Innhold

Sol og akne

Passer akne og sol virkelig godt sammen? Selv om solen ofte forbedrer utseendet til akneutsatt hud, er fordelene kortvarige. Når eksponeringen er over, vil akneen sannsynligvis blusse opp igjen. Heldigvis vil riktig beskyttelse og hygiene tillate deg å nyte UV-strålene uten å utløse nye utbrudd når du kommer tilbake fra ferien.

av_acne_adolescents_plage_1x1

Akne: de falske fordelene med solen

Hvorfor tror vi solen er bra for akneutsatt hud? Ganske enkelt fordi hudens utseende ser ut til å bli bedre når den utsettes for sol, takket være solens tørkeeffekt på de inflammatoriske lesjonene. Et fenomen favorisert ved å svømme i sjøen eller i et basseng. Solingsprosessen kan dermed føre til troen på at eksponering for sol kan kurere akne. Men denne situasjonen varer ikke, tvert imot...

Min favoritt-årstid er definitivt sommeren! Ikke bare for å gå ut med venner, grille med familien og så videre, men også fordi det er den eneste tiden på året jeg føler meg vakker... Jeg har langt færre kviser og er solbrun; huden min og jeg er i live igjen!

Léa, 23 år gammel

Hvorfor oppmuntrer solen til akneutbrudd?

Vet du hva rebound-effekten er? Akneen din som minsker seg om sommeren kan blusse opp igjen når du kommer tilbake fra ferien. Derav begrepet "rebound". Når du ikke blir utsatt for solen, vil akneen forverres fordi solen oppmuntrer huden til å tykne til. Denne fortykningen vil blokkere de pilosebakøse folliklene og forhindre at talg kan finne veien ut. Resultatet er dannelsen av hudormer og mikrocyster, som kan utvikle seg til inflammatoriske lesjoner. I tillegg kan soleksponering noen ganger føre til at arr blir pigmenterte (brune).

Som du vet er solbeskyttelse essensielt for å beskytte huden din (mot solbrenthet, aldring av huden osv.), og det er enda mer tilfellet grunnet akne.

Hva som ligger bak en kvise

 

av_acne_adolescent_miroir_1x1

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

Hvordan unngå rebound-effekten? 

Riktig solbeskyttelse er fortsatt den beste forebyggingen... Om sommeren, så snart du går ut i solen, bruk et solpleieprodukt med svært høy beskyttelse (SPF 50+). Resten av året, for å beskytte huden din mot UV-stråler, bruk et beskyttelsesnivå på 30. Ikke glem å velge et produkt med en tekstur som passer for hud med urenheter, slik at finishen er umerkelig på huden. Ikke bare vil dette forhindre (en del av) rebound-effekten ved å minimere effekten av UV-strålene, men det vil også redusere risikoen for hyperpigmentering eller arrdannelse. 

Akne og solen: hvilken type hygiene bør tas i bruk?

Solbeskyttelse er ikke din eneste allierte når det gjelder å nyte fordelene av solen uten ulempene. Daglig hygiene er like viktig.

Renset hud

For å unngå rebound-effekten, må hudens porer bli kvitt talg og urenheter som tetter dem. Som vanlig, og enda mer enn vanlig, ikke glem å rense ansiktet ditt grundig morgen og kveld med milde produkter, ikke glem din vanlige skrubbemaske (også skånsom) for å absorbere talg, eksfoliere huden og gjøre den klarere og jevnere.

Matt hud

Om morgenen, for å myke opp huden din, påfør et talgreduserende og fuktighetsgivende, mattende pleieprodukt. Dette vil umiddelbart og varig redusere glansen. For ikke å nevne at det er en utmerket sminkebase. 

Ekspertråd og pleieritualer

av_acne_schema_photosensibilisation_1x1 1. Hypodermis 2. Dermis 3. Epidermis 4. Unormal rødhet 5. UVB-UVA  

Vær oppmerksom på risikoen for fotosensibilisering

Rødhet, blemmer... Noen medisiner kan få huden til å reagere for mye på soleksponering. Enkelte molekyler som brukes mot akne er ikke noe unntak fra regelen. Hvis du tar et aknemedisin, enten det er gjennom munnen eller som en lokal behandling, sjekk om ordene "lyssensibiliserende" står på pakningsvedlegget. Generelt er det ikke nødvendig å stoppe behandlingen. Det kan imidlertid hende du må endre vanene dine, for eksempel ved å bruke behandlingen om kvelden i stedet for om morgenen. Ikke nøl med å spørre hudlegen din om råd. Og selvfølgelig, vær forsiktig når du utsetter deg selv for solen og bruk alltid en solkrem med svært høy beskyttelse (SPF 50+) selv for korte perioder med eksponering!

De riktige trinnene for å holde på en solbrun hudfarge

Når slutten av ferien nærmer seg, kan du stole på sminke for å opprettholde brunfargen og beholde en pen hudfarge! Velg produktene dine med omhu. De må være ikke-komedogene. Og hvis du ønsker å skjule noen små aknearr, har Avène Dermatological Laboratories utviklet en rekke produkter med høy dekning som kombinerer effektivitet og sikkerhet. Et siste råd: sminkefjerning er viktig hver kveld.

Sminke for å dekke akne

Fra samme produktkategori

Våre løsninger for å nyte solen når du har akne

Eau Thermale Avène hudpleieprodukter utviklet for å ta vare på huden din i om sommeren

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner sminke - Matter - Renser

Cleanance Cleansing Gel

Cleanance Cleansing Gel

Matter - Renser

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Tilbake til toppen