Bare det essensielle
Våre Eau Thermale Avène-behandlinger

Våre Eau Thermale Avène-behandlinger

Bare det essensielle

De bryr seg om den fjærlette formelen, som er i stand til å møte behovene til den mest sensitive huden. Ekspertene på formuleringen av Eau Thermale Avène-behandlinger jobber hele tiden med å utvikle formler med akkurat riktig antall ingredienser. Et dyptgående innblikk med Catherine Bidan, leder av Eau Thermale Avène formuleringslaboratoriet.

av_formulation-expert-cbidan1 577x577

Hva er de spesielle egenskapene til Eau Thermale Avène dermo-kosmetiske behandlingene?

De inneholder en ingrediens som er eksklusiv for oss: Avène Termalkildevann, en aktiv ingrediens med lindrende fordeler, unik i sin mineralske og biologiske sammensetning. Dessuten er formlene våre så enkle at de kan tolereres godt av de   mest sensitive hudtyper: vi sørger for at INCI-listene våre er så korte som mulig, vi sikter på kun det som er viktig. Ingen glitter, ingen dikkedarer.

Vi tilbyr også naturlige formler og formler som minimerer vår miljøpåvirkning: 90% av våre produkter som skylles av (for eksempel dusjgelé) er biologisk nedbrytbare* og vi bruker ikke-økotoksiske solfiltre**. Og uansett behandling er den designet til å være effektiv, med en behagelig tekstur, egnet for gjentatt påføring i løpet av dagen, og fremfor alt må den tåles godt av den mest sensitive huden.

 *OECD 301B-test, unntatt landspesifikke produkter **Tester utført av Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer (Banyuls-sur-Mer Ocean Observatory) på representative arter av koraller, planteplankton og dyreplankton. 

Hvordan ivaretar du sikkerheten til Eau Thermale Avène dermo-kosmetikkproduktene?

Hver ingrediens i vår portefølje av råvarer er underlagt godkjenning fra vår toksikologiske avdeling. Når vi har fått godkjennelse, legger vi til ingrediensene i formlene våre, som også blir testet. Deretter gjennomfører vi toleransetester ved bruk av alternative metoder og kliniske tester. Først da avgjør vi om vi kan godkjenne produktet eller ikke. Protokoll, presisjon, krav og etikk uten tvil er knyttet til vår farmasøytiske kultur.

Ingen glitter, ingen dikkedarer. Uansett behandling er den designet for å være trygg, effektiv, skal tolereres godt, med en behagelig tekstur.

PF_RESEARCH_VIGOULET_HD_2016 -12- 577x611

Hvorfor er det så få ingredienser i formlene til Eau Thermale Avène dermo-kosmetiske produkter?

For ved å begrense antallet deres utsetter vi huden mindre for risikoen for å reagere på en av dem, og dette er et sentralt poeng. Men dette er ikke den eneste måten å unngå en mulig reaksjon, valg av ingredienser er selvsagt også avgjørende; gjennom alt dette kan vi håpe på forbedret toleranse.

Formlene våre inneholder også et redusert antall ingredienser fordi vi går mye lenger enn regelverket krever. Vi forutser risiko ved å redusere spesifikke konserveringsmidler, forsøker å erstatte ingredienser som er kontroversielle, som silikon, silika, akrylat, etc. samtidig som vi sikrer samme toleranse, effektivitet og tekstur. Det er utfordringen med minimalistiske formler. Det handler om å være kreativ. 

 

av_formulation-expert-cbidan2 577x577

Hvordan leser du INCI-listen på et kosmetisk produkt?

De første ingrediensene som er nevnt er de som har høyest konsentrasjon i formelen. Hvis huden din er sensitiv, gå for formler med de korteste INCI-listene og unngå de som inneholder fargestoffer, eteriske oljer og alkohol. 

Sterile Cosmetics-produkter er formulert uten konserveringsmidler og duft og er laget i sterile omgivelser.

La oss se nærmere på Sterile Cosmetics: hva er egentlig Sterile Cosmetics?

Det er en produksjonsstandard som eliminerer alle typer konserveringsmidler (oppført eller ikke oppført) fra et kosmetisk produkt. Alle de aktuelle produktene er derfor formulert uten konserveringsmidler og parfyme og er laget i sterile omgivelser. De drar fordeler av perfekt hermetisk forseglet emballasje som sikrer at de blir bevart og beskytter dem mot enhver risiko for kontaminering etter åpning. Sterile Cosmetics behandlinger kan derfor ha mulighet til å inneholde bare de aktive ingrediensene som er avgjørende for deres effektivitet. Dette kan inkludere opptil seks ingredienser som kun er valgt ut for deres perfekte kompatibilitet og deres gode toleransenivå med de mest krevende hudtypene som er utsatt for uforutsigbare hudreaksjoner. En stor innovasjon.

Tilbake til toppen