Innhold

Tenårings-akne: årsaker og behandling

Forstørrede porer, kviser, hudormer som kan bli betent, fet og skinnende hud... Det er ingen tvil om at tenåringen din lider av tenårings-akne. Og dette kan også bringe tilbake smertefulle minner. Selv om det ofte er moderat, kan akne være en prøvelse. Heldigvis, fra pleierutiner til medisinske behandlinger, finnes det løsninger tilgjengelig.

Tenåringsakne: vanskelig å leve med for tenåringer

Hormonelle endringer i puberteten fører ofte til utvikling av akne i løpet av ungdomsårene. Denne hudtilstanden påvirker 80% av tenåringene*. Det er rundt 12-13 års-alderen for jenter og 14-15 års-alderen for gutter at huden blir fet og hudormer begynner å vises. Fordi akne er synlig og ofte forårsaker fysisk smerte, kan den ha en betydelig innvirkning på livene til tenåringene, og noen lider mer enn de fleste. De potensielle effektene av akne på selvtillit bør ikke undervurderes: bare å snakke om dette med en lege kan være et første betryggende skritt.

Tenårings– akne - Psykologisk påvirkning

Hvordan kan du støtte tenåringen din med å håndtere akne?

Som foreldre spiller du en viktig rolle i å hjelpe tenåringen din gjennom disse årene med omfattende transformasjon, som noen ganger kan assosieres med akne. Selvfølgelig er det et viktig skritt å ta tenåringen din til lege hvis de lider av kviser. Men du kan også veilede dem i dagliglivet ved å oppmuntre til en sunn livsstil. Fra et balansert kosthold til regelmessig fysisk aktivitet og unngå røyking og stress, er det flere måter å støtte tenåringen din på veien mot voksenlivet og innføringen av en sunn livsstil som vil få dem til å føle seg bedre med seg selv.

Å støtte tenåringen din som forelder

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

Det kan være vanskelig å forstå at akne ikke alltid kan kureres så raskt vi måtte ønske. En ting er sikkert: det er best å få akne behandlet raskt for å unngå merker og arr så mye som mulig. Jo lenger du venter på at ufullkommenhetene blir verre, desto vanskeligere er behandlingen sannsynligvis. 

Hvilke behandlinger finnes det for tenåringer?

Det finnes flere behandlingsalternativer for tenåringsakne. Behandlingene som påføres huden for mild akne kan angripe kviser på en lokalisert måte. Orale antibiotika kan brukes når kviser er mer omfattende og inflammatoriske. Til slutt er resepten av isotretinoin ofte effektiv for mer alvorlig akne. Bruken av isotretinoin er meget regulert hos jenter på grunn av risikoen for fostermisdannelse ved graviditet. Spør alltid hudlegen din om råd.

Alvorlig akne

Daglig hygiene for tenåringshud

Det er viktig å rense huden en eller to ganger om dagen. For å gjøre dette, velg dermatologiske geler eller lotioner som er ufete og ikke-komedogene. Skum med hendene, og etter å ha skylt huden med varmt vann, klapp den lett tørr med et mykt håndkle. Du kan også velge et mattende micellært rensevann. Unngå tørkende såper og oljer som fremmer akne og produkter som inneholder alkohol som irriterer huden.

Å ta vare på akneutsatt hud hos tenåringer

Våre svar på spørsmålene dine

For å skille det sanne fra det usanne: det er det vi er her for.

Nei. Unge mennesker er ikke de eneste som får akne. Voksne er også rammet, spesielt kvinner (nesten én av fire kvinner i trettiårene).

Nei. Hos tenåringer er kviser vanligvis å finne i T-sonen: den delen av ansiktet der nese, panne og hake møtes. Men akne påvirker ikke bare dette området: kviser vises også på halsen og ryggen.

Når en kvise har blitt klemt, kan huden bli infisert, spesielt fra mikrober under neglene. Dette øker også risikoen for arrdannelse.

Våre løsninger for å ta vare på den akneutsatte huden din

Våre Cleanance hudpleieprodukter er utviklet for å forsone deg med huden din
av_cleanance_comedomed-anti-blemishes-concentrate_front_30ml_3282770202854

Cleanance Comedomed Anti-Blemish Concentrate

Det er et lite mirakel for huden min: det har hjulpet mye med å redusere ufullkommenhetene mine på to måneder. Det har vært veldig nyttig! Gleder meg til å se resultatet om noen måneder til og håper at det vil få dem til å forsvinne for godt.

Margot, 26 år

CLEANANCE COMEDOMED ANTI-BLEMISH CONCENTRATE
Tilbake til toppen