Leppepleie Leppepleie

Leppestifter eller leppepomade lover å lindre sprukne eller tørre lepper. Noen ganger kan du til og med trenge en reparerende krem for sprukne lepper.

0 resultat "Leppepleie"

FINN UT MER
FINN UT MER

Hvorfor blir leppene våre sprukne?

Huden på leppene er mye tynnere enn i ansiktet og har ikke talgkjertler. Dermed skiller den ikke ut talg for å danne hudens beskyttende hydrolipidfilm. Hydrolipidfilmen hjelper huden til å opprettholde hydrering, spesielt når den står overfor ytre aggressorer.

Mindre beskyttet, leppene er derfor mer sårbare. De blir lett skadet av kald og spesielt tørr luft. I tillegg, om vinteren, når forkjølelse er mer vanlig, har du en tendens til å puste mer gjennom munnen og dette tørker ut leppene. Andre faktorer som sol, røyking og forurensning kan også føre til at de tørker ut.

Symptomene som ofte observeres (små sprekker, sprukne hjørner) er derfor en konsekvens av tørre lepper.

Hvordan reparerer du sprukne lepper raskt?

Hvis leppene allerede er sprukket og du ønsker å lindre og helbrede dem raskt, anbefales disse to trinnene:

  • Lindre svie og ubehag med kompresser av termalkildevann. Bløtlegg en brettet klut og la stå i omtrent ti minutter, og tilsett to til tre sprayer termalkildevann med jevne mellomrom. Garantert irritasjonsdempende virkning!
  • Påfør en leppepomade i et tykt lag, som en fuktighetsgivende maske.

Hvilken leppepomade bør jeg velge?

  • Care for Sensitive Lips gir mykhet og beskyttelse takket være sheasmør, bivoks og termalkildevann for å fukte sensitive lepper daglig.
  • Hvis leppene dine lider av moderat tørrhet, bruk Cold Cream Lip Balm. I tillegg til næringen det gir til leppene dine, er det også en utmerket base for leppestift! I tillegg til å forbedre leppestiftens holdbarhet utover dagen, beskytter den leppene dine mot pigmenter En klar fordel for hypersensitiv hud!
  • Cold Cream Lip Balm, beriket med jojobaolje og sheasmør, er egnet for lepper som lider av alvorlig tørrhet. Hvilken ekstra fordel gir dette produktet? Det gir leppene dine et frisk og naturlig utseende.
  • Hvis du har små sprekker i munnvikene er en krem som f.eks Cicalfate Lips Restorative Lip Cream, som reparerer sprukne lepper, velegnet for sine antibakterielle og nærende egenskaper.

Hvordan unngår du sprukne lepper?

Det beste for å unngå at leppene sprekker er å forhindre at de tørker ut. Her er noen anbefalinger for å begrense vanntap:

  • Drikk nok vann hver dag og spis mat rik på vann og vitaminer som frukt og grønnsaker. Lepper blir også raskere tørre når de kommer i kontakt med veldig salt og krydret mat.
  • Unngå tobakksbruk.
  • Fukt leppene så lite som mulig fordi spytt dehydrerer leppene når det fordamper.
  • Ha alltid en leppepomade eller leppestift for hånden for å fukte og beskytte leppene dine når som helst på dagen, hele året.

Jevnlig peeling, selv av tørre lepper, fjerner død hud og gjør leppepomaden mer effektiv. Du kan gjøre dette ved å blande sukker med et lag med leppepomade og massere det inn med lette strøk.

For forebyggende daglig hydrering av leppene dine, velg Care for Sensitive Lips. Vil du kombinere sminke og hydrering, er Couvrance Lip Perfector Balms din allierte som gir deg SPF 20.

Når du utsettes for sol på solfylte dager, velg leppepomade med svært høy beskyttelsesfaktor, som vår SPF 50+ Lip Balm. Lepper mangler melanin som beskytter huden mot UVA- og UVB-stråler, noe som gjør dem spesielt utsatt for sollys og gjør at de lettere tørker ut. Vår SPF 50+ Lip Balm er også ideell for dine skiferier!

Tilbake til toppen