av_eczema-psoriasis_nuque_dos_1x1
Innhold

Eksem og psoriasis: sykdommer som klør

Eksem og psoriasis er ikke uvanlig, men er ikke godt kjent for allmennheten....

title

Eksem og psoriasis i tall

2,5

millioner franske kvinner lider av eksem

15 %

av babyer er påvirket av eksem

3 %

av befolkningen er rammet av psoriasis

1. https://www.associationeczema.fr/
2. https://francepsoriasis.org

Eksem og psoriasis er ikke uvanlig, men de er ikke godt kjent for allmennheten og er omgitt av mange misoppfatninger. Nei, disse hudsykdommene (dermatosene) er ikke smittsomme. Nei, de er ikke forårsaket av mangel på hygiene. Hva om vi kunne hjelpe deg til å se ting klarere? 
Eksem er en kronisk inflammatorisk hudsykdom, som viser seg som røde flekker, irritasjon, kløe (også kalt pruritus), med vekslende perioder med anfall (oppbluss) og pauser. Det finnes ikke én, men flere typer eksem: kontakteksem og atopisk eksem er de vanligste. Det er viktig å skille mellom dem for å kjenne deres opprinnelse, og dermed få på plass riktig behandling og forebygging. 
Psoriasis er også en kronisk inflammatorisk hudsykdom preget av røde flekker dekket med hvitaktige skjell. Det forekommer hos personer med en disponert genetisk bakgrunn og under påvirkning av visse faktorer. Og også her er kløe vanlig. 
Selv om de to sykdommene er like på mange måter, er de forskjellige. Psoriasis er svært sjelden hos spedbarn, mens 15% av barn under ett år er rammet av atopisk eksem. Det er derfor viktig å skille mellom de to, for å behandle dem riktig. 

title

GODT FORKLART

Bedre forståelse av tilstanden din for å ta vare på deg selv

av_eczema-psoriasis_plaque_interieur-bras_1x1 472x472

Eksem

Enten det er grunnet atopi eller kontakt, er eksem den nest vanligste hudsykdommen etter akne. Så, enten det gjelder voksne eller barn, her er et fokus på en sykdom som kan gjøre livet vanskelig, men som kan behandles veldig bra. 
Eksemrapport - atopisk eksem 

Finn ut mer
av_eczema-psoriasis_psoriasis_close-up_1x1 472x472

Psoriasis

Psoriasis er forårsaket av en overdreven og akselerert fornyelse av det ytterste laget av huden, kombinert med en inflammatorisk reaksjon. I sin form og i områdene den påvirker, har denne sykdommen flere sider. La oss se nærmere på årsakene, egenskapene og behandlingene.

Finn ut mer
av_eczema-psoriasis_enfant_maman_dermatologue_4x5 472x500

Å leve bedre med eksem og psoriasis

Synlige flekker, kløe... De viktigste symptomene på eksem og psoriasis kan påvirke dagliglivet ditt. Men med riktig hygiene, tilstrekkelig hydrering og noen få enkle tips for å unngå kløing, er det mulig å leve i fred med sykdommen. Våre ekspertråd om hvordan du kan føle deg bedre med huden din og livet ditt.

Oppdag
På Avène Hydrotherapy Center behandler vi mer enn 2000 mennesker hver sesong som lider av disse hudlidelsene. Vi behandler dem, selvfølgelig; vi lindrer smertene deres. Men vi lærer dem også hvordan de kan gjenvinne makten over sykdommen og leve bedre med den slik at de føler seg bedre i huden sin (og i hodet) hver dag.
Vårt oppdrag er å gi varig lindring.

Våre løsninger for eksem og psoriasis

Eau Thermale Avène hupleieprodukter utviklet for å hjelpe deg med å trives bedre i den “kløende huden” din.
av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

XeraCalm A.D - Lipid-Replenishing Balm

Jeg elsker den! Jeg har ikke rødhet, kløe eller allergi lenger. Huden min er myk. Oppdag serien
Tilbake til toppen