Innhold

Livsstilstips for å leve med akne

Avhengig av alvorlighetsgraden av akne, kan behandlingen ta mer eller mindre tid. Mens du venter på at huden din skal bli bedre, kan du prøve å etablere nye vaner som vil være til nytte for både huden og moralen din. Følg guiden!

av_acne_adolescent_relax_respiration_1x1

Redusere stress

Akne er ofte knyttet til en kombinasjon av faktorer. For det første hormoner: det er disse som forårsaker den første opptredenen av akne i ungdomsårene. De stimulerer til sekresjon av talg og forekomsten av kviser (som påvirker 80% av tenåringene!)* på ansikt, rygg, hals og skuldre... 

Andre elementer kan også forklare akne: arv (ble foreldrene dine påvirket?), men også livsstil. Stress kan for eksempel øke talgproduksjonen. Vi har alle lagt merke til det rett før en eksamen eller et stevnemøte: det er alltid på det verst mulige øyeblikket at en kvise dukker opp!

Så hvordan kan vi redusere stresset som forårsaker akneutbrudd? Hadde vi bare hatt en mirakeloppskrift... Hvorfor ikke starte med å praktisere aktiviteter som fremmer avslapning og kontroll av følelser, som yoga, pilates eller meditasjon? Deres forskjellige pustemetoder jager vekk stress og forbedrer oksygeneringen av kroppen, og dermed huden. Fordelene for ansiktet ditt: huden din blir friskere og lyser opp mer, forekomsten av akne reduseres.

 

Regelmessig trening kan også hjelpe aknebehandlingen din. Med trening, som med all behandling, vil ikke resultatene være umiddelbare, så du må holde ut!

Joris Palomé, atletisk trener

Beveg deg mer, sov bedre

Hvis du foretrekker fotball eller løping fremfor avslapning, er det også greit! Å få kroppen i bevegelse har bare fordeler: det stimulerer produksjonen av en cocktail av lysthormoner (spesielt endorfiner) som har en positiv effekt på stress. 

Fysisk aktivitet øker også blodsirkulasjonen, noe som gjør at du ser friskere ut: perfekt for selvtilliten! Spesielt hvis du følger noen få enkle regler. For eksempel er det best å rense huden din før og like etter økten for å forhindre at sminke eller talg – pluss svette – samler seg opp i porene, blokkerer dem og forårsaker akne. Og hvis aktiviteten foregår ute, bør solkrem påføres (husk: solen er aknes beste falske venn). 

Med en hyppighet på to eller tre økter per uke, vil trening endelig oppmuntre til søvn, en av de beste allierte for sunn hud.

Effekten av solen på akneutsatt hud

 

av_acne_adolescents_sport-collectif_1x1

Spis et variert og balansert kosthold

Det finnes ikke noe slikt som en anti-akne diett, men noen få enkle regler kan følges for å unngå å forverre tilstanden.

Mat å passe seg for

Det er mange forutinntatte ideer om matvarer som fremmer akne. Vi vet nå litt mer om maten som virkelig spiller en rolle: dette er hovedsakelig matvarer med høy glykemisk indeks; med andre ord mat som er rik på sukker. Søtsaker, brus, pålegg og sjokolade selvfølgelig, men også pommes frites, hamburgerbrød osv. Du kan spise det, men med måte.

Matvarer som skal favoriseres, avhengig av tilfellet

Jo mindre raffinert, kokt og bearbeidet mat er, jo bedre er de for kroppen og huden din, forutsatt at du velger et variert og balansert kosthold som inneholder proteiner samt fett, fibre og karbohydrater. Egg, kjøtt og fet fisk, tørkede og ferske grønnsaker, fullkorn og hel frukt er maten du bør velge.

Forverrende faktorer ved akne

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD 

Hemmeligheten bak vakker hud er også hydrering. Men hvordan?

Må man drikke liter og liter av vann for å bli kvitt kviser? Det er ikke så enkelt, og absolutt ikke anbefalt av forskere. Det som er kjent er at kroppen din trenger å være tilstrekkelig hydrert på daglig basis for å kompensere for vannet som går tapt gjennom urin og svette og for å holde huden sunn. Denne hydreringen oppnås ved å drikke vann, selvfølgelig, men også ved å innta frukt og grønnsaker, samt supper og infusjoner. 

Pleie av akneutsatt hud

De riktige tingene å gjøre for å leve med akne

Å drive med sport for å stresse ned og sove bedre, innta et balansert kosthold, huske å holde seg hydrert... Disse vanene kan hjelpe deg til å føle deg bedre med kroppen din og huden din. Valget av produkter du påfører huden din er også viktig, da uegnede produkter også oppmuntrer til akne. For å rense, hydrere, beskytte, rense og lindree den akneutsatte huden din, velg formler som er spesialutviklet for deg.

Alt om hva du må og ikke må

Fra samme produktkategori

Våre løsninger for å ta vare på den akneutsatte huden din

Eau Thermale Avène hudpleieprodukter designet for å trives i din egen hud

Cleanance Cleansing Gel

Cleanance Cleansing Gel

Matter - Renser

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner sminke - Matter - Renser

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Tilbake til toppen