Kløedempende balm Kløedempende balm

Kløende hud, man vekkes av kløe om natten og har en uimotståelig trang til å klø seg! Du trenger å lindre kløen snarest. Bruk våre pleieprodukter mot kløe for å gi huden din rask og varig lindring.

0 resultat "Kløedempende balm"

FINN UT MER
FINN UT MER

Årsaker til kløe

Kløe på bena og resten av kroppen kan være forårsaket av en rekke forhold, så det er best å oppsøke lege eller hudlege hvis det blir vedvarende, intenst eller utbredt.

De vanligste årsakene til kløe er:

 • Hudsykdommer som atopisk eksem, psoriasis, urticaria. Symptomene er lokal rødhet, små flekker eller flak og kløe, også kjent som pruritus.
 • Tørr hud, som er mer vanlig i tørt vær.
 • Bivirkninger av spesifikke behandlinger, spesielt kreftbehandlinger.
 • Allergiske reaksjoner på kosmetikk, spesifikke vaskemidler, medisiner, etc.
 • Noen tilstander, som for eksempel nyresvikt, hepatitt og helvetesild, forårsaker for eksempel kløe over hele kroppen uten hudlesjoner.
 • Graviditet, som får huden til å strekke seg.

Hvordan lindrer du kløe?

Kløende hud med utslett, flekker eller blemmer kan påvirke livskvaliteten og komforten til den berørte personen. Derfor vil en vellykket og bærekraftig lindring av kløen hjelpe deg til å slappe av i hverdagen.

Først av alt er det viktig å identifisere årsaken til kløen: er det på grunn av en indre tilstand eller eksterne faktorer? Hva kan det ansvarlige allergenet være? En konsultasjon med en lege eller hudlege kan være til stor hjelp på dette stadiet, i tillegg kan legen eller hudlegen gi deg den mest passende behandlingen, spesielt hvis det er en tilstand.

Noen tips for å gradvis stoppe kløe eller kløe:

 • Lindre kløen med en irritasjonsdempende krem eller balm.
 • Påfør et mykgjørende pleieprodukt tilpasset din atopiske hudtype eller daglig.
 • Vask huden med et mildt, såpefritt produkt.
 • Lindre huden med spray eller kompresser av Avène termalkildevann.
 • Klipp kort neglene og vask hendene regelmessig for å unngå risiko for bakteriell infeksjon, spesielt på barn.
 • Unngå kontakt med allergenet som er ansvarlig for allergiene, hvis dette er tilfelle.
 • H2: Slutt å klø ved å bruke en kløedempende balm

Eau Thermale Avène har utviklet, med Xeracalm AD-serien, et sett med kløedempende og lipidpåfyllende pleieprodukter som reduserer kløe og gjør huden behagelig igjen.

Xeracalm ADs daglige fuktighetsgivende og mykgjørende hudpleierutine kan få kløende, tørr hud til å forsvinne på så lite som fem dager for veldig tørr og atopisk hud.

Det første trinnet er å ta en dusj i vann som ikke er for varmt for å forhindre at huden blir mer tørr. Bruk et skånsomt og nærende renseprodukt eller renseolje som f.eks Xeracalm AD. Ultra-Rich Cleansing Bar og Replenishing Cleansing Oil fra samme område.

Deretter legger du en liten mengde Xeracalm AD. Lipid-Replenishing Balm i håndflaten. Spre forsiktig balmenover hele kroppen, med store sirkulære bevegelser og med hele overflaten av hendene for å unngå å irritere huden, og for hurtigere påføring.

På områder utsatt for intens kløe kan du også påføre Xeracalm AD. Soothing Concentrate for en rask kløedempende effekt. Hvis visse områder av kroppen din er spesielt betent kan en spray termalkildevann også brukes som en våt kompress og påføres på det varme området i ca. ti minutter.

Denne beroligende hudpleierutinen anbefales spesielt om kvelden før sengetid for å forhindre kløe om natten.

Merk: Hvis utslettet ditt væsker, bytt ut balm med Cicalfate+ absorberende reparasjonsspray. Bruk denne daglig til lesjonen er tørr igjen.

Tilbake til toppen