Forstå deg på huden din for å hjelpe den til å gro 

Huden din er som et superskjold med 3 lag (epidermis, dermis, hypodermis) som reparerer seg naturlig når den kommer i kontakt med aggressorer. Etter kirurgi, utløses en flertrinns helbredelsesprosess automatisk for å regenerere vevet ditt.
Modningsprosessen til et arr (epidermal remodellering) kan ta opptil 2 år! Men selv om huden din har den utrolige kraften til å reparere seg selv naturlig over tid, betyr det ikke at du bør la den klare seg selv. Vi kan hjelpe helingsprosessen sammen med målrettet pleie fra begynnelsen.

Det finnes forskjellige typer arr: hvite og diskrete, hypertrofiske, keloide og atrofiske. Men det er én regel som gjelder for dem alle: hver lille ting du gjør kan gjøre en stor forskjell for å forbedre utseendet til arret ditt. Og jo før jo bedre!

Hvordan kan du forbedre utseendet til arret ditt? 

Du kan aldri gi nok pleie til huden din – eller arret ditt. Følg rådene våre (ok, reglene!).

Regel 1: vær disiplinert Følg kirurgens råd til punkt og prikke for å unngå infeksjoner som kan forsinke helbredelse: rengjøring av såret, bytte av bandasje osv.

Regel 2: Vær på ballen Fra de tidlige stadiene av arrhelling du kan bruke en passende behandling for å fremme reparasjon og unngå skorper, som kan forårsake stygge arr.

Regel 3: fremfor alt, hold ut!
Så snart epidermis rundt arret har fornyet seg
(epidermal remodelleringsfase), kombiner bruken av målrettede produkter med vanlig massasje to ganger om dagen i 5 minutter. Dette bidrar til å myke opp vevet, redusere sammenvoksinger og stimulere sirkulasjonen.

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1 473x473

HVORDAN MASSERERE ARRET DITT
 

Det første viktige trinnet er å finne ut hvor modent arret ditt er.
Det er veldig enkelt: du må bare sjekke tiden det tar før huden får tilbake fargen etter å ha blitt hvit under trykk fra fingeren.

 • Mindre enn 1 sekund: ikke-modent arr (vanligvis opptil 1 måned etter lukking av sår).
 • Mellom 1 og 2 sekunder: modnende arr.
 • 3 sekunder eller mer: modent arr (vanligvis etter 3 måneder).

Vær forsiktig: for mye massasje kan forverre utviklingen og utseendet til arret. Ikke masser et arr som fortsatt er betent.
Fullført den lille testen? Finn en passende behandling og start masseringen!

 • <p><strong>Umodne arr: P&Aring;F&Oslash;R FORSIKTIG</strong></p><p>Start med &aring; p&aring;f&oslash;re behandlingen forsiktig p&aring; arret og omr&aring;det rundt, og press den forsiktig inn. Glatt den deretter ut i arrets retning.</p>
  Umodne arr: PÅFØR FORSIKTIGStart med å påføre behandlingen forsiktig på arret og området rundt, og press den forsiktig inn. Glatt den deretter ut i arrets retning.
 • <p><strong>Modnende arr: KNA OG MASSERE</strong></p><p>Klem forsiktig huden mellom tommel og pekefinger, rull folden oppover og i retning av arret til behandlingen har trengt inn (ca. 5 minutter).</p>
  Modnende arr: KNA OG MASSEREKlem forsiktig huden mellom tommel og pekefinger, rull folden oppover og i retning av arret til behandlingen har trengt inn (ca. 5 minutter).
 • <p><strong>Modent arr: STREKK</strong></p><p>Strekk ut arret med pekefinger og langfinger, fortsatt i retning av arret, til behandlingen har trengt inn (ca. 5 minutter).</p>
  Modent arr: STREKKStrekk ut arret med pekefinger og langfinger, fortsatt i retning av arret, til behandlingen har trengt inn (ca. 5 minutter).

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

Bonustips for et enda vakrere arr! 

- Beskytt arret ditt mot solen med en bandasje, et plagg eller en solkrem med veldig høy beskyttelse (SPF50+), spesielt etter kosmetisk kirurgi eller dermatologiske prosedyrer i ansiktet. 

- Unngå at klær blir gnidd mot arret og irriterer det (f.eks. etter keisersnitt, brystløft, brystreduksjon osv.).

- Vær varsom med deg selv. Aksepter at du må leve som i en sakte film en stund for ikke å belaste arret for mye. 

- Spis et balansert kosthold rikt på vitamin C, protein og jern, som fremmer helbredelse. Begrens alkoholinntaket og tobakk.

Tilbake til toppen