av_votre-peau_cicatrisation_acne_1x1 473x473

Hva forårsaker akne arr?

Akne er en samling av hudlesjoner. Og når huden din blir angrepet, reagerer den. Huden bruker en inflammatorisk mekanisme for å forsvare seg mot mikrober og en reparasjonsprosess for å gjenopprette skadet vev. 

Dessverre, i noen tilfeller, når lyten har forsvunnet, forblir betennelsen som et merke. I andre tilfeller klarer ikke huden å reparere seg selv fullstendig og etterlater seg et arr. Som du har forstått, er forebygging bedre enn kur når det kommer til akne.

Vi vet at akne er et sensitivt problem, og dette gjelder for alle aldre. Dette er grunnen til at det er viktig å ta tyren ved hornene så snart som mulig, gitt risikoen for å forverre lyter og etterlate arr. Ingenting slår ekspertråd for å finne løsninger for huden din!

Hvorfor det er viktig å behandle akne på riktig måte 

Hva er den beste måten å unngå arr på? Unngå årsaken. Vi kan alle være enige om at dette er logisk, men det kan ikke bli tatt for gitt. 

Når det gjelder akne, er prioritet å behandle selve aknen med riktig pleie. Jo mer alvorlig akne og jo senere behandling starter, jo større er risikoen for arrdannelse. Hver type akne har en spesifikk behandling.   Ikke nøl med å konsultere en hudlege eller spørre om råd i apoteket.

Hvilken hudpleierutine er best for din akne?

Minimalisme er i vinden... Og det inkluderer måten du behandler huden din på. Ikke bruk mange forskjellige produkter. Enkelhet og effektivitet går hånd i hånd: bruk en skånsom rens, ikke-komedogene kremer og pleieprodukter rettet mot akne-utsatt hud.

av_votre-peau_cicatrisation_routine_1x1 473x473

4 regler

for å unngå akne-arr

1 - Ikke ta på kvisene dine. Motstå trangen til å klemme ut kvisene dine... Det er det verste du kan gjøre! Når du klemmer på kvisene, øker du risikoen for skjemmende permanente arr.
2 - Gi huden din fuktighet med en målrettet fuktighetskrem. Dette trinnet fremmer helbredelse.

3 - Ikke skrap på toppen av kvisene dine for tidlig. Dette kan øke betennelsen rundt kvisene dine, som delvis er ansvarlig for arrdannelse.
4 - Beskytt huden din mot solen med et solpleieprodukt med svært høy beskyttelse. Overdreven soleksponering kan føre til at huden din blir hyperpigmentert og føre til merker som er mer synlige.

 

VENNLIGE, EKSPERTRÅD
 

Hjelp! Jeg har klemt på kvisen min!
 

Du har falt for fristelsen til å plukke, presse og klemme på kvisen din. Nå må du være dobbelt så snill mot huden din og gi den en hjelpende hånd slik at den kan reparere seg selv.

En ødelagt aknekvise er som en sprekk i ansiktet ditt, det er viktig å unngå enhver risiko for infeksjon.

Etter å ha renset området godt med et mildt produkt, påfør en krem to ganger daglig som fremmer reparasjon og begrenser risikoen for arrdannelse. 

Og neste gang, vær tålmodig! Det er bedre å ha en kvise som varer noen dager enn et arr for livet, ikke sant?

Tilbake til toppen