Innhold

Psoriasis og eksem hos voksne: våre pleie- og tips mot kløe

Eksem og psoriasis: Hvordan lindre kløe?

Hvorfor klør eksem og psoriasis? 

Som du vet er trangen til å klø aldri hyggelig. Det kan få tak i oss i det verst mulige øyeblikket og ende opp med å oppta alle tankene våre! Dette kan i stor grad påvirke livskvaliteten vår. Når det kommer til eksem og psoriasis, vet du hvor trangen til å klø kommer fra? Det er mange grunner. Du kan oppleve betennelse under en oppblussing. Men det kan også hende at huden din er tørr, eller til og med at du har havnet i en uventet situasjon: angst, stressende hendelser osv. kan utløse utbruddet av... Det er en ond sirkel: Jo mer du klør, jo mer vil du klø. Det er derfor det er viktig å handle på disse forskjellige områdene for å gjenvinne litt komfort. 

100% av pasientene med atopisk dermatitt, både barn og voksne, klør på huden sin.

Joëlle Nonni, leder for hudhelseutdanningsverksteder - Avène Spa

Hydrering først

Nøkkelen til å bekjempe kløe er fukttilførsel. Hvorfor? Rett og slett fordi dette ikke bare beroliger, men også forhindrer kløe. Og det mangler ikke på løsninger. For det første kan nærende hudpleieprodukter brukes til å fukte huden din. Ideelt sett bør mykgjøringsmidler påføres en eller to ganger om dagen. Lite tips: Ha alltid en tube tilgjengelig i vesken eller i kontorskuffen.

Du kan også inkludere termalkildevann i behandlingen. Noen sjenerøse sprayer og påføring av gjennomvåte kompress vil bidra til å lindre huden din. Bonustips: kulde bedøver kløen. 

Unngå kløe: hva er fordelene med fuktighetskrem?

Hvordan bruke fuktighetskremen

 

1. Flere ganger om dagen

Bruk mykgjøringsmidlet daglig etter vask. Ta en sjenerøs mengde krem og fordel den mellom hendene for å myke den opp. Påfør den på ansiktet og kroppen. I løpet av dagen, påfør mykgjøringsmidlet på nytt hvis det oppstår kløe.

2. Hvordan fordele kremen riktig

For ansiktet, påfør kremen forsiktig med fingertuppene. For resten av kroppen, bruk brede strøk på huden, uten å gni. Å gni huden for å få mykgjøringsmidlet til å trenge gjennom vil forverre huden ytterligere.

 

Kløe: ikke gi etter for fristelsen

Når kløen begynner, er det best å unngå å klø. Hvorfor? For det er en skikkelig ond sirkel. Kløing forårsaker lesjoner og øker risikoen for sekundær infeksjon. Dette gir deg lyst til å klø enda mer.

Faktisk kan fem minutter med kløing forsinke effekten av behandlingen med femten dager. 

Og hvis fristelsen til å klø er for sterk, gjør det forsiktig, med flat hånd, en massasjerulle eller glatte småstein. Du kan også stole på kuldens lindrende egenskaper: for eksempel å bruke glatte rullesteiner som har blitt oppbevart i kjøleskapet. Hvorfor ikke kjølepakker eller en pose frosne erter som du kan la være på i 10 minutter? Vær forsiktig å ikke påfører disse direkte på huden. 

Tilbake til toppen