Innhold

Babykviser

Akne kan noen ganger påvirke en uventet målgruppe: spedbarn. Hvis lesjonene som er karakteristiske for denne formen for akne vises på babyens ansikt, ikke få panikk (spesielt siden de ikke er smertefulle). Babyakne forsvinner spontant i løpet av noen få uker og er mye mer vanlig enn det det virker som. I mellomtiden, her er noen tips om hvordan du kan vedlikeholde babyens hud myk.

av_acne_bebe_1x1

Hva er spedbarnsakne?

Spedbarnakne er ikke så sjelden. Det rammer 1 av 5 nyfødte mellom 0 og 3 måneder, oftere gutter. Den viser seg som små røde eller hvite kviser og lukkede hudormer som knapt er synlige, hovedsakelig på kinnene, men også på pannen og haken (sjeldnere på skuldrene, ryggen og brystet). Selv om det kan forårsake bekymring for foreldrene, er ikke spedbarnsakne smertefullt eller kløende. Det disponerer dem heller ikke for fremtidig ungdomsakne. 

Barnet mitt startet med små kviser i pannen, så spredte det seg til nesen, kinnene, under øynene og til og med i håret! Barnelegen beroliget meg og rådet meg til å fukte og vaske huden hans med milde pleieprodukter, og det begynner faktisk å avta...

Anne, 28 år gammel

Hva forårsaker akne hos spedbarn?

Årsakene til at et spedbarn vil utvikle akne er ikke etablert fullt. Imidlertid ser det ut til at det hovedsakelig skyldes morens gjenværende androgene aktivitet. Med andre ord, den sterke hormonelle økningen moren opplever ved slutten av svangerskapet vil stimulere babyens talgkjertler. En annen mulighet er at mamma og pappa bruker fete stoffer for å rense barnets ansikt. Så unngå dette...

av_acne_bebe_parent_1x1

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

Kviser i det lille ansiktet deres? Ikke ta på dem!

Et råd som gjelder like mye for akne hos spedbarn som for tenårings- eller voksenakne: ikke ta på babyens lesjoner, og fremfor alt, ikke prøv å klemme ut kvisene dems. Selv i denne alderen er det en reell risiko for sekundær infeksjon og arrdannelse som følge av disse manipulasjonene. Og hvis barnets akne-lesjoner vedvarer, ikke nøl med å spørre barnelegen eller hudlegen om råd.

Akne-arr

Hvordan bør jeg ta vare på babyens hud?

I de fleste tilfeller leges babyakne spontant i løpet av få uker og krever ingen spesifikk behandling. Dette bør ikke hindre deg i å ta vare på babyens hud med trygge og passende produkter.

Hvilke produkter bør du velge?

Velg produkter med et minimum av ingredienser, uten dufter, fargestoffer, alkohol eller parabener. Sjekk at de er egnet for den mest sarte huden og at de er testet under pediatrisk og dermatologisk kontroll.

Det aller nødvendigste

Jo mindre, jo bedre. Begrens deg til det viktigste – det grunnleggende. Et rengjøringsmiddel spesialdesignet for babyer, et termalkildevann og en fuktighetskrem som vil lindre og nære huden. 

 

Baby-serie

Den riktige måten å rense babyens ansikt på

Den riktige måten å rense babyens ansikt på

Babyens ansikt blir som oftest rengjort når den blir badet. Bløtlegg en bomullspad eller en kompress med et renseprodukt og før det deretter over barnets ansikt. Start med pannen og tinningene, deretter kinnene, sidene av nesen og avslutt med haken og munnen. Når badet deres er over, klapp ansiktet forsiktig tørt. Påfør deretter en fuktighetskrem. 

Fra samme produktkategori

Løsningene våre for babyens hud

Eau Thermale Avène hudpleieprodukter utviklet for å ta vare på babyen din sin hud

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

Nærer - Beroliger - Hydrerer

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Beroliger - Reparerer - Renser

Intense Protect 50+

Intense Protect 50+

Beskytter - Hydrerer

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Tilbake til toppen