Innhold

Forhindre og lindre hudutslettet ditt

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Å kjenne igjen når huden er irritert

20% av befolkningen er født med sensitiv hud, men vi er alle utsatt for sporadiske hudutslett. Hverdagslige dytt, gnisninger, bruk av produkter huden ikke tåler, klima, infeksjoner... Disse ytre aggressorene endrer hudbarrieren og forårsaker betennelse i huden din. Du kan se det: rødhet, tørrhet, sprekker... Og du kan føle det: svie, strekking, smerte og noen ganger kløe... Men det trenger ikke være sånn. Hjelp huden din til å få lindring med riktig pleie!

Noen hudutslett er forbigående og glemmes like raskt som de dukker opp. Andre har en tendens til å komme tilbake. Når du tenker at huden er din første kontakt med omverdenen, er det lett å forestille seg hvilken innvirkning kroniske utslett kan ha på livet ditt. Det er det fysiske ubehaget, selvfølgelig, men også følelsesmessig, psykologisk og sosialt ubehag... Derfor er det viktig å iverksette tiltak!

PLAGER: EN GUIDE

Det er ikke lett å gi generelle råd når det gjelder hudutslett. Utslett har en rekke årsaker og kan lokaliseres på ulike deler av kroppen: ansiktet, øyelokkene, munnvikene, hendene, lårene, armene... Og selv i de mest intime områdene, som er tilfellet med vaginalt utslett.  Behandlingen avhenger av hudutslettet, men det er noen grunnleggende steg du kan følge for å lindre huden din. Skal vi sette i gang?

Hvordan lindre den irriterte huden din

  • La huden din hvile: slutt å bruke mistenkelige produkter.
  • Rengjør det irriterte området med lunkent vann og et produkt med en pH som matcher hudens.
  • Påfør en passende behandling til det irriterte området for å hjelpe huden din med å reparere seg selv.
  • Eventuelle tvil eller bekymringer? Rådfør deg med helsepersonell.
av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_conseils_traitement_1x1 473x473

Alt du trenger å vite om utslett i ansiktet

Rødhet, flekker, sprekker... Hvis det er en del av kroppen der vi helst ikke ville hatt utslett, er det i ansiktet, for det er alt vi ser i speilet. Hvordan forebygge og lindre hudutslett i ansiktet morgen og kveld, følg et skånsomt ritual for din sarte hud.

• Rens huden med et mildt, såpefritt rengjøringsmiddel med en pH som matcher hudens.
• Spray termalkildevann for å lindre og myke opp den irriterte huden din - en spesielt populær spray for å lindre barberingsutslett og solbrenthet!

• Påfør en nøytral fuktighetskrem mot irritasjon.
• Begrens bruken av sminke til hudutslettet avtar.

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

Fremfor alt, ikke klø!
 

Når huden din er irritert, vil den noen ganger brenne eller klø, og det er vanskelig å ikke bukke under for trangen til å klø. Men det er viktig å motstå trangen. Kløing kan føre til dannelse av mikroplakk, som åpner dørene for bakterier og andre uønskede ting som forsinker hudens reparasjon. Den beste veien videre er å finne din zen, gi fuktighet regelmessig og bruk en behandling som fremmer hudreparasjon.

Vil du ha en liten bonus-lindring? Tilfør ventilasjon til området (ved hjelp av en vifte eller et stykke papp osv.) og/eller påfør en ispose.

Gode vaner for å helbrede godt

Gode vaner for å helbrede godt

Enten det er et fall på en sykkel, brannskader fra en grill eller et kutt mens du jobber i hagen, uansett alder, er det vanskelig å unnslippe daglige uhell! Vi har alt du trenger å vite for å reparere huden din og unngå skjemmende arr.

Alle våre råd for god arrheling
Tilbake til toppen