Innhold

Akne: å støtte tenåringen din

Mange foreldre gruer seg til det: ankomsten av akne i tenåringenes liv, en form for dermatitt som rammer 80% av tenåringene og rammer noen veldig hardt. I tillegg til å finne riktig behandling, er foreldrenes rolle å hjelpe tenåringen deres å komme seg gjennom denne vanskelige perioden så rolig som mulig og beholde selvtilliten. Her er noen måter å støtte og berolige dem på.

Akne: hormonelle endringer og selvbilde

Puberteten fører til endringer i kroppen knyttet til hormonelle omveltninger: Fra 10-årsalderen hos jenter, og litt senere hos gutter, utvikling av sekundære seksuelle særtrekk (hår, bryster, stemmeskifte osv.). Dette er også tiden da akne kan vises på tenåringens hud.

Disse fysiske tegnene er ledsaget av psykologiske og atferds-endringer som er helt normale. Tenåringen din løsriver seg gradvis fra foreldrenes innflytelse og viser stor interesse for vennene sine og imaget sitt, som er så viktig for tenåringer i det 21. århundre. Men når akne er involvert, kan den psykologiske påvirkningen være betydelig og kan til og med bidra til at tenåringen din trekker seg tilbake.

Akneutsatt hud/ Årsaker

 

Støtte tenåringen din: etablere en dialog

Forlengst borte er dagene da du måtte gå ned til barnets nivå for å snakker med dem øye til øye. Nå går de rett forbi deg og unngår blikket ditt. De synes den nye kroppen er forstyrrende og føler seg tynget av hudproblemer. Du vil gjerne diskutere dette med tenåringen din, og du har rett i det, men hvordan skal du gå frem? 

Det første trinnet er å etablere en balansert dialog: du kan ikke lenger snakke med tenåringen din som om de var et barn, og de må føle seg komfortable i utvekslingen. Det finnes en liten teknikk som viser seg å være effektiv: ta opp emnet forsiktig ... og sett deg ved siden av tenåringen din i stedet for foran dem. I bilen eller på sofaen, når du er alene og har en rolig stund, er det bare å stille spørsmålet: «Jeg har sett at du har fått dine første akne-kviser. Vil du snakke om det?»

Akne: hvordan hjelpe det å forsvinne

Når du har diskutert temaet med tenåringen din, er det opp til deg å vise dem at det finnes løsninger.

Forklar for tenåringen din årsakene til akne.

Akne er forårsaket av hormoner som fører til økt talgproduksjon fra kjertler i huden (talgkjertler). Men arv spiller også en rolle: risikoen for å utvikle akne er høyere hos personer med en forelder som også har blitt rammet. Hvis du ble påvirket i tenårene og siden har gjenvunnet din babymyke hud, er det nå på tide å snakke med tenåringen din om det! Andre faktorer som kan bidra til akne, som stress, en diett rik på sukker eller uegnet kosmetikk. Diskuter hvilke vaner de kanskje kan endre.

Oppmuntre tenåringen din til å ta vare på seg selv

Hvis tenåringen din sin akne er resistent mot disse små endringene, er det på tide å ta det et steg videre. Hvis de føler seg trygge nok, hvorfor ikke foreslå at de snakker med fastlegen din? Eller kontakt en hudlege direkte, spesielt hvis akneen blir alvorlig. For å overbevise tenåringen din (skånsomt!), forklar at jo raskere akne blir tatt hånd om, jo mildere vil behandlingen være. Huden deres vil forbedres raskere og langvarige merker kan unngås (de berømte akne-arrene).

 

Akneutsatt hud / Alvorlig akne

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD 

Ungdomstiden er ikke en lett tid... for foreldrene.

Tenåringen din er i endring og livet er ikke alltid lett. Det gjelder deg også: du sliter kanskje med å finne de riktige ordene til rett tid. Men selv om de ikke liker å innrømme det, trenger tenåringen deg. Spesielt må de minnes på at de glatte ansiktene som legges ut på sosiale medier ikke gjenspeiler virkeligheten, og at mirakelproduktene som selges ukontrollert på internett er villedende. 

Din rolle er å veilede tenåringen din uten å irritere de. Denne middelveien vil være lettere å innføre hvis du hadde akne som tenåring og var i stand til å forsone deg med den tiden av livet ditt. 

Akne var traumatisk for meg som tenåring, og jeg ville ikke at datteren min skulle gå gjennom det samme. Så da hun begynte å få kviser da hun var rundt 15, var jeg en ulykkelig mor: det var vanskelig å se datteren min med alle disse kvisene (...) så jeg tok henne raskt med til en hudlege for å hjelpe henne med å få huden og livet tilbake til normalt.

Myriam, 47, mor til en tenåring med alvorlig akne

De rette tingene å gjøre for tenåringsakne

Hvis det er veldig vanskelig å kommunisere med tenåringen din, kan det første skrittet ditt som forelder være å velge produkter som passer huden deres og oppmuntre dem til å bruke dem godt hver dag. Hvis de ser en forbedring, vil dette bare oppmuntre dem til å vedlikeholde det og/eller ta neste steg: konsultere en hudlege om nødvendig.

Tenåringsakne - Pleie for akne-utsatt hud

Fra samme produktkategori

Eau Thermale Avène-produkter designet for å forene deg med huden din

Våre løsninger for å ta vare på den akneutsatte huden din

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Avène Cleanance Cleansing Gel

Avène Cleanance Cleansing Gel

Matter - Renser

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Fjerner sminke - Matter - Renser

Tilbake til toppen