Hvordan legger du sminke på tørr hud?

Innhold

Hvordan legger du sminke på tørr hud?

Stramhet og ubehag: hvis du har tørr hud, kan hverdagssminke fort bli en ergrelse. Huden din er matt, noen ganger grov og til og med prikket med små røde flekker fra tid til annen. Hvis du føler at foundationen din skiller seg, kan det hende du ikke bruker de riktige produktene eller følger de riktige trinnene. Ingen grunn til bekymring; her er alle våre tips for perfekt påføring av sminke, selv på tørr hud.

av_maquillage_peau-seche_xerose_1x1 472x472

 

Hvorfor blir huden tørr?

Har du noen gang hørt om "xerose"? Dette er den vitenskapelige betegnelsen for tørr hud. Det er flere grunner til denne ubehagelige følelsen. Kjemiske faktorer (såper osv.) eller klimafaktorer (vind, kulde osv.). Alder er også en faktor for tørr hud. 75 % av de over 65 år er berørt. Epidermis blir tynnere og cellefornyelsen bremses. Da må vi tenke på sminke. Hvordan påfører du den hvis den fremhever død hud eller ikke påføres godt?

Jeg drømmer om glødende hud – min er så tørr at den alltid er matt. Jeg prøvde et pudder med perleskinn, men det ser ikke naturlig ut, spesielt på dagtid

Aglaé, 33 år

 

Tørr hud: det første trinnet er tilføring av fukt

Ikke all tørr hud er den samme. Hvis huden din bare er moderat tørr, vil sminken holde seg ganske bra og vil være relativt enkel å påføre. Men hvis huden din er veldig tørr, blir ting mer komplisert siden huden kan flasse. Start med å fukte huden din. Kremen som brukes som sminkebase bør være ganske "nærende" for å la pigmentene i sminken spre seg lettere. Og for en ekstra boost, kombiner dette produktet med et serum som vil øke hudens fuktighet uten en fet effekt. Et tips: ikke glem halsen når du påfører krem og serum.

av_maquillage_femme_senior_rides_creme_1x1 472x472

Hvilken foundation for tørr hud?

For å sminke din tørre hud, velg en foundation med høy toleranse. Hvis ufullkommenhetene dine er små, velg Fluid Foundation Corrector. Hvis de er alvorlige, velg en lindrende Compact Foundation Cream. Spørsmålet er hvordan man bruker det?

For å skjule hudflass, velg en svamp.

For å skjule flasset hud og unngå sprekker eller separasjon, påfør foundation med en svamp. Legg foundationen på baksiden av hånden og bløtlegg tuppen av svampen. Påfør deretter i små strøk og jevn utover. Tips: ved ufullkommenheter (synlig tørre områder, flekker osv.), trykk lokalt for å gjøre dem mer uskarpe. 

Med fingrene for raskere påføring

Påfør en klatt foundation på fingertuppene, plasser den på midten av ansiktet og jobb den mot kantene av ansiktet og halsen. Ved lokaliserte ufullkommenheter, klapp foundationen på for å øke den korrigerende effekten. Og hvis du er ute etter en naturlig og ren effekt, velg en børstepåføring.

 

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

Slik fester du sminken 

En pudder vil feste sminke på tørr hud; det er imidlertid ikke nødvendig å matte huden slik du ville gjort med fet hud. Tvert imot anbefales det å finne løsninger for å gjenopprette gløden som tørr hud så ofte mangler. Løsningen er å bruke Brightening Mosaic Powder. Den både fester og lyser opp sminken din. Påfør den helst med en stor børste over hele ansiktet. Og for å forlenge sminken din, avslutt med en skvett Avène termisk kildevann.

Tørr hud: styrk leppene dine

Å sminke leppene kan være en sann fornøyelse, så vel som en måte å gi smilet ditt et løft. Men hvis huden din er tørr, kan leppene dine lett bli sprukne. Hvis dette er tilfellet for deg, bruk en nærende leppepomade før leppestiften for å fukte og beskytte dem. Og hvis tørrheten vedvarer, prøv en lip perfector som vil fukte leppene dine samtidig som de gir dem en lett fargetone for en naturlig effekt. 

av_ cold cream_nourishing lip balm_3282770142112_social_post_1_hd 472x472

De beste fremgangsmåtene for å fjerne sminke fra tørr hud

Sminkefjerning kan ofte være røff for huden. Dette er ikke så brafor tørr hud. For å skånsomt fjerne sminken, påfør Micellar Lotion på en bomullsdott og stryk forsiktig fra midten av ansiktet og utover. Hvis huden din er veldig tørr, velg konsistenser og kombiner melkerenseren med Avène Gentle Cleanser Lotion. Tips: Hvis bomullsputene er for irriterende, påfør melkerens med fingertuppene og fjern det overflødige med en serviett.

Finn ut hvordan du legger leppesminke

Fra samme produktkategori

Våre løsninger for sminke på tørr hud

Couvrance-produkter designet for sminke på tørr hud

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Cold Cream Nourishing Lip Balm

Cold Cream Nourishing Lip Balm

Hydrance UV RICH Hydrating Cream

Hydrance UV RICH Hydrating Cream

Beskytter - Hydrerer

Tilbake til toppen