Hvordan velger du riktig foundation?

Innhold

Hvordan velger du riktig foundation?

Å velge en foundation er ikke lett. Konsistens, farge, påføring... Vi forteller deg hvilken foundation du bør velge i henhold til din hudtype og farge, og hvordan du bruker den for en jevn hudfarge og perfekt sminke!

av_maquillage_fond-de-teint_textures_1x1 472x472

Hvilken konsistens på foundationen
bør du velge?

Når du velger din foundation, har du to alternativer: Fluid Foundation Corrector eller Compact Foundation Cream.

Fluid Foundation Corrector passer hvis du ønsker å jevne ut hudfargen, redusere rødhet, "sløre" utvidede porer, dekke til lyse akneflekker eller middels mørke sirkler. Kort sagt, Fluid Foundation Corrector er for deg hvis du har lette til moderate ufullkommenheter. Den sikrer også et helt jevnt resultat.

Compact Foundation Cream bør brukes hvis huden din krever mer dekning for å skjule alvorlig rødhet eller akne, arr, mørke ringer, pigmentflekker osv., samtidig som den gir en naturlig finish. Den er også ideell for å kamuflere ufullkommenheter på kroppen.

Enten den er flytende eller kompakt, bør foundation påføres fuktet hud.

 

Jeg tilpasser konsistensen til foundationen min etter mine ønsker. Jeg foretrekker en flytende foundation om dagen og en kompakt for kvelden

Hvordan velge riktig foundationfarge?

Beige med rosaskjær eller gylden gul? For å unngå å gjøre feil når du velger farge på foundationen din, er det bare å se på venene på innsiden av håndleddet. Fargen deres lar deg gjenkjenne "undertonen" til huden din og velge riktig farge.

Hvis årene dine er blå eller lilla, er undertonen din kald (ansiktet ditt inkluderer nyanser av rosa, rødt og blått). Du bør derfor velge en foundation med et hint av rosa. Dette er også tilfelle hvis du ønsker å korrigere en grå eller gjørmete hudfarge. 

Hvis årene dine er grønne eller olivenfargede, er undertonen din varm (ansiktet ditt har gule, gyldne eller kobbertoner). Foundationer med et hint av gult passer best til din hudtone. De er også å foretrekke hvis du ønsker å maskere hyperpigmentering.

Hvis årene dine er både blå og grønne, har du en nøytral undertone (flere nyanser blandet sammen i ansiktet ditt). For deg passer alt! 

Til slutt, for å være sikker på at du har valgt riktig farge, kan du teste nyansen på kjevelinjen og på toppen av tommelen, der håndryggen og håndflaten møtes.

Slik legger du sminke for en frisk glød

 

av_peaux-sensibles_fond-de-teint_textures_1x1 472x472

Hvordan påføre foundation riktig?

Nå som du har valgt din foundation, skal vi se på hvordan du påfører den riktig.

Bruk av Fluid Foundation Corrector 

For en jevn påføring av flytende foundation, start med å dispensere den på fingertuppene før du dupper den på ansiktet ditt. Hvis du vil sløre til store porer, påfør den ved å dytte den inn i huden med en svamp. Skal du derimot få mest mulig pigment ut av det, kan en sminkebørste være en god løsning. For å jevne ut hudtonen, start fra midten av ansiktet og jobb utover - ikke glem halsen. Ikke nøl med å blende foundationen ut på kantene av ansiktet og nedover halsen. Hvis ytterligere korrigering er nødvendig, velg en beige concealerbørste og påfør direkte på ufullkommenheten. 

Påføring av Compact Foundation Cream

Før du jevner ut huden din, må du kanskje skjule ufullkommenheter: svært betent akne, arr, mørke ringer osv. I dette tilfellet må du nøytralisere ufullkommenheten med en korrigeringspinne før du påfører foundationkremen. En grønn korrigeringspinne vil skjule røde problemområder, en gul korrigeringspinne vil skjule et blåfiolett problemområder og en korallfarget korrigeringspinne skjuler brune 
problemområder. Når du har korrigert hudtonen din, ta en svamp og påfør foundationkremen fra midten av ansiktet og utover (ikke glem nakken). 
For full dekning eller etter påføring av en korrigeringspinne, klapp på foundationkremen. For en renere finish, glatt den på. Hvis du ikke har noen ufullkommenheter å skjule og bare ønsker å jevne ut hudtonen for en veldig langvarig sminke, påfør foundationkremen direkte.

Hvordan skjule kviser

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

Foundation er ikke bare avgjørende for å jevne ut hudfargen, men også for raskt å rette opp små feil!

Hvis du tilfeldigvis nyser rett etter å ha påført maskaraen din, gode nyheter: litt foundation kan redde deg fra å begynne på nytt! Bare legg en klatt foundation på en svamp eller bomullspinne og påfør den som et viskelær for å fjerne eventuell maskara som har satt seg på øyelokkene eller under øynene. Du kan bruke samme metode rett før fest, for eksempel for å fjerne spor av sminke under øynene og rundt munnen før du frisker opp sminken. 

Hvordan sminke seg til fest

De riktige trinnene for din hudfarge

De riktige trinnene for din hudfarge

Hudtonen din er nå jevn. For å feste den, ikke glem å påføre et slør av mosaikkpudder over hele ansiktet med en stor børste. En fin tåke av termisk kildevann over ansiktet ditt vil forlenge sminkens holdbarhet.

Fra samme produktkategori

Våre løsninger for hudfargen

Couvrance-produkter designet for å jevne ut hudfargen

Avène Termalkildevann

Avène Termalkildevann

Beroliger - Gjenoppretter hudbarrieren

Tilbake til toppen