Innhold

Overfølsom og intolerant hud

Overfølsom eller intolerant hud er ikke alltid tilstrekkelig bevæpnet mot hverdagens aggresjoner. Bli bedre kjent med huden din og velg de riktige produktene for å ta vare på den.

av_peaux-sensibles_visage_femme_europeenne_1x1 472x472

 

Intolerant hud: hva er det egentlig?

Overfølsom og intolerant hud er hud som reagerer raskt på aggresjon, derfor kalles den også overfølsom og reaktiv hud.
For å finne ut om du virkelig er påvirket, er det visse tegn som kan gjenkjennes. Hvis du føler en rødme med en gang du bruker en ny fuktighetskrem, hvis du rødmer lett opp til ørene eller hvis et vindkast gir en ubehagelig prikkende følelse, er huden din sannsynligvis overfølsom og reaktiv. Hvis dette ubehaget og rødheten formerer seg, er diagnosen klar!

 

Hvordan kan du se forskjellen mellom intolerant og allergiutsatt hud?

Intolerant og reaktiv hud er sart av natur. Dette skyldes det faktum at hudbarrieren ikke er så beskyttende som den burde være og sensoriske sensorer på overflaten utløses lettere. Denne typen hud er derfor dårligere rustet til å motstå hverdagens aggresjoner. Dette er grunnen til at du føler at alt kan få det til å reagere, på en uforutsigbar måte.

Allergiutsatt hud er hud som reagerer unormalt på et allergifremkallende stoff. Den allergiske reaksjonen er mer eller mindre synlig på huden: eksem, elveblest, kløe eller enkle røde flekker. Den vanligste allergiske reaksjonen er kontaktallergi: huden reagerer på enkel kontakt med et produkt eller materiale (alt fra parfyme til metaller) som utløser en reaksjon i epidermis. Men ikke alle allergiske reaksjoner er kontaktrelaterte: de kan også være respiratoriske, mat- eller medikamentrelaterte.

A: Sunn hudbarriere - B: Nedsatt hudbarriere

 

av_peaux-sensibles_schema_barriere-cutanee_1x1 472x472 1. Hypodermis 2. Dermis 3. Epidermis 4. Hudbarriere 5. Irritanter og bakterier 6. Dehydrering

Jeg er alltid redd for at huden min skal reagere på ytre elementer eller på følelser. Jeg vet aldri når det starter eller går bort.

MELANIE, 33 år gammel

 

Hva får overfølsom hud til å reagere?

Hvorfor blir huden i ansiktet ditt så lett irritert? Hvorfor klør huden din eller blir ansiktet ditt rødt? For bedre å forhindre at den overfølsomme huden din reagerer, lær deg å gjenkjenne hva som kan forårsake disse plagene.

Forstå hvorfor huden min reagerer

av_texture_creme-hypersensibilite_1x1 472x472

 

Kan overfølsomhet i huden reduseres? Med riktig pleie, ja!

Noen få solstråler på huden din eller en stressende periode, og en ekte følelse av ubehag dukker opp. Når du gjør deg klar om morgenen, risikerer du å oppleve rødhet når du prøver en ny fuktighetskrem. Dette daglige ubehaget kan påvirke alle med overfølsom hud. For å ta vare på hyperreaktive hudtyper, for eksempel de med intolerant hud, er det viktig å bruke et kosmetisk produkt som ikke inneholder irriterende stoffer. Dette bidrar til å lindre irritasjon og begrense overfølsomheten i huden. Intolerant hud er ofte tynn, lys og tørr, og trenger hudpleieprodukter som kun inneholder stoffer som oppfyller kravene for å forhindre ytterligere forverring.

 

Hvordan ta vare på intolerant hud

Når du våkner om morgenen, er på jobb eller på veien, men også om kvelden før du legger deg: din overfølsomme hud gir deg ingen fritak noen ganger. Heldigvis finnes det en rekke måter å forhindre irritasjon og lindre prikking, stramhet og rødhet. Ved å implementere en enkel og effektiv daglig hudpleierutine og velge riktige hudpleieprodukter, vil din hyperreaktive hud lindres.

Våre tips for pleie av intolerant hud

av_peaux-sensibles_vie-active_quotidien_1x1 472x472
av_peaux-sensibles_crise_1x1 472x472

 

Hvordan reagere raskt ved en krise

Alt som skal til er påføring av et uegnet skjønnhetsprodukt eller noen ganger bare en kald bris for at huden skal reagere. Overfølsom og intolerant hud varmes opp, ansiktet begynner å krible eller rødhet vises. Til slike tider må du vite hvordan du skal reagere for å unngå at ubehaget starter. Her er noen enkle (men effektive) gester som raskt kan lindre huden din.

Alle våre råd om hvordan du skal reagere ved et anfall

VENNLIGE (OG EKSPERT-) RÅD

Fuktighetsgiving er svaret!

Hudbarrieren spiller to viktige roller: den beskytter mot ytre aggressorer og holder på vannet i huden din. Hvis du har intolerant hud, er den sarte barrieren naturlig mer gjennomtrengelig for aggressorer, men lar også vann slippe ut av huden din. Din hyperreaktive hud er derfor desto mer sensitiv fordi den ofte er tørr og dehydrert. Noe av det viktigste for å ta vare på overfølsom hud er å bruke lindrende fuktighetskremer for å styrke hudens barriere og gjøre den sterkere mot elementene.

Forstå fordelene med fuktighetskrem

VÅRE LØSNINGER FOR HYPERSENSITIV OG INTOLERANT HUD

Eau Thermale Avène hupleieprodukter utviklet for å få deg til å føle deg bedre i den ubehagelige huden din.
av_tolerance control_cream_eretail_5_post_3282770138801_hd

TOLERANCE CONTROL SOOTHING CREAM

Anbefalt av farmasøyten min, har jeg brukt det i noen uker nå. Så snart jeg bruker det, lindrer den huden min og reduserer de vanlige følelsene av ubehag. Oppdag Tolérance CONTROL Restorative Soothing Cream Sterile Cosmetics®
Tilbake til toppen