Sminke for vitiligo og hvite flekker

Innhold

Sminke for vitiligo og hvite flekker

Det er en sykdom hvis årsaker ennå ikke er kjente, og den kan gjenkjennes på dens mer eller mindre omfattende hvite flekker på huden. Selv om det ikke er smertefullt, kan depigmentering på grunn av vitiligo være hemmende i hverdagen. Sminke kan bidra til å forbedre dets fremkomst.

av_maquillage_femme_vitiligo_creme_1x1 472x472

Sminke for vitiligo og hvite flekker: fukt og beskytt 

Vitiligo oppstår som følge av tap av melanocytter, cellene som normalt syntetiserer melanin, hudens hovedpigment. Selv om lite er kjent om årsakene, vet vi at solen spiller en rolle i utbruddet og forverringen av vitiligo. Faktisk er de depigmenterte områdene – de hvite flekkene – veldig følsomme for solens UV-stråler. 

Det er derfor nødvendig å beskytte de depigmenterte områdene permanent. Hvis du har vitiligo i ansiktet og ønsker å sminke deg, bruk alltid en solkrem eller væske med solfaktor 50+ som base. 

Hvordan velge beskyttelse

Jeg har slitt med vitiligo i noen år. Jeg har prøvd alt, men jeg leter fortsatt etter det perfekte produktet for å skjule de hvite flekkene og jevne ut hudtonen min.

Angela, 35 år

Sminke for vitiligo og hvite flekker: korriger og jevn ut hudfargen

Svært rik på pigmenter og med høy dekning er den kompakte foundationkremen den mest egnede for å fylle ut det depigmenterte området for å samsvare med din originale hudtone.

Hvis området ikke er veldig stort, kan du påføre den med en svamp. Start med å glatte og duppe produktet på de hvite flekkene. Avslutt med et slør av Translucent Mosaic Powder for å feste sminken

Hvis de depigmenterte områdene ikke er veldig omfattende, kan de gjøres mørkere med en øyenbrynsblyant (blond hvis huden er lys, brun hvis den er mørk). Legg blyanten flatt og fyll ut området, og blend deretter ut med en børste for et mer naturlig utseende. Dette kan gjøres over Compact Foundation Cream eller direkte på huden.

Hvis forskjellen mellom de hvite flekkene og den opprinnelige hudtonen er større, trenger du en Compact Foundation Cream i en dypere nyanse for de depigmenterte områdene. For et svært naturlig resultat, legg til et snev av grønn korrekturpinne. Start med å påføre Compact Foundation Cream og legg på en liten mengde av den grønne korrekturpinnen med fingertuppen. På denne måten vil nyansen passe perfekt til hudtonen din. Denne korrigeringen er like effektiv i ansiktet som på kroppen.

Hvordan korrigere og nøytralisere små feil

 

av_maquillage_femme_vitiligo_1x1 472x472

Selvbruner for vitiligo og hvite flekker

På visse depigmenterte områder, for eksempel hendene, kan bruken av en selvbruner varig tone ned forskjellen i hudtonen.

Hvite flekker: langvarig farge med selvbruning 

Selvbruner kan brukes i ansiktet så vel som på kroppen, for både kvinner og menn. Påfør den med en børste fra utsiden til innsiden av det depigmenterte området, i tynne og jevne lag. For ikke å fremheve avgrensningen mellom de pigmenterte og ikke-pigmenterte områdene, tørk av kantene med en bomullspinne. Du kan gjenta påføringen så mange ganger som nødvendig til du får riktig nyanse og et jevnt resultat.
 

Hvite flekker: blend ut med Compact Foundation Cream

Ønsker du et enda mer naturlig resultat, kan du jevne ut huden med Compact Foundation Cream. La fargen på selvbruneren utvikle seg i ca. to timer, og påfør deretter en fuktighetskrem med solbeskyttelse og Compact Foundation Cream, før du legger sminken med et slør av gjennomskinnelig pudder.

Hvordan sole seg uten sol

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

Hudtonen din er nå jevn. Her er hvordan du fremhever resten av ansiktet ditt.

Begynn med å fokusere på øynene dine: trekk en kajal langs øvre vippekant, og du får en fin eyeliner-effekt. På den nedre vippekanten vil du oppnå en øyesminke med kohl-effekt. Til slutt, legg til et strøk maskara på vippene dine. Ikke forsøm øyenbrynene dine: de rammer inn øynene dine, så det er viktig å forme dem eller fylle dem ut med en øyenbrynsblyant – blonde eller brune avhengig av hårfargen din. Avslutt med et snev av lip perfector på leppene.

Hvordan sminke leppene

De rette stegene for sminke på vitiligo og hvite flekker

De rette stegene for sminke på vitiligo og hvite flekker

Når du har vitiligo, må fjerning av sminke gjøres så skånsomt som mulig. Faktisk kan gjentatt gnidning også bidra til spredning av sykdommen. For å bevare huden din, bruk en melkerens og påfør den med fingertuppene i lette sirkulære bevegelser (husk nakken også). Fjern det overflødige forsiktig med en serviett. Hvis du er en fan av micellær lotion, bruk gjenbrukbare bomullsputer, som er mykere enn bomullsputer for engangsbruk. Hold bomullsputen mellom langfingeren og pekefingeren og sveip den over halsen og fra midten og ut til utsiden av ansiktet. Hold fingrene flate. Disse skånsomme trinnene sikrer at huden din ikke blir for stresset av kraftige bevegelser.

Fra samme produktkategori

Våre løsninger for vitiligo og hvite flekker

Produkter utviklet for å sminke vitiligo og hvite flekker

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Hydrance UV RICH Hydrating Cream

Hydrance UV RICH Hydrating Cream

Beskytter - Hydrerer

Tilbake til toppen