Innhold

Psoriasis, eksem for barn: regler for fukttilførsel

Eksem og psoriasis: hvordan tilføre barnets hud fuktighet? Hvis barnet ditt har eksem eller psoriasis, krever det å tilføre huden deres fuktighet oppmerksomheten din hver dag. Med tålmodighet (og noen få tips) kan du hjelpe barnet ditt til å bruke behandlingen hver dag i full trygghet.

Tips for å gi barnet ditt lindring!

Eksem og psoriasis har innvirkning på din lilles livskvalitet. Når huden tørkes ut, forårsaker det stramhet og kløe. Dette gjelder spesielt for atopisk eksem. Resultatet er søvnløshet og stress for barnet ditt... Men også for deg. Ved å mestre teknikkene for å tilføre fukt til barnet ditt sin hud, har du alt på din side for å lindre og støtte barnet ditt. Hud som er godt fuktet beskytter mot utbruddet av oppblussing og noen ganger uutholdelig kløe. Dette reduserer risikoen for sekundær infeksjon. Betennelsen avtar og trangen til å klø avtar.  

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

Nærende balm bør brukes, spesielt hvis de inneholder en klødempende ingrediens som vil roe ned huden

Joëlle NonniLeder for verksted for hudhelseutdanning - Avène-senteret

Forslag for å beskytte hydrering av huden

For å lindre din lilles hud finnes det mange skånsomme hygieneprodukter og nærende pleieprodukter tilgjengelig. 

  • For å bekjempe hud som er uttørket, trengs nærende midler for å fukte barnets hud . I tillegg til å lindre, reduserer nærende midler risikoen for infeksjon og sekundær infeksjon. 
  • Et øyeblikk med mykhet for den lille. Når mykgjøringsmidlet påføres, gjør massasjen at barnet ditt slapper av, og gir dem en følelse av ro og fred.

Eksem og psoriasis: beroligende, kontinuerlig hydrering

Ditt barns eksem og psoriasis kan lindres ved daglig fukttilførsel

 

Når det gjelder takling av eksem og psoriasis , slår ingenting forebygging.

Mellom utbruddene, fortsett å bruke mykgjøringsmidlet. Selv om barnet ditt sin hud virker mindre tørr, ikke stopp med å tilføre fuktighet for å fjerne inflammatoriske oppblussinger.

Å kombinere hydrering med trygghet,

det kan være bedre å si «Kom igjen, jeg skal gi deg en massasje», i stedet for «Kom og ta på deg kremen». Gjør øyeblikket du bruker kremen til en lek eller et øyeblikk med mykhet: et godt lite triks for å engasjere barnet ditt.

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

Liker ikke barnet ditt å ta på seg kremen? Hvordan kan du få barnet ditt til å akseptere å bruke nærende? 

Fra å bli tvunget til å påførekrem...

  • Til et øyeblikk av glede, ved å påføre kremen med en massasje. Dette blir et beroligende øyeblikk for foreldre og barn, noe som gir mulighet for et avslappende, rolig øyeblikk. 
  • Til et lekent spill, der man har det gøy med Coco og Léo. Barnet ditt påfører kremen ved å lage hvite prikker i ansiktet og på kroppen for å se ut som en marihøne eller leopard. Deretter kan de smøre nærendekremen forsiktig på marihøna Cocos delikate vinger eller Leo leopards myke pels. For enda mer moro, hvorfor ikke foreslå at de nærendepåfører kremen mens de lytter til barnerimet vårt Coco og Leo.

Den riktige måten å påføre krem på barnet ditt skånsomt

Det er lettere å påføre krem etter vask:

  • Unngå å gni huden for å ikke irritere den.
  • På ansiktet, påfør kremen forsiktig med fingertuppene. 
  • På kroppen, fordel kremeni hendene før du påfører det med store sirkulære bevegelser med hele overflaten av hånden
  • Etter påføring skal huden føles myk og silkemyk, ikke fet eller klissete
Tilbake til toppen