Innhold

Hvordan du kan hjelpe huden din til å gro

Hvordan sårheling fungerer

Når huden din er skadet, starter en naturlig 3-trinns reparasjonsprosess automatisk: arrheling. 

Det hele starter med en "inflammatorisk" fase som varer i 2 til 7 dager, noe som lar kroppen din beskytte seg: i løpet av denne fasen vil huden din være rød og varm.   Deretter aktiveres hudcellene dine for å lukke såret med nytt vev ("sprednings"-stadiet). Etter ca 15 dager går arret inn i en fase av "epidermal ombygging" som kan vare i opptil 2 år!

Hvis skaden er overfladisk, kan huden din regenereres fullstendig. For dypere sår blir det ofte igjen et arr. Men du kan fortsatt gjøre noe for å hjelpe såret ditt gro

av_votre-peau_cicatrisation_processus_schema test
av_votre-peau_cicatrisation_types-cicatrices_4x5_473x590

Gjenkjenn hvilken type arr du har for å behandle det bedre

Det finnes alle slags typer arr. Å forstå hvilken type arr du har betyr at du kan velge gode vaner og pleide deg selv. 

FLATT ELLER HVITT – Dette er den vanligste typen arr. Glatt og diskret, de blekner med tiden til de noen ganger blir nesten usynlige.

HYPERTROFISK - Hoven og rødlig på stedet for det første såret, denne typen arr kan være kløende og smertefull. Disse arrene kan håndteres med gode vaner.

KELOIDE - Rød, hoven og ofte smertefull, denne typen arr sprer seg rundt det opprinnelige såret. Disse arrene kan behandles med medisiner og til og med kirurgi. 

ATROFISK - Etterlatt etter alvorlig akne eller vannkopper, disse små merkene er ofte runde og litt innsunkne i huden. Den beste løsningen for disse arrene er forebygging.

Alt du trenger å vite for god arrheling

"Dette arret er nå en del av meg. Jeg ville ha foretrukket å gå uten, det er helt sikkert! Men takket være pleien jeg har gitt det, har det blitt redusert. Jeg har gjort det til mitt eget, og nå aksepterer jeg det."

Julia38 år

Den gylne regelen for god arrheling: handle raskt

Et stygt fall på en sykkel, en kniv som sklir på kjøkkenet, et sår som blir infisert, en kirurgisk operasjon... Huden vår bærer på alle sporene av erfaringene våre. 

Mens noen arr bare synes i kort tid, varer andre lenger. Noen ganger kan de være en tung bør. For å forhindre at disse merkene tar for mye plass i livet ditt, er det viktig å handle raskt og være veldig på vakt når det kommer til helingsfremgangen din. Måten du behandler såret på har mye å gjøre med kvaliteten på arret ditt.

Hvordan hjelpe arret ditt gro godt

Stopp akne-arr

Vi har alle minner fra ungdomstiden som vi helst vil glemme. Men når kvisene forsvinner, blir noen igjen arr, og det gjør frustrasjonen vår også. Disse arrene er vanskelige å leve med. Den beste måten å unngå akne-arr på er å forhindre at de oppstår i utgangspunktet. La oss snakke om det.

Finn ut hvordan du kan unngå akne-arr

av_votre-peau_cicatrisation_acne_asiatique_jeune-femme_1x1 473x473

Hvordan pleie arret etter kirurgi

De fysiske og psykologiske konsekvensene av et postkirurgisk arr bør ikke undervurderes. Hva er hemmelighetene til å leve bra med arret ditt? Ta vare på arret ditt med spesialtilpassede produkter, kombinert med jevnlig massasje.

av_votre-peau_cicatrisation_genou_enfant_fille_4x5

Hvordan bedre utseendet på arret etterkirurgi

av_votre-peau_cicatrisation_varicelle_1x1 473x473

Hvordan unngå arrdannelse grunnet vannkopper

Vannkopper er vanlig å finne i helseheftet... Og en del av livet vårt som foreldre, det må sies! Det er vanskelig for deg å se at barnet ditt blir plaget av en uønsket trang til å klø. For, som du vet, gir oppklødde blemmer arr. Trenger du å roe ned ting?

Finn ut hvordan du kan lindre kløe og hjelpe vannkopper til å gro.

Fordelene med massasje for arret ditt

Ta det med ro og slapp av. Det er tid for massasje! For å forbedre utseendet til arret ditt, kombinér bruken av passende produkter med litt massasje for å redusere sammenvoksing. Skal vi sette i gang?

Alt du trenger å vite om å massere arret ditt riktig

av_votre-peau_cicatrisation_massage_1x1 473x473

VI SVARER PÅ SPØRSMÅLENE DINE

Vi er her for å hjelpe deg med å skille fakta fra fiksjon.

Den gylne regel er å handle raskt med passende pleie og tiltak. 3 trinn for små skader.
1/ Rengjør såret med vann og mild såpe.
2/ Påfør en helbredende krem minst to ganger om dagen for å lindre, rense og reparere huden din.
3/ Beskytt huden din mot solen med en solkrem med svært høy beskyttelse (SPF50+).
Det siste om hvordan du kan hjelpe arrene dine gro riktig

En enkel skade som ikke behandles riktig kan fort bli verre. Vær oppmerksom på tegn på infeksjon. Mistenkelig sekresjon, vond lukt, vedvarende rødhet, hevelse, varmefølelse, økt smerte... Dette er alle tegn på at groingen din ikke går som den skal. Ikke vent: konsulter en spesialist.

En sårskorpe er et tegn på dårlig arrheling. Så lenge skorpen er tilstede, kan ikke huden reparere seg selv. For å unngå dette kan du bruke en reparerende krem til huden.

Som med mange problemer knyttet til kroppen og huden din, er hovedløsningen forebygging. Den beste måten å forhindre akne-arr på er å behandle akne riktig. Hvis du har klødd på en kvise, kan du også bruke en krem som fremmer reparasjon og begrenser risikoen for merker.
Hvordan unngå akne-arr

Helingsprosessen avhenger av typen, alvorlighetsgraden og plasseringen av såret. Noen områder av kroppen gror dårligere enn andre (bryst, brystben, rygg og ledd). Men mange andre faktorer spiller inn: din generelle helsetilstand, kosthold, om du røyker eller ikke, alder, hudtype osv.
Det siste om hvordan du kan hjelpe arrene dine gro riktig

20-gouttes_logo_eta le don d_apaiser_ft carre

VÅRE LØSNINGER FOR Å REPARERE HUDEN DIN
Essensielle kremer for å reparere, berolige og rense sensitiv og irritert hud for hele familien.
av_cicalfate_repairing-protective-cream_front_40ml_3282770204667

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

En supereffektiv krem for alle typer hudproblemer: fra tørrhet og rødhet til hudutslett, dette er kremen å ha i skapet

Christiane, 69 år

Oppdag produktet
MER: DAGLIGE PLAGER

MER: DAGLIGE PLAGER

Vi er alle utsatt for alle slags ytre påvirkninger som kan irritere huden vår, selv i de mest intime områdene. Klør, svir eller brenner det? Vi forteller deg alt du trenger å vite for å lindre utslettet og ta vare på den sensitive huden din.
Tilbake til toppen