Innhold

Psoriasis og eksem hos barn: velegnet hygiene

Tips for skånsom rens Barnets hud er irritert og klør. Den trenger skånsom pleie. Betyr dette at vi bør slutte med daglig vask? Følg rådene våre for å gi barnet ditt en skånsom, beskyttende og effektiv vask hver dag. Å dusje kan også bli et nytelsesøyeblikk i hverdagen.

Eksem og psoriasis: fordelene med daglig vask

Eksem og psoriasis: fordelene med daglig vask

Huden til et barn som lider av eksem eller psoriasis er irritert og svekket.

Mange foreldre tror at det er bedre å vaske barn med atopisk hud sjeldnere, men hygiene er nødvendig, spesielt om sommeren når svette og støv samler seg.

Eksem og psoriasis: den rette måten å vaske seg på

Eksem og psoriasis: den rette måten å vaske seg på

Eksem og psoriasis: den riktige måten å vaske seg på uten å forårsake irritasjon

Det er mulig å vaske uten å irritere den atopiske huden din! Bare pass på å bruke hendene og velg passende produkter.

 

La tilleggsutstyret ligge

Hendene er den beste måten å vaske barnas hud uten å risikere ytterligere irritasjon. Unngå bruk av kluter eller svamper, da disse kan forårsake friksjon og angripe den allerede sensitive huden. Dessuten har disse baderomstilbehørene en tendens til å være reir for bakterier.

Ingen hard håndkletørking

Når du går ute av vannet, unngå hard håndkletørking. Å forsiktig klappe kroppen tørr er den beste måten å unngå å reaktivere kløefølelsen. Dette bidrar også til å holde en viss mengde fuktighet på huden, noe som gjør det lettere å påføre nærende middel.

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

Eksem og psoriasis: den rette sjampoen for hodebunnen din

Hvor skånsomt du vasker barnas hår og hodebunn er like viktig som måten du vasker resten av kroppen på, spesielt siden barn ofte har eksem eller psoriasisutbrudd i hodebunnen. Velg en mild dermatologisk sjampo for hyppig bruk. Unngå parfymerte produkter for enhver pris, da disse kan irritere barnets allerede tørre hodebunn.

Eksem og psoriasis: kan barnet mitt bade?

Eksem og psoriasis: kan barnet mitt bade?

Varme, korte dusjer er best. Men du trenger ikke å unngå bad helt. Så lenge vannet er lunkent i stedet for varmt, de ikke tilbringer for lang tid i badekaret (maks. 10 minutter) og du ikke bruker skummende og parfymerte produkter eller eteriske oljer, kan bad være et verdifullt øyeblikk for banet ditt til å slappe av. Etter en lang dag på skolen er det en fin måte å roe dem på, da barn med eksem eller psoriasis ofte opplever mye stress daglig.

Tilbake til toppen