Innhold

Alvorlig akne

Akne er en av de vanligste hudsykdommene. Men det påvirker ikke oss alle på samme måte. Mens noen mennesker bare utvikler en mild form for akne, kan andre utvikle mer alvorlig akne. I følge de franske helsemyndighetene rammer alvorlig akne omtrent 1 av 5 personer med tilstanden, og påvirker både ungdom og voksne. Er du berørt? Da har du kommet til rett sted: her kan du finne ekspertråd og løsninger!

Hva er alvorlig akne?

Det finnes forskjellige alvorlighetsgrader når det kommer til akne. Når hele ansiktet (og noen ganger overkroppen) har et stort antall komedoner (de berømte hudormene), mikrocyster, papler (røde kviser), pustler (kløende flekker) og/eller større "flekker" forankret dypt under huden (kalt knuter), så kan akne beskrives som alvorlig. I Frankrike er rundt 200 000 mennesker berørt. Dette er en situasjon som ikke bør minimeres fra et helsemessig og psykologisk synspunkt, og den fortjener passende pleie. 

Hva finnes under en kvise

av_acne_schema_acne-nodulaire_1x1 472x472 1. Epidermis 2. Overbetennelse eller betennelse

Former for alvorlig akne 

Alvorlig akne kommer i mange former. 

Nodulær akne

 Nodulær akne (også kalt nodulocystisk akne) og dens avanserte form, acne conglobata, er de vanligste. Disse formene begynner vanligvis i puberteten, og sprer seg gradvis til nakken, skuldrene, overkroppen og noen ganger baken...De er preget av store komedoner som veldig raskt blir inflammatoriske med dannelse av knuter og cyster, som kan smelte sammen og forårsake betydelig arrdannelse. Disse typene av akne er mer sannsynlig å oppstå hos gutter, og hos personer med en familiehistorie med akne. 

Akne fulminans

Dette er en mer alvorlig form for akne, men det er heldigvis sjeldnere. De oppstår plutselig, hovedsakelig hos gutter i tenårene, og er ledsaget av ekstrakutane tegn som feber og muskelsmerter. 

 

Jo mer alvorlig, dyp og vanskelig betennelsen er, desto større er risikoen for arrdannelse.

French Society of Dermatology

Å begrense arrdannelse

Arr er en stor komplikasjon grunnet avalvorlig akne. De forverres av alle faktorene som forsinker helbredelsen, som for eksempel å røre på sårene for mye. Akne-arr kan ha en psykologisk innvirkning som heller ikke bør bli oversett, og etterlater spor på selvtilliten så vel som huden. Heldigvis er det mulig å begrense forekomsten av arrdannelse med tidlig behandling. 

Akne-arrdannelse 

Alvorlig akne: en ekte psykologisk påvirkning

Noen arr er usynlige. Alvorlig akne er en tilstand som påvirker følelsene: ifølge en undersøkelse utført av Pierre Fabre-laboratoriet og CSA-instituttet, føler 87% av de berørte at det har påvirket deres daglige liv, spesielt når det kommer til deres forhold til andre. Det er derfor viktig å ikke undervurdere den psykologiske og sosiale påvirkningen. 

“Tenåringsakne - Psykologisk påvirkning”

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

Som forelder har du åpenbart en rolle å spille i å hjelpe og støtte tenåringen din. Det er viktig at de føler seg hørt og forstått. Vær oppmerksom og ikke undervurder følelsene deres. For selv om du vet at akne er midlertidig, kan det for barnet ditt virke som om det er for alltid. Den beste tiden for å snakke om akne er når du er alene og ikke kommer til å bli forstyrret. Snakk om emnet enkelt, forsikre dem om at det finnes effektive løsninger og, hvis de føler behov, tilby å gå med dem til hudlegen. Tenåringsakne - Å støtte tenåringen din som forelder

Hvilken er den beste behandlingen for alvorlig akne?

Det første du må gjøre er å rådføre deg med hudlegen din. Jo tidligere alvorlig akne behandles, desto større er sjansen for behandling. Behandling vil sannsynligvis innebære å ta isotretinoin oralt (et vitamin A-derivat). Denne medisinen er veldig effektiv, men den fører til svært ubehagelig tørr hud. Skånsom hygiene, fukttilførsel og solbeskyttelse... Å ta i bruk og opprettholde god daglig hygiene vil hjelpe deg med å forhindre de uønskede effektene av isotretinion og føle deg bedre med huden din.

Alvorlig akne - Ekspertråd og pleieritualer

Våre svar på spørsmålene dine

For å skille det sanne fra det usanne: det er det vi er her for.

Genetiske faktorer kan spille en rolle i utviklingen av akne. Risikoen for å utvikle akne er større hvis et familiemedlem har lidd av det. Og hvis begge foreldrene har blitt rammet, vil barnets akne sannsynligvis være mer alvorlig.

Dette er ikke et veldig godt råd. For mye hygiene kan ha motsatt effekt. Overrensing tørker ut huden og irriterer den enda mer, noe som kan gjøre akne verre. Det er nok med å rense ansiktet morgen og kveld. Og pass på å ikke bruke ansiktsskrubb for mye heller. Unngå å bruke denne typen produkter hvis du tar isotretinoin, og velg heller produkter som passer for den tørre huden din.

Ansiktet er rikt på talgkjertler og er derfor spesielt påvirket (spesielt T-sonen: panne, nese og hake). Men andre deler av kroppen kan også bli påvirket, som skuldre, overkropp og rygg.

Våre løsninger for å lindre akne-utsatt hud

Cleanance HYDRA hudpleie designet for å hjelpe deg å føle deg mer komfortabel i huden din
AV_Cleanance_Hydra_Soothing-Cream_Packshot_Old_E-retail_40ml_3282770100891

Cleanance HYDRA Soothing Cream

En liten mengde er nok, og produktet er lett å spre over huden. Den etterlater huden lindret og fuktet hele dagen. Perfekt for de som bruker en aknebehandling. Opdag Cleanance HYDRA Soothing Cream
Tilbake til toppen