av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Hudutslett forklart

Hudutslett er en del av levende, skadet og reparerende hud. Huden vår er vårt første skjold mot omverdenen. Det beskytter oss mot mange forskjellige irriterende stoffer hver dag. Men noen ganger blir det "for mye": visse faktorer endrer hudbarrieren og forårsaker inflammasjon.

Rødhet, hevelse, flekker, svie, stramhet, kløe... Hudutslett kommer i mange former og forekommer på forskjellige deler av kroppen, inkludert de mest intime områdene. Det er viktig å identifisere årsaken for å behandle hudutslettet på en riktig måte. Huden din trenger deg: gi den en hjelpende hånd for å hjelpe den med å lindre og reparere seg selv...

Hvordan skille mellom hudutslett og allergi

Rødhet i ansiktet, flekker på armene, kviser mellom fingrene eller i øyekroken... Når huden roper om hjelp, er det naturlig å ville finne en forklaring. Og noen ganger kommer spørsmålet: er det allergi eller "bare" hudutslett?

Hudutslett er generelt mye mer vanlig enn ekte hudallergier. De ser ut som en ganske lokal inflammasjon på kontaktstedet med en irritasjonsfaktor.

Allergier er derimot en immunologisk reaksjon (mot et allergen). På huden viser dette seg som tydelige tegn: røde flekker med små eksemvesikler, sterk kløe, hevelse og utsivning som noen ganger er ledsaget av intens kløe.
Hvis du opplever allergiske reaksjoner, kontakt legen din umiddelbart. De kan henvise deg til en hudlege eller allergolog for å utføre allergitesting og finne ut av hvilket komponent som får huden din til å reagere.

av_votre-peau_cicatrisation_irritations_allergies_visage_4x5_1 473x473
av_votre-peau_cicatrisation_irritations_allergies_visage_4x5_2 473x473

"Utslettet jeg opplevde i ansiktet mitt hadde en enorm innvirkning på den mentale helse min og selvtilliten. På grunn av dette ble jeg også veldig 'irritabel'! Siden jeg identifiserte årsaken og tilpasset den personlige pleien min deretter, tenker jeg ikke engang på det lenger!»

Aurélie42 år

Kontaktirritasjon: det vanligste hudutslettet

Blant den vanligste typen hudutslett er kontaktirritasjon (irriterende kontaktdermatitt"). Dette hudutslettet kan oppstå når et klesplagg gjentatte ganger gnis mot haken, når det er friksjon mellom huden på lårene, svette under sport, reagerer på et dårlig tolerert produkt (krem, vaskemiddel, osv.), samt små hverdagslige skader... Det er så mange muligheter for å komme i kontakt med irriterende stoffer! Hvordan kan du lindre den irriterte huden din med noen få enkle trinn? Vi forteller alt!

Forhindre og lindre hudutslettet ditt

SOS for babyens irriterte bak

Au... Det er vanskelig for deg å se babyens lille bak så rød og sår. Men det er ingen grunn til panikk. Bleieutslett er et mildt hudutslett som vanligvis avtar i løpet av få dager hvis du tar de riktige grepene.

 Alt du trenger for å lindre smårollingen din!

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-fesses-bebe_1x1 473x473

Smittsomt hudutslett: vaktsomhet er nøkkelen

Herpes, vannkopper, helvetesild, brennkopper... Noen hudutslett kan skyldes en virus-, bakterie- eller soppinfeksjon, slik det ofte er ved kjønnsinfeksjoner. Hvis dette er din opplevelse, sørg for å konsultere en farmasøyt eller lege.

  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_varicelle_4x5_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_herpes_4x5_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_zona_4x5_367x460</span>

Hva om det er en hudsykdom?

Flekker, rødhet, kløe... Har du et tilbakevendende hudutslett som begynner å ta opp for mye plass i livet ditt? Det kan være en kronisk hudsykdom som psoriasis eller eksem. Heldigvis finnes det nok av lindrende løsninger.

Alle tipsene våre for behandling av psoriasis og eksem

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

Ta vare på huden din ved å velge produkter med optimal toleranse for sensitiv hud (de som har minimalt med ingredienser) og unngå ytre påvirkninger (som kulde, varme, vind og sol). Vær også oppmerksom på livsstilsfaktorer: eliminer stressfremkallende faktorer som røyking, alkohol, visse matvarer og, selvfølgelig... Stress.

av_votre-peau_cicatrisation_peau-irritee_apaiser_1x1 473x473

Tips for behandling av hudutslettet ditt

Som du kan se, er det mange årsaker til hudutslett. Så selvfølgelig varierer løsningene... Du kan imidlertid bli kvitt de fleste typer hudutslett med noen få enkle grep. Skal vi roe ned?

  • La huden hvile ved å stoppe bruken av mistenkelige produkter.
  • Rens huden med et produkt med en pH som matcher hudens.

  • Påfør et passende hudpleieprodukt som huden din tåler for å hjelpe huden til å reparere seg selv.
  • Beskytt huden din mot solen med solkrem med veldig høy SPF.

Alt du trenger å vite for å behandle daglig hudutslett

Hud og COVID-19: la oss snakke om det

Ansiktsmasker, livsstilsendringer, stress... Huden din er i frontlinjen. Denne nye situasjonen kan føre til hudutslett. Her er noen tips for å hjelpe deg med å lindre og ta vare på huden din.

Hvordan ta vare på huden din under COVID-19

av_votre-peau_cicatrisation_covid-19_1x1 473x473

VÅRE LØSNINGER FOR Å REPARERE HUDEN DIN

“Må ha”-produktene for å reparere, lindre og rense sensitiv og irritert hud for hele familien.

VI SVARER PÅ SPØRSMÅLENE DINE

Vi er her for å hjelpe deg med å skille fakta fra fiksjon.

Ja, stress kan føre til utslett, spesielt hos de som er mottakelige. Stress påvirker hudens immunitet, noe som gjør den mer sårbar og gjør at den ikke er i stand til å fornye seg like bra. Det kan lede direkte til eksem, psoriasis, akne og andre tilstander. Hva er løsningen? Lær hvordan du kan håndtere stress og føle deg bedre i huden din.

De fleste dagligdagse hudutslett er knyttet til kontakt med en irriterende faktor (friksjon, kulde, vind, sol, reaksjon på et produkt, osv.). Noen utslett kan imidlertid være forårsaket av en viral, bakteriell eller sopp-infeksjon, og kan kreve behandling med medisiner. Hvis du er i tvil, kontakt helsepersonell.
Alt du trenger å vite om årsaker til hudutslett

Behandling av hudutslett avhenger selvfølgelig av årsaken. Men det finnes noen måter å lindre den betente huden din: identifiser faktoren som forårsaker irritasjonen og eliminer den (dette vil være "oppdraget” ditt!), bruk milde, såpefrie rensemidler og påfør en hudreparasjonskrem.
Alt du trenger å vite for å pleie hudutslettet ditt

Behandlingen av analt hudutslett avhenger av årsaken. God hygiene er selvfølgelig viktig: rengjør området forsiktig etter hver avføring med vann eller et mildt produkt uten såpe, og tørk godt. Du kan også bruke lindrende, legende kremer. Kontakt en helsespesialist hvis symptomene vedvarer eller forverres.

Det anbefales på sterkteste å konsultere en lege for å finne årsaken til hudutslettet. Noen intime hudutslett er relatert til en bakteriell, sopp- eller virusinfeksjon og krever medisinsk behandling. For visse typer betennelser, som for eksempel i vulva (vulvitt) eller penishodet (balanitt), kan du også velge en behandling som kombinerer kobber og sink for antibakteriell og soppbekjempende virkning.

Enkelt sagt er bleieutslett et utslett som skyldes at babyens stump blir våt og syreholdig (fra bruk av bleier). For å unngå dette er det derfor viktig å skifte på barnet ditt regelmessig. Hva om utslettet oppstår likevel? Gi babyen din lindring med milde, lindrende, reparerende kremer.
Det siste om bleieutslett

AV_CICALFATE_Brand-website_Cicalfate-plus -Repair-cream

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Siden jeg oppdaget dette produktet, har jeg ikke klart meg uten det. Huden min har blitt reparert etter en stor kvise og fått tilbake smidigheten.

Karine, 42 år

MER: ARR SOM GROR

MER: ARR SOM GROR

Et skrubbsår på kneet, kutt på fingeren, brannsår på hånden, kloremerke i ansiktet... Vi kjenner dem alle godt, vår vakre samling av små hverdagsskader! Men vet du hvordan du tar vare på dem riktig for å unngå svært synlige merker på huden din? Tips, triks og det lille ekstra... Vi forteller deg alt du trenger å vite for å hjelpe arrene dine gro ordentlig.
Tilbake til toppen