Innhold

Huden din føles irritert. Ok, men hva er årsaken?

av_votre-peau_cicatrisation_irritations_bras_1x1 1:1

Det finnes en løsning for hvert hudutslett

Hudutslett er en del av hverdagen. Mindre sår, klær eller gnissninger, kulde, sol, vind, irriterende produkter, bakterier, virus eller sopp... Det finnes så mange faktorer som kan skade huden din. Disse aggressorene endrer hudbarrieren, som ikke lenger kan oppfylle sine vanlige funksjoner som beskyttelse og hydreringsregulering. Selvfølgelig vil løsningen variere avhengig av typen utslett. Men du kan alltid gi huden din en hjelpende hånd til å reparere seg selv med riktig pleie og behandling. 

Noen ord fra eksperten vår

Visse faktorer kan utløse eller forverre overfølsomhet i huden din: det er da huden din reagerer kraftigere der du helst ikke vil. Hudutslett kan være en kilde til stort fysisk og psykisk ubehag, så det er ikke noe vi ønsker å lide gjennom. Det er viktig å identifisere årsaken til plagen for å identifisere riktig behandling.

Hva forårsaker kontaktirritasjon og hvordan behandles det

Har du noen gang hørt om kontaktirritasjon ("kontaktdermatitt" for de som vet!)? Vi har alle opplevd det på et tidspunkt. Dette er en type hudbetennelse knyttet til en ekstern faktor:  klima, friksjon, barbering, produkter som huden ikke tåler (kremer, husholdningsrengjøringsmidler, vaskemiddel osv.).
Huden din blir rød, ledsaget av mild kløe.
Huden kan føles smertefull, stram, prikkende og noen ganger kløende, spesielt hvis hudutslettet ditt skyldes en allergisk reaksjon. Klar for å lindre huden din?

Tips for å lindre hudutslettet ditt 

  • Identifiser irritasjonsmomentet og eliminere det.
  • Rengjør huden din med et mildt, såpefritt produkt.
  • Påfør et passende hudpleieprodukt som huden din tåler og som har en sterk fuktighetsgivende effekt. Hvis hudutslettet ditt væsker, velg en uttørrende krem. 
av_votre-peau_cicatrisation_irritations_solager_conseils_1x1 1:1

Hvorfor er det viktig å identifisere

smittsomme hudutslett?

Noen utslett har en smittsom årsak. Og noen ganger skåner ikke virus, bakterier, sopp og andre parasitter huden vår. Vannkopper dukker ofte opp i tankene med "fordel" av å være tydelig identifiserbar. Andre typer utslett finnes i våre mest intime områder og kan være ekstremt plagsomme i hverdagen, som vaginalt, i ytre kvinnelige kjønnsorgan, penis eller analt utslett.

Det er viktig å handle raskt. Men hvordan?

 

• Hjelp huden til å reparere seg selv: Velg en behandling som kombinerer kobber og sink for antibakteriell og soppdrepende virkning.
• Ikke klø: dette forsinker hudreparasjonen og kan etterlate stygge merker.

• Du leker ikke med helsen din... Så ikke lek med huden din: vi anbefaler å konsultere en farmasøyt eller lege hvis du har noen bekymringer. Noen utslett kan kreve oppfølging.

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

Når stress setter sitt preg på huden din

Stresset du opplever er aldri ubetydelig. Det utløser et utall av reaksjoner i kroppen – og huden din slipper ikke billig unna! Hvis du er utsatt for hudutslett og problemer, kan stress forverre dem.
Hvis dette er ditt tilfellet, er prioriteten din å komme til kilden: prøv å identifisere årsaken til stresset ditt for å finne løsninger som fungerer for deg for å håndtere det. Sport, yoga, meditasjon, psykoterapi, matlaging, sying eller origami... Det finnes så mange man kan lette på spenningen. Finn den som taler til deg. Huden din vil takke deg for det! Det er verdt innsatsen, er det ikke?

De riktige trinnene for å ta vare på babyens underdel

De riktige trinnene for å ta vare på babyens underdel

Få babyer slipper unna rødflekket hudutslett: det berømte "bleieutslettet". Selv om den er ufarlig, kan denne betennelsen være smertefull for barnet ditt, så vel som for deg som må se dem lide. Vi har alt du trenger å vite for å ta godt vare på babyen din sin myke hud!

Alle våre råd om forebygging og behandling av bleieutslett
Tilbake til toppen