Innhold

Psoriasis og eksem hos barn: våre pleietips og tips mot kløe

Hvorfor klør eksem og psoriasis?

Her skal vi hovedsakelig snakke om eksem. For barn pleier ikke psoriasis-flekkene å klø eller de klør veldig lite. Så hvorfor klør eksem? Hvis du er rammet av eksem, kan du uforvarende ha gitt videre en atopisk hudtilstand til barnet ditt. Helt klart fungerer ikke barnets hudbarriere så bra som den burde. Huden blir tørrere og mer utsatt for infeksjoner og allergener. Resultatet er utseendet av flekker, røde områder og kløe. Dette har en sterk innvirkning på ditt barns livskvalitet – og din – med at barnet ditt potensielt har problemer med å sovne, dårlig humør og annet.

Å gi etter for kløen (pruritus) øker antallet sår og risikoen for sekundær infeksjon. Det gir næring til betennelse som utløser ønsket om å klø seg igjen og låser individet inn i en ond sirkel.

AV_ATSW_Spray_Soothing baby-s irritations_social_post_3282779003124_LD-jpg

Hvordan lette på kløe

Det er viktig å lindre den lilles hud. Noen få enkle, men nyttige trinn kan hjelpe. Først av alt, ikke forby barnet ditt fra å klø. Slike råd har ofte motsatt effekt på barn. 

Kulde lindrer kløen. Ha en termisk vannspray og en vifte tilgjengelig for å avkjøle huden.Masser huden med glatte småstein som har blitt oppbevart i kjøleskapet. 

Når huden klør, oppmuntre barnet ditt til å klø noe annet, for eksempel pleddet sitt. Og hvis trangen virkelig er for sterk, kan barnet ditt bruke håndflaten til å gni eller banke forsiktig på huden. Alternativt, hvorfor ikke prøve et massasjehjul? 

Til slutt kan du prøve å avlede barnets oppmerksomhet. Spill, syng, dans sammen - uansett hva som trengs!

Unngå kløe: hva er fordelene med krem?

Påføring av et nærende pleieprodukt bidrar til å gjenopprette "barriere"-funksjonen til barnets hud og forhindrer kløe. I tillegg til at disse behandlingene er effektive, kan påføring av krem bli et reelt øyeblikk for deling og å knytte bond.

Rett tid for fuktighetskrem

Ideelt sett bør behandlingen påføres om kvelden etter vask. Og selv om sårene forsvinner, gjenta behandlingen når kløen slutter for å fjerne eksem-oppbluss.

Bruk krem over hele kroppen

Fra topp til tå, masser krem inn i hver kroppsdel, pass på å unngå flekker. Hva med ansiktet? Påfør kremen i små strøk, ikke glem baksiden av ørene. For øyelokkene, munnen og munnvikene, bruk fingertuppene. 

Og for å gjøre påføring av nærende kremer morsomt, hvorfor ikke bruke barnerimet vårt om marihøna Coco og Leoparden Leo?

 

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

Hva om barnet ditt ikke kan stå stille?

Det er ikke alltid lett for yngre barn å holde seg stille når de får på fuktighetskrem. Eau Thermale Avène passer på deg. Med 21 klødempende historier kan du følge de daglige eventyrene til Pikédoo og hans "zema". Det er en fin måte å hjelpe deg med å påføre nærende krem på barnets hud mens du holder dem rolige. Det er en enkel liten bonus som vil hjelpe deg å forstå hudproblemene deres bedre og tilegne deg de riktige vanene på daglig basis... nesten uten å tenke på det.

De riktige tingene å gjøre for å forhindre kløe

Du bør benytte enhver anledning til å optimalisere ditt hudpleieritual. Forebygging er den beste måten å bekjempe kløe. 

Hva du skal gjøre - og hva du ikke skal gjøre. Bad kun barnet en gang om dagen i varmt vann og ikke i mer enn 15 minutter. Bruk kun milde, såpefrie rensemidler. Tørk uten å gni. Prøv å kle barnet ditt i bomullsklær. Unngå å utsette dem for allergifremkallende stoffer (dyrehår, støv osv.).

Og for å unngå å klore opp sår, trim neglene regelmessig og lær dem å ikke ta på eksemflekkene fra en tidlig alder.

Tilbake til toppen