Innhold

Sminke for akneutsatt hud

Hvordan kan du leve med mer sinnsro når du har kviser og prøver å leve med kvisene dine? Uansett om du er under behandling eller ikke, er sminke en av løsningene, hvis og bare hvis du velger riktig type. Ellers kan det gjøre akne verre. Her er noen tips om hvordan du velger og legger sminke riktig.

av_acne_jeune-femme_miroir_1x1

Velge din akne-sminke

Hormonelle endringer, arv, et kosthold for rikt på sukker, stress... Dette er hovedårsakene til utseendet av akne hos tenåringer (både jenter og gutter), og til at det vedvarer eller dukker opp igjen hos mange kvinner i voksen alder.

Akne er sjelden velkommen på et hvilket som helst stadie i livet. Sminke er en måte å redusere utseende til disse kvisene og gjør det lettere å leve med at andre ser på deg. Det er også en måte å motstå fristelsen til å ta på dem i løpet av dagen. Hvis de er kamuflerte, er vi mindre fristet til å plukke på dem.

Dette forutsatt at du velger sminke med omhu, da uegnet sminke kan gjøre kvisene verre. Dette er fordi det kan være komedogent (dvs. det oppmuntrer for eksempel til dannelse av kviser). Og fordi vi noen ganger glemmer å fjerne sminken og rengjøre svampene og børstene, som bakterier deretter sprer seg på.

 

Forbered huden din før du legger på akne-sminken

Rens din akneutsatte hud 

Å rense huden når du står opp er ett trinn du ikke bør hoppe over, siden det er viktig å eliminere talg som produseres om natten. Hvis huden din er fet, har du et valg: micellært vann eller en skånsom, såpefri rensegel. Velg formelen du synes er mest behagelig. Hvis huden din er tørr etter behandlingen som er foreskrevet av hudlegen din, velg en lindrende kremrens formulert for akneutsatt hud.

Å behandle og gi fuktighet til akne-utsatt hud

Påfør deretter din lokale behandling eller målrettet pleie, hvis du har en, eller din fuktighetskrem direkte. Igjen, valg av produkt er viktig og avhenger av hudtypen din. Hvis din akneutsatte hud har en tendens til å være fet, velg en lett, ikke-fettete emulsjon som inneholder absorberende mikrokapsler for å fukte og matte huden din; hvis du gjennomgår en tørkende dermatologisk behandling, er en lindrende og pleiende krem bedre. I alle tilfeller bør det være ikke-komedogent og for hud med ufullkommenheter.

Pleie av akneutsatt hud

 

av_acne_femme_creme_visage_1x1

Siden jeg bestemte meg for å ta vare på huden min og fjerne sminken min hver kveld, har hudproblemene mine avtatt mye, huden min lyser opp mer og jeg bruker mindre sminke.

Elise

Mild til moderat eller alvorlig, hver type akne har sin egen sminke

Det stemmer! Du er klar til å sminke deg. Her er noen tips om hvordan du legger sminken din i henhold til alvorlighetsgraden av akneen din. Målet er å skjule kviser og arr og jevne ut hudfargen.

Mild til moderat akne

For å skjule de små kvisene dine, skjul mot ufullkommenhetene dine med en beige concealerpenn. Bruk en bomullspinne for å blende inn kantene på concealeren uten risiko for å gni den av. Tips: For en jevnere hudfarge og for å skjule forstørrede porer, kan du begynne med å påføre en flytende foundation over hele ansiktet og trykk den lett på med en svamp.

Alvorlig akne

Start med å påføre et snev av korrigeringsstift på urenheten med fingeren: grønn for røde kviser, gul når de er lilla (vanlig på lys hud), koraller på arr som blir brune. Trykk lett inn til fargen blir grå. For å jevne ut hudfargen din, påfør en kompakt foundationkrem med en svamp. Klapp lett på toppen av korrektoren så du ikke fjerner den. For en finish med et fint lag på resten av ansiktet, glatt ut mot kantene. Avslutt med å påføre et gjennomskinnelig pudder.

 

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

For å få ansiktet ditt til å se bedre ut og perfeksjonere de beste trekkene dine, ikke glem den siste touchen! 

Alt som gjenstår er å feste sminken og matte huden med et tynt lag med gjennomsiktig pudder. Påfør den over hele ansiktet, start fra konturene og beveg deg mot midten av ansiktet for et lettere resultat og for å unngå å fremheve teksturen til kvisene. Og for å forme ansiktet ditt er ingenting som et snev av bronzer eller highlighter på kinnbeina!

Men for å få sminken til å vare lenger, uten å legge til et ekstra lag, spray en fin tåke av termalkildevann på ansiktet ditt. Og ikke glem å rengjøre svampen og børsten din grundig! Hvorfor? For å forhindre at urenheter som er igjen på sminkeverktøyene dine kommer på huden din og danner nye kviser neste gang du bruker dem.

De riktige gestene for akne-sminke

Ikke alle sminkeprodukter er skapt like når det kommer til å korrigere, jevne ut og fremheve hudfargen. For å dekke ufullkommenheter uten å kvele huden og forårsake nye kviser, er det tryggeste å velge medisinsk korrigerende sminke som er spesielt formulert for din hudtype og er ikke-komedogen. Du finner det på apotek og i skjønnhetsbutikker.

Fra samme produktkategori

Våre løsninger for sminke når du har kviser

Eau Thermale Avène hudpleieprodukter utviklet for akneutsatt hud

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner sminke - Matter - Renser

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Tilbake til toppen