiske produkter... Kort sagt, tilpasset akneutsatt hud. Når du går ut i solen, ikke glem å bruke solbeskyttelsesprodukter med et bredt spekter (UVA og UVB) og høy beskyttelse (SPF 50+), ideelt utviklet for sensitiv hud.

 

Fet hud med urenheter og akne / Akneutsatt hud / Akne hos voksne / Å ta vare på akneutsatt hud

Fet hud med urenheter og akne / Akneutsatt hud / Tenåringsakne / Å ta vare på akneutsatt hud

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD 

Den psykologiske påvirkningen av akne kan være betydelig. For å ha et bedre liv med kvisene dine er det ikke forbudt å bruke sminke (tvert imot!).

Grønt for røde kviser, koraller for brune arr: korrigeringsstifter vil være dine beste venner når du skal kamuflere aknemerker. Legg over en kompakt foundationkrem eller en flytende foundation for å jevne ut hudfargen og et pudder for å feste sminken. Selvfølgelig må alle disse kosmetiske produktene være ikke-komedogene og formulert for uren hud. Og ikke glem å rengjøre børstene og svampene dine, ellers risikerer du å opprettholde akne grunnet bakteriene som finnes på disse sminketilbehørene.

Fet hud med urenheter og akne / Akneutsatt hud / Tenåringsakne / Å ta vare på akneutsatt hud

De riktige tingene å gjøre for å leve med akne

De riktige tingene å gjøre for å leve med akne

Hvis, til tross for alle forholdsreglene dine, akne vedvarer og gjør livet ditt komplisert, ikke nøl med å konsultere en hudlege. Enten du er tenåring eller voksen, vil de foreslå passende orale eller lokale behandlinger. Samtidig, fra morgen- og kveldsrens til sminke og fuktighet, fortsett å følge de riktige trinnene for å få et godt liv med akne (til du sier farvel til den for godt).

Fra samme produktkategori

Våre løsninger for å leve med akne

Eau Thermale Avène hudpleieprodukter designet for å forene deg med huden din

Avène Cleanance Cleansing Gel

Avène Cleanance Cleansing Gel

Matter - Renser

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner sminke - Matter - Renser

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Tilbake til toppen